Siirry suoraan sisältöön

Kimmo Kotka -sarjakuvanäyttely Turun Sarjakuvakaupalla lokakuussa, avajaiset pe 30.9.2016 klo 17–19

kimmokotka_fbmainos

Turun Sarjakuvakaupan lokakuun näyttelynä on turkulaisen isä-poika-parivaljakko Roope ja Anton Lipastin Kimmo Kotka -sarjakuva. Esillä on sarjakuvavedoksia vuodesta 2009 tähän päivään. Näyttelyn avajaisissa julkaistaan kaksikon esikoissarjakuva-albumi Kimmo Kotka – Laisteluni (Lempo Kustannus).

Roope Lipasti (s. 1970)  on Liedossa asuva toimittaja ja kirjailija. Hänen poikansa Anton Lipasti (s. 1996) on piirtänyt sarjakuvia koko ikänsä. Nykyään Anton keskittyy elokuvien tekemiseen ja opiskelee alaa Turun ammattikorkeakoulussa.

Kimmo Kotka syntyi noin vuonna 2006. Kimmon piirtäjä Anton Lipasti oli tuolloin 10 vuotta vanha. Vähän myöhemmin Kimmon seikkailuihin tuli mukaan myös Antonin isä Roope, jolle lankesi käsikirjoittajan rooli.

Kimmo Kotka on seikkaillut ennen kaikkea turkulaisen Mobile-lehden sivuilla. Lisäksi sarja on vieraillut Kotivinkki-lehdessä sekä muutamissa pienemmissä julkaisuissa.

Albumin esipuheessa Pertti Jarla toteaa sarjasta muun muassa näin:

Kimmo Kotkassa yhdistyy ytimekäs strippi-ilmaisu pidempään kerrontaan. Luulee lukevansa stripin, mutta se jatkuukin seuraavalla rivillä! Maailma ei ole kuuluisien strippisarjojen toisintoa, vaan tekijät ovat selvästikin kulkeneet ulkona nykymaailmassa silmät ja korvat auki. Nähdään poliittista satiiria, joka on vapautunutta eikä yritä liiaksi olla älyllistä, lopputulos on hauskaakin.