Siirry suoraan sisältöön

Turun Sarjakuvakaupan toukokuun 2016 myydyimmät

Sarjakuvat ovat käänteisessä järjestyksessä eli myydyin sarjakuva on viimeisenä.

5. Rubén Pellejero & Juan Díaz Canales: Corto Maltese – Keskiyön auringon alla (Edellinen sijoitus: 2)

Vuonna 1995 menehtynyt Hugo Pratt toivoi, että hänen sankarinsa ei kuolisi hänen mukanaan. Prattin toive täyttyy viimein: uudessa albumissa Corto Maltese taivaltaa Yhdysvaltain ja Kanadan lumisten erämaiden halki viedäkseen ystävänsä Jack Londonin viestin tämän nuoruudenrakastetulle.

Vastalahjaksi kirjailija on luvannut Cortolle seikkailun – ja salaperäisen aarteen. Matkalla laivaton merikapteeni kohtaa erikoisen kirjeen, myrskyn ja luonnollisesti myös kohtalokkaita naisia…

Vuoteen 1915 sijoittuva tarina jatkaa siitä, mihin Corto Maltesen ensimmäinen seikkailu Suolaisen meren balladi päättyi..

4. Jarkko Vehniäinen: Kamala luonto – Kettujahti (ENNAKKOTILAUS NIMMARILLA) (Uusi)

ENNAKKOTILAUS, TEKIJÄN SIGNEERAAMA. KIRJA ILMESTYY 2.8.2016.

Kamala luonto teki vuosia kestäneen nousukiidon, mutta lentoon päästyään se otti pysyvän paikan kotimaisen strippisarjakuvan huipulla.

Sarjan keskiössä olevat kaverukset ilves ja kärppä muodostavat toisaalta hellyttävän, toisaalta luontonsa mukaan käyttäytyvän, saaliinhimoisen petokaksikon. Kamalaa luontoa leimaakin sen metsäisen maailman jakautuminen syvämietteisyyteen ja ronskin raadolliseen huumoriin ja kukapa hampaatonta sarjakuvaa kaipaisi.

Valikoidessaan strippejä syksyn 2016 Kamala Luonto -kirjaan Kettujahti, sarjan tekijä Jarkko Vehniäinen (s. 1973) huomasi, että tämä tuleva kokoelma on tähän asti ilmestyneistä henkilökohtaisin, lähes päiväkirjamainen katsaus hänen oman elämänsä iloista ja suruista. Monissa stripeissä käsitellään esimerkiksi heittäytymistä elämän kannateltavaksi vailla pelkoa. Rohkeutta hypätä, Vehniäinen tuumii uutuudestaan.

Suosikkihahmoksi noussut kettu on mainio esimerkki ennakkoluulottomasta heittäytyjästä, jonka surkeimmasta kurjuuden alhosta myönteiseksi kääntyvä ajattelu saa sen vaikka kävelemään vetten päällä. Vehniäinen toivookin, että lukijat onnistuisivat löytämään oman henkisen kettunsa. Vaikka luonto voi olla varsin kamala, on hyvä muistaa, että sarjan kantava voima on sen hirtehiseen huumoriin liittyvä puhdas elämänilo..

3. Neil Gaiman: Sandman Deluxe-kirja 4 – Utujen vuodenaika (Uusi)

“Pää Hornan ennemmin kuin orja Taivaan.”

Rakastetut Coraline, Neverwhere, Tähtisumua ja Mirrormask olisivat ehkä riittäneet nostamaan Neil Gaimanin (s. 1960) yhdeksi vuosituhannen taitteen fantasian suurista äänistä. Merkitystä olisi korostanut, että aidon renessanssimiehen tavoin hän iskee tarinaa moneen mediaan painetusta sanasta kuunnelmien kautta elokuviin.

Gaiman oli kuitenkin ehtinyt jo 1980-luvun lopulla elvyttää DC Comicsin Sandman-hahmon. Myytit ja arkkityypit omaleimaisille oivalluksilleen naittamalla hän lunasti paikan samassa jatkumossa Homeroksen, Tolkienin ja ystävänsä Alan Mooren kanssa.

Sandman kulkee eri kulttuureissa eri nimillä kuten Morpheus ja Nukkumatti, mutta Gaimanin neronleimaus oli luoda kollektiivisen alitajunnan läpitunkema Unten Valtakunta ja mystisten, jumaliakin vanhempien Ikuisten suku.

Tähän häilyvään maisemaan ja hahmogalleriaan kuljettaa alkuperäiset Sandman-lehdet 21-28 ja tekijöiden työprosessia avaavaa bonusainesta sisältävä Utujen vuodenaika. Muun muassa Miltonin Kadotetusta paratiisista inspiraatiota uuttavan tarinan huippukohdaksi nousee Sandmanin vierailu Helvetissä, jonka isännän tehtävistä Lucifer on juuri luopunut.

2. Kris Keränen: #Ahistaa – Mennään elämää piiloon JUHLAPAINOS, NIMMAROITU JA NUMEROITU (Uusi)

Turun Sarjakaupan Ahistunut pupu -näyttelyä varten julkaisema juhlapainos, jota on tehty 50 kpl. Kaikki kirjat on numeroitu ja nimmaroitu. Huom! Sisältö on sama kuin Krisin omakustanteessa, vain kannet ovat erilaiset.

Ahdistaako? Stressaako? Pelottaako? Eikö motivaatiota löydy mihinkään? Ei syytä huoleen. Vertaistukea on nyt saatavilla ja Ahistunu Pupu on täällä voidakseen todistaa, että kyllä joku ymmärtää.

Turkulaisen Kris K:n luoman Ahistuneen Pupun elämä on yksinkertaista, mutta arkipäiväiset tilanteet ja ajatukset iskevät väkisin päin näköä. Pieni ripaus stressiä, pelkoa sekä motivaation puutetta tuo elämään enemmän jännitystä.

1.Karoliina Korhonen: Finnish Nightmares (Edellinen sijoitus: 3)

When they have to promote themselves. When an acquaintance says hello by kissing them on a cheek. When they owe a favour. When they wait for a bus in pouring rain, but there´s already someone under the pentice. When they run out of coffee.

That´s when it happens. A finnish awkward moment.

The character of Karoliina Korhonen´s comic strips is finnish Matti, who loves silence and personal space. If someone gets angry or is behaving badly, he wonders what he has done wrong.

Finnish Nightmares is a book about what it is like to be a finn in social occasions. For a foreigner the book opens implied codes that can be difficult to understand but are shared with all finns.

For finns we recommend they would read this book behind closed doors. Bursting with laughter in public is so embarrassing.

The book is available both in Finnish and in English. Also available as postcards..