Siirry suoraan sisältöön

Turun Sarjakuvakaupan heinäkuun myydyimmät sarjakuvat Top-5

Sarjakuvat ovat käänteisessä järjestyksessä eli myydyin sarjakuva on viimeisenä.

5. Moog Konttinen: Elämän kartoitus III – 1976-1985 NIMMARILLA (Uusi)

Elämän kartoituksen kolmas osa Moogin nimmaroimana!

“Eihän me voida kuvata bändiä mustavalkoisena, koska väritelevision omistajat luulisivat vastaanottimensa menneen rikki!” – Kontravirtasen tv-keikan ohjaaja

Mauri ”Moog” Konttisen (s. 1950) Elämän kartoituksen kolmas kirja keskittyy Kontra-yhtyeen tarinaan. Päähenkilömme rock-tähteys saavuttaa lakipisteensä hittien Aja Hiljaa Isi ja Jerry Cotton myötä, ja bändi nauttii suosiostaan rajuilla keikoilla ympäri Suomea.

Samaan aikaan Herra Moogin rinnalla varttuu kuitenkin myös Insinööri Konttinen, joka pakottaa tekemään valintoja rock-uran ja perhe-elämän välillä.

Kirjan kattamassa periodissa Moog käy läpi aikakauden tärkeimmät sarjakuvat, levyt ja elokuvat, joten kirja käy pop-kulttuurin yleisemmästäkin esittelystä. Alkupuolella on lyhyt kertaus kahdesta aiemmasta osasta, joten uusi lukija voi halutessaan tarttua suoraan tähän opukseen.

4. André Franquin: Mustat sivut (Edellinen sijoitus: 5)

Mustat sivut on pikimustan huumorin klassikkoteos. Belgialainen André Franquin (1924-1997) on eurooppalaisen sarjakuvan suurmestari, joka muistetaan Piko ja Fantasio -seikkailuista sekä uskomattoman Marsupilami-eläinhahmon kehittäjänä.

Mustissa sivuissa Franquin päästi pimeän puolensa valloilleen.

Hän käy hirtehisen tarkasti modernin ihmisen hulluuden kimppuun. Vieraantuminen luonnosta, saasteet, järjetön kilpavarustelu ja yleinen typerä piittaamattomuus näytetään tyylikkäästi kiteytettyinä ja “kolmiulotteisella” mustalla piirrostyylillä esitettyinä.

Albumi on julkaistu aiemmin suomeksi, mutta nyt mukana on aiemmin suomentamatonta materiaalia.

3. JP Ahonen: Villimpi Pohjola – Valomerkki (Uusi)

”Aikuisuuspisteitä ropisee kuin plussapalloja.”

Kulttisarjakuvan neljäs kokoelma dokumentoi lämpimällä otteella nuorten aikuisten sielunelämää – absurdia huumoria ja popkulttuuriviittauksia unohtamatta!

Ikiopiskelijoiden tiivis kaveriporukka alkaa väistämättä pirstaloitua, kun kuvioihin ilmaantuu uusia siippoja, jälkikasvua ja aikuisuuden kriisejä.

Voimaeläimille onkin tarvetta, jotta ystäväpiiri selviää kuumottavista graduseminaareista ja pandemian lailla leviävästä vauvakuumeesta. Elämä vie väkisin eteenpäin, vaikka opinnot junnaisivatkin paikallaan.

Samastuttavien hahmojen ansiosta Villimpi Pohjola tuntuu edelleen tuoreelta ja yllättävältä.

2. Aino Sutinen: Vaimoksi vuorille (Uusi)

Miten tanssitaan azerbaidžanilaisissa häissä? Miltä näyttää Stalinin junavaunu? Aino Sutinen matkasi erilaisilla kulkuneuvoilla Etelä-Kaukasian läpi ja kävi Azerbaidžanissa, Georgiassa, Armeniassa sekä separatistisessa Vuoristo-Karabahissa.

Matkasarjakuvassa hikoillaan auringossa, liftataan, ollaan turistina, syödään ja juodaan. Naisten elämä perinteisissä yhteisöissä mietityttää pohjoismaista kulkijaa. ”Miten ihmeessä sinut on yksin päästetty matkaan?”

With English subtitles.

1. Jarkko Vehniäinen: Kamala luonto – Vain eläimiä NIMMARILLA (Uusi)

Askel askeleelta, lehti lehdeltä Kamalan luonnon petomaiset filosofit kärppä ja ilves valtaavat itselleen elintilaa.

Kun Jarkko Vehniäinen julkaisi erääseen tv-ohjelmaan viittaavan stripin netissä, se keräsi muutamassa päivässä yli 400 000 katsojaa. Kyseisestä sarjakuvasta tuli myös uutuusalbumin nimi: Vain eläimiä!

Kamalan luonnon tapahtumapaikka, lehtimetsä, on myyttistä aluetta. Uuden ja vanhan kansanperinteen ilmiöt heräävät siellä henkiin. Metsänelävät pohdiskelevat olemisensa merkitystä päivä toisensa jälkeen. Juuri kun kaikki tuntuu turhalta sekä masentavalta, eteen loikkaa jotakin aivan uutta.

Hullu hirvi löytää jälleen järjettömän rakastumisen kohteen.

Kaheli kettu riehaantuu itsestään.

Taivaalta voi tipahtaa mitä tahansa, Joulupukista ufoihin. Tai mikä parasta, jokin erinomaisen mehukas eläin saapuu ilveksen ja kärpän raadeltavaksi.

Leave a Reply