Siirry suoraan sisältöön

Turun Sarjakuvakaupan kesäkuun myydyimmät sarjakuvat TOP-5

Sarjakuvat ovat käänteisessä järjestyksessä eli myydyin sarjakuva on viimeisenä.

5. Morvan & Buchet: Sillage 9 – Soluttautuja

Sillagen hallituksella on uusi tehtävä Navisille: hänen pitää soluttautua terroristiryhmän riveihin, sillä nämä suunnittelevat kaikesta päätellen jotakin suurta ja vaarallista.

Navis saakin rikolliset luottamaan itseensä, mutta juuri kun näiden päämäärä on paljastumassa, hänet komennetaan keskeyttämään tehtävä.

Navis päättää kuitenkin jatkaa, ja saa selville jotakin järkyttävää…

4. Joe Kubert: Faksi Sarajevosta

Tämä albumi on legendaarisen sarjakuvataiteilijan Joe Kubertin kaikkein hienoin ja henkilökohtaisin suurtyö hyvin pitkän ja arvostetun uran aikana.

Faksi Sarajevosta on tarina Joen ystävästä Ervin Rustemagicista, joka joutui kamppailemaan henkensä ja ihmisarvonsa puolesta Sarajevon armottomassa 18 kuukauden piirityksessä vuosina 1992-1993.

Ervinin tukena ja hauraana elämänlankana vaarojen keskellä oli vain faksikone, jolla hän piti yhteyttä ystäviinsä.Sadoissa fakseissa hän kuvaili kaikki sodan kauhut “etnisen puhdistuksen” julmuuksista Rystemagicin perheen jokapäiväiseen pelkoon ja ahdistukseen.

Kubert kokosi ja kuvitti näistä viesteistä todella kouraisevan kertomuksen meidän aikamme järkyttävimmästä tositragediasta ja elävän painajaisen keskellä sammumatta lepattavasta toivosta.

3. Diaz Canales & Guardino: Blacksad 5 – Amarillo

Suosittu kissadekkari palaa uuden upean albumin myötä.

Etsivän hommiin väsynyt John Blacksad ottaa vastaan autonkuljetuspestin.

Matka Amerikan halki osoittautuu kaikkea muuta kuin rauhalliseksi, ja pian alkaa syntyä ruumiita.

Suositellaan erityisesti Noir-dekkarien ja sarjakuvien ystäville.

2. Mika Lietzén: 1986

On vuosi 1986. Iron Maiden on maailman paras bändi, Conan Barbaari on suosituin sarjakuva ja kaveriporukan kanssa pelataan Call of Cthulhu -kauhuroolipeliä. Eräänä päivänä oppilaiden keskuudessa alkaa kiertää huhu, että koulun pihalla on nähty kummitus. Nuoren päähenkilön alkaessa selvittää tapausta käy ilmi, että todellisuus on kauheampaa – ja surullisempaa – kuin mikään yliluonnollinen.

1986 on nostalginen kasvukertomus lähimenneisyydestä, hevin, pöytäroolipelien ja kauhupokkareiden kulta-ajasta. Ajasta, jolloin päivät olivat pidempiä ja kesät tuntuivat kestävän ikuisesti.

Mika Lietzén (s. 1974) on turkulainen sarjakuvataiteilija. 1986 on tekijänsä ensimmäinen amerikkalaistyylinen sarjakuva, kunnianosoitus kummitusjutuille ja 80-luvun populaarikulttuurille.

Sisältää englanninkielisen käännöksen sekä pelattavan Call of Cthulhu -hahmon! Lose 1D10 SAN!

1. Jarkko Vehniäinen: Kamala luonto – Sulassa sovussa

“Elämässä tärkeintä on raateleminen, eikä sekään ole kovin tärkeää.” Metsän raadolliset filosofit ilves ja kärppä jatkavat maailman tarkastelua ja uudelleenasemointia. Mukana heiluvat tollo lammas, hullu kettu, ahdistunut karhu, surkea possu, pelokas hirvi, pöllö pöllö ja suuri vaihtuva joukko herkullisia jäniksiä.

Jarkko Vehniäisen luontosarjassa käytetään sekä suoraa että vertauskuvallista lähestymistapaa eläinsatujen perinteeseen. Sarjassa ei kaihdeta enempää klassisten ajatusten uudelleenmuotoilua kuin aina ilahduttavaa pieruhuumoriakaan.

Luonnossa elämä ja kuolema kulkevat käsi kädessä. Kamalassa luonnossa vaeltamiseen liittyy railakasta huumoria, joka tarjoaa lukijalle myös ajattelemisen aihetta. Syö ja tule syödyksi, Kamala luonto parantaa vauhtiaan kierros kierrokselta.

Leave a Reply