Siirry suoraan sisältöön

Turun Sarjakuvakaupan heinäkuun 2017 myydyimmät sarjakuvat

Sarjakuvat ovat käänteisessä järjestyksessä eli myydyin sarjakuva on viimeisenä.

5. Mézières & Christin: Valerian – Väärennetty maailma (Uusi)

Uusintapainos vuonna 1988 ilmestyneestä Valerian-albumista, jossa sankari seikkailee keinotekoisesti luoduissa menneisyyden maailmoissa.

Yksi parhaista Valerianeista!

.

.

4. Mézières & Christin: Valerian – Surullinen planeetta (Uusi)

Surullinen planeetta kokoaa yhteen neljä aikaisemmin albumeissa julkaisematonta Avaruusagentti Valerian -tarinaa ja yhden kokonaan suomentamattoman tarinan.

Albumin yhteensä seitsemän tarinaa julkaistiin Ranskassa alun perin 1970-luvun taitteessa Super Pocket Pilote -taskukirjoissa.
Näissä avaruusagentti Valerianin uran alkuvaiheista kertovissa tarinoissa Christin ja Mézières kokeilevat juonikuvioita, luovat henkilöhahmoja ja leikittelevät aika-avaruuden paradokseilla.

3. Mézières & Christin: Valerian – Brooklynista kosmokseen (Uusi)

Pariisista Kassiopeiaan ­albumista alkanut seikkailu jatkuu.

Galaxityn avaruusagentit ovat saaneet selville, että oudot tapahtumat vuoden 1980 Ranskassa liittyvät neljään peruselementtiin: maahan, tuleen, veteen ja ilmaan. Samaan aikaan Zomukin planeetalla – avaruuden kaatopaikalla – neljälle elementille omistettu pyhättö on ryöstetty.

Seikkailu selityksen perässä vie Valerianin monen mutkan kautta Brooklyniin, kun taas Laureline jatkaa omaa salapoliisin työtään avaruudessa. Yhteys näiden kahden välillä tosin on epäkunnossa monessakin mielessä…

2. Mézières & Christin: Valerian – Pariisista Kassiopeiaan (Uusi)

Vuoden 1980 Ranskassa sattuu outoja asioita, jotka herättävät levottomuutta Galaxityssä.

Valerian on paikalla selvittämässä tapahtu­mia, mutta hänen ajatustyötään hankaloitta­vat paitsi selittämättömiltä vaikuttavat ilmiöt ja asiaan sekaantuneet uhkaavat tahot myös sinnikäs päänsärky.

Samaan aikaan Laureline matkustaa Kassiopeian tähdistöön johtolangan perässä. Vih­je osoittautuu hyödylliseksi, kun hän saa sel­ville asioita, joilla tuntuu olevan kummallisia yhtymäkohtia Ranskan tapahtumiin…

Tarina jatkuu albumissa Brooklynista Kos­mokseen.

1. Mézières & Christin: Valerian – Tuhannen planeetan valtakunta (Uusi)

Kaukaisessa galaksissa on suurenmoinen Syrte, Tuhannen planeetan valtakunnan keskus ja kukoistava kauppakaupunki, jossa myydään ihmeellisiä tuotteita kaikkialta aurinkokunnasta.

Syrtellä ei ole keksitty aikamatkustamisen taitoa, joten avaruusagentit Valerian ja Laureline ovat ensimmäiset, jotka ovat saaneet Maasta yhteyden tähän korkeaan kulttuuriin ja matkustavat tutkimaan sitä.

Ennen niin loistelias kaupunki on kuitenkin rappeutumassa, ja todellista valtaa näyttävät käyttävän metallinaamion taakse kätkeytyvät tietäjät, jotka sanovat olevansa ruumiin ja sielun tuntijoita. Keitä tietäjät oikeastaan ovat, ja onko Syrte uhka Galaxitylle?

Valerian­-tarinoiden piirtäjä Jean-Claude Mézières (s. 1938) ja käsikirjoittaja Pierre Christin (s. 1938) ovat lapsuudenystäviä. Heidän yli 40 vuoden ajan tekemänsä Avaruusagentti Valerian ­albumit ovat voittaneet lukuisia palkintoja ja vaikuttaneet paljon paitsi sarjakuviin myös scifi­ ja fantasiaelokuviin.

Heinäkuussa 2017 saa ensi-iltansa Luc Bessonin ohjaama Valerian-elokuva Valérian and the City of a Thousand Planets, joka on saanut vaikutteita Tuhannen planeetan valtakunnan tarinasta. Tuhannen planeetan valtakunta on järjestyksessä kolmas Valerian-albumi: se julkaistiin Ranskassa vuonna 1971. Sen on sanottu vaikuttaneen muun muassa Tähtien sota -elokuvien kuvastoon.