Siirry suoraan sisältöön

Turun Sarjakuvakaupan uutuuksia viikolla 13

Juha Vuorma: Kirkonpolttajatar ja muita kertomuksia

“Kirkonpolttajatar ja muita kertomuksia” sisältää 12 ennenjulkaisematonta sarjakuvanovellia.

Niminovellin lisäksi albumista löytyy tarinat “Ostoskeskus”, “Death metal”, “Hitleri poimii taas hilloja”, “Vanha revolverimies”, “Munkki” ja puoli tusinaa muuta napakkaa sivallusta.

Tarinoiden ulkoiset kulissit vaihtelevat arkipäiväisestä ympäristöstä kauhuun ja westerniin. Kulissien takaa löytyy kaikkia tarinoita yhdistävä tummanpuhuvana soljuva elämän ektoplasma, ajoittain nyrjähtänyt ja humoristinen maailmankuvaus.

Philippe Geluck: Kolli, se olen minä!

Saammeko esitellä: maailman parhaiten pukeutuva, taatusti leikkaamaton kollikissa. Itsenäisenä eläimenä tunnettu kissa osaa olla myös hyvin itsenäinen ajattelija. Tyylikkäällä tavalla suorasukainen Kolli yhdistelee estottomasti strippisarjakuvaa, huumoripiirroksia ja tyrmäävän oivaltavia ajatelmia.

Herrasmies-anarkistisen Kollinsa ansiosta belgialainen Philippe Geluck on ranskaa puhuvan maailman tämän hetken menestynein sarjakuva- ja pilapiirtäjä, ja on valloittanut vastalauseitta myös englantia puhuvan maailman.

Kolli – se olen minä! -teos aloittaa keväällä sarjan, joka ei taatusti jätä kissoja rakastavia ja niitä vihaavia suomalaislukijoitakaan kylmäksi. Kollin aristokraattisen rauhallista itsetietoisuutta voi verrata itseensä Aurinkokuningas Ludvig XIV:een, joka totesi: “Valtio, se olen minä.” .

Tommi Musturi: Toivon kirja

Suomalainen sielunmaisema mestarillisena sarjakuvana!

Mies elää vaimonsa kanssa, samoilee metsässä, sienestää, saunoo, juo olutta, katselee luontoa. Rauhallisen elämän vastapainoksi miekkosen pään täyttävät moninaiset mielikuvitukselliset visiot, unelmat ja pohdinnat. Lempeä huumori ja mietiskelevä tunnelma siivittävät Tommi Musturin inhimillistä suurteosta hämäläisen pariskunnan arjesta.

Alun perin viidessä osassa ilmestynyt Toivon kirja on nyt koottu arvoiseensa asuun. Jykevä kovakantinen sarjakuvaromaani julkaistaan vuonna 2015 myös Saksassa, Puolassa, Tanskassa, Espanjassa ja Yhdysvalloissa. Toivon kirja on ruutumäärältään laajin suomalainen sarjakuvaromaani – kirjassa on huimat 1300 ruutua.

Petri Hiltunen: Kalkkaro 34

¡¡¡tantos colores!!!

¿Me pregunto cuánto fueron los costos de impresión de esto?

Archie Goodwin: Sodan lieskat

Legendaarinen sodanvastainen sarja yksissä kansissa!

Vuonna 1966 kauhusarjoistaan tunnettu amerikkalainen Warren-yhtiö ryhtyi julkaisemaan Blazing Combat -lehteä. Lehti sisälsi rankkoja sotasarjakuvia, joissa sodankäynti kuvattiin kaikkea muuta kuin hohdokkaassa valossa. Käsikirjoittaja Archie Goodwin ja aikansa parhaat sarjakuvataiteilijat (mm. Frank Frazetta, Wally Wood, Alex Toth, Reed Crandall) loivat kertomuksia, joissa kuvataan sodan henkilökohtaisia kauhuja ja vältellään perinteisten sotajuttujen sankarillisia kliseitä. Vietnamin sodan aikana tällainen oli tietenkin täysin sopimatonta. Yhdysvaltain armeijan painostuksesta USA:n lehtipisteet kieltäytyivät jakelemasta lehteä, ja niin se lopetettiin neljän numeron jälkeen.

Nyt nämä neljä numeroa julkaistaan suomeksi yhtenä kokoelmana, mukana myös Goodwinin ja kustantaja James Warrenin muisteloita lehden tekemisestä ja sen saamasta vastaanotosta. Tarjolla on loistavaa sarjakuvataidetta niin sotasarjojen harrastajille kuin sarjakuvan historiasta kiinnostuneille. Näiden tarinoiden tenho on ajan myötä vain kasvanut!

Ennakkotilaukset

Pauli Hokkanen: Pämpi ja Rotsi – Hittiä feissiin

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI SAATAVILLA 30.3.2015.

Supersuosittujen Pämpin ja Rotsin hulvattoman huumoripainotteinen sarjakuva-albumi Hittiä feissiin kokoaa yhteen suuren humoristin ja taiteilijan Pauli Hokkasen rakastetuimpia strippejä, uusia hillittömiä lohkaisuja unohtamatta.

64 sivua elämänmakuisia kaskuja saavat sinut hytkymään naurusta!

Vivek J. Tiwary & Andrew C. Robinson: Viides beatle – Brian Epsteinin tarina

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY 6.4.2015.

“Viides beatle” on usein toistettu ilmaisu, mutta kuka se viides olikaan?

Viides beatle -sarjakuva on kertomus aidosta visionääristä Brian Epsteinistä, joka löysi The Beatlesin, alkoi yhtyeen manageriksi ja teki Liverpoolin pojista ennennäkemättömän suuria kansainvälisiä tähtiä.

Samalla popmusiikkialan säännöt tuli kirjoitettua uusiksi, mutta ahdasmielisen ympäristön koettelemukset ja kokemukset olivat lopulta liikaa Epsteinille.

Dan Jurgens: Teräsmies 2 – Salaisuuksia ja valheita

ENNAKKOTILAUS. KIRJA ILMESTYY 6.4.2015.

Keskuudessamme elävä avaruusolento on Maa-planeetan mahtavin suojelija, vaikkei ole täältä kotoisin.

Hän taistelee rauhan ja oikeuden puolesta, mutta vetää samalla puoleensa kaaosta ja raakuuksia. Monet uudet uhkaajat haluavat joko käyttää Teräsmiestä tai tuhota sankarimme.

Kuka on enää pystyssä, kun pöly laskeutuu ja kaikki valheet paljastuvat?

Leave a Reply