Siirry suoraan sisältöön

Turun Sarjakuvakaupan heinäkuun myydyimmät sarjakuvat TOP-5

Sarjakuvat ovat käänteisessä järjestyksessä eli myydyin sarjakuva on viimeisenä.

5. Jarkko Vehniäinen: Kamala luonto – Sulassa sovussa

“Elämässä tärkeintä on raateleminen, eikä sekään ole kovin tärkeää.” Metsän raadolliset filosofit ilves ja kärppä jatkavat maailman tarkastelua ja uudelleenasemointia. Mukana heiluvat tollo lammas, hullu kettu, ahdistunut karhu, surkea possu, pelokas hirvi, pöllö pöllö ja suuri vaihtuva joukko herkullisia jäniksiä.

Jarkko Vehniäisen luontosarjassa käytetään sekä suoraa että vertauskuvallista lähestymistapaa eläinsatujen perinteeseen. Sarjassa ei kaihdeta enempää klassisten ajatusten uudelleenmuotoilua kuin aina ilahduttavaa pieruhuumoriakaan.

Luonnossa elämä ja kuolema kulkevat käsi kädessä. Kamalassa luonnossa vaeltamiseen liittyy railakasta huumoria, joka tarjoaa lukijalle myös ajattelemisen aihetta. Syö ja tule syödyksi, Kamala luonto parantaa vauhtiaan kierros kierrokselta..

4. Sokal: Ankardo – Ankkavanhus ja meri

Ankardo on saanut hoidettavakseen vähem­män motivoivan jutun: hänen on vahdittava parin viikon ajan sisarenpoikaansa Marcelia. Poika on innostunut ylikaupallisesta ja tuot­teistetusta piirroshahmokalasta, joka kuuluu uhanalaiseen punapilkullisten meriahventen lajiin.

Trooppisella Koudouland­saarella, kysei­sen kalalajin kotialueella, tunnetun belgam­burgilaisen kiinteistömogulin vaimo kaapa­taan hämärän keinottelu­, korruptio­ ja politiikkaselkkauksen ympäröimänä.

Ankardo lähetetään – pieni Marcel mukanaan – paikal­le ratkaisemaan törkyistä tapausta, johon on sekaantunut räjähdysherkkiä diplomaattisia aineksia, tunnettu piirroshahmo, paikallinen ekokatastrofi ja merirosvoja….

3. Kiero Dick: Rivo Länsi 1

Seksi-western tekee odotetun (?) paluun Suomeen ja vieläpä suomalaisen tekijän toimesta! Rivon Lännen käsikirjoittaja-piirtäjä kätkeytyy juonikkaan nimimerkin Kiero Dick taakse.

Rivon Lännen esikuvat löytyvät italialaisista fumeteista, joita julkaistiin suomeksi 80-luvun vaihteessa mm. nimillä Karzan, Murhasanomat, Seksilänkkäri ja Kanki Kukkonen. Nämä montaa nuorta poikaa aikoinaan kasvattaneet lukemistot oli merkitty K-16 -leimalla, mutta koska enää ei eletä Kekkosen aikaa on Rivo Länsi astetta rohkeammin K-18.

Nämä lähes sata seksillä ja ruudilla ladattua sivua saavat jatkoa loppuvuodesta, jolloin ilmestyy Rivo Länsi 2. Tutustu, et pety! Näin rankkaa cowboy-seksiä eivät muut uskalla piirtää saati sitten julkaista!

With english subtitles.

2. Toni Karonen & Harri Honkala: Karim #5 – Pelätkää Viiltäjää osa 2/2

Turusta on tullut taistelukenttä!

Viiltäjän taistelu Ulkopuolisia vastaan jatkuu, mutta onko hänestä vastusta Eko Bombatalle?

Karimin maailma on käännetty ylösalaisin ja lyöty säpäleiksi.

Pystyykö hän keräämään jäljelle jääneet sirpaleet ja jatkamaan eteenpäin?.

1. Mika Lietzén: 1986

On vuosi 1986. Iron Maiden on maailman paras bändi, Conan Barbaari on suosituin sarjakuva ja kaveriporukan kanssa pelataan Call of Cthulhu -kauhuroolipeliä. Eräänä päivänä oppilaiden keskuudessa alkaa kiertää huhu, että koulun pihalla on nähty kummitus. Nuoren päähenkilön alkaessa selvittää tapausta käy ilmi, että todellisuus on kauheampaa – ja surullisempaa – kuin mikään yliluonnollinen.

1986 on nostalginen kasvukertomus lähimenneisyydestä, hevin, pöytäroolipelien ja kauhupokkareiden kulta-ajasta. Ajasta, jolloin päivät olivat pidempiä ja kesät tuntuivat kestävän ikuisesti.

Mika Lietzén (s. 1974) on turkulainen sarjakuvataiteilija. 1986 on tekijänsä ensimmäinen amerikkalaistyylinen sarjakuva, kunnianosoitus kummitusjutuille ja 80-luvun populaarikulttuurille.

Sisältää englanninkielisen käännöksen sekä pelattavan Call of Cthulhu -hahmon! Lose 1D10 SAN!

Leave a Reply