Siirry suoraan sisältöön

Huhtikuun 2018 myydyimmät sarjakuvat

Sarjakuvat ovat käänteisessä järjestyksessä eli myydyin sarjakuva on viimeisenä.

5. Mangin, Valérie & Démarez, Thierry: Alix Senator 3 – Petolintujen salaliitto (Uusi)

Tuskin Alix on palannut Egyptistä, kun hän joutuu kohtaamaan keisarin vihan: Augustus ei anna anteeksi sitä, että Alix on tuonut Roomaan ystävänsä Enakin, joka petti keisarin Kleopatran takia.

Tästä alkaa senaattorin ja hänen poikiensa hidas ja väistämätön tuskien taival.
Mikään ei voi pelastaa heitä, ellei se sitten ole salaperäinen Petolintujen salaliitto, joka on valmis mihin tahansa murhatakseen keisarin.

Tämä nelivärinen albumi päättää Verikotkat-sarjakuvalla alkaneen trilogian.

4. Karonen, Toni & Myllylä, Tuomas: Foederati – Ivan Karhunkaataja (Uusi)

Germania Inferior, Rooman provinssi.
Syksy 442 jKr.

Clodio Pitkätukan johtama armeija lyötiin roomalaisten toimesta ja Ivan Karhunkaataja murhasi Bor Voittamattoman tämän palatessa kotiinsa tappion jälkeen. Bor Voittamattoman pojan hautoessa kostoa, Ivan on rakennuttanut oman kaupunkinsa, Ivansburgin, Borin entisen kotikaupungin raunioiden perustalle.

Kerätessään valtaa ja rikkauksia, Ivan on myös hankkinut vaikutusvaltaisia vihollisia. Monet ovat yrittäneet haastaa tämän nuoren pyrkyrin, mutta he kaikki ovat kohdanneet loppunsa hänen sotakirveensä varjossa.
Miehen itsensä osoittauduttua lähes voittamattomaksi, Ivanin viholliset ovat kääntäneet katseensa tämän nuoreen tyttäreen, hänen ainoaan haavoittuvaisuuteensa…

3. Tuomas Myllylä: Pakanat (Edellinen sijoitus: 5)

Kostolla on aina hintansa.

Nuoren Ari Halikon koko elämä mullistuu talvisena yönä vuonna 916, kun kahden suvun välinen verikosto huipentuu talonpolttoon ja Halikon koko suvun veriseen tuhoon.
Tästä alkaa Arin koko elämän läpi käyvä kostotie, joka vie hänet loputtoman idäntien läpi, orjasta soturiksi ja soturista päälliköksi, takaisin riitaisten suursukujen hallitsemaan Suomeen.

Vanhan Väinämöisen, suomenheimon kuninkaan, ylläpitämä hatara rauha järkkyy pian pahan kerran kostonhimoisen sotapäällikön saapuessa sotureineen rakentamaan sukunsa kotia uudelleen ja maksamaan vanhoja verisiä velkoja.

Voiko kerran miekkaan tarttunut Ari enää välttyä kostonsa seurauksilta, kun ruotsalaiset, suomalaiset ja hämäläiset kaikki imeytyvät mukaan sodan kurimukseen ja metsäiset rannat peittyvät savuun ja ruumisröykkiöihin?

Tämä Tuomas Myllylän suurteos kokoaa yhteen jo aiemmin julkaistut Pakanoiden ensimmäisen ja toisen kirjan, sekä aiemmin julkaisemattomat kolmannen ja neljännen kirjan.

2. Timo Ronkainen: Ankkamestarin salaisuus (Edellinen sijoitus: 3)

Modernin sarjakuvan historiaan mahtuu muutamia elämää suurempia taiteilijoita.

Carl Barksin (1901-2000) tarinat ovat vaikuttaneet satoihin miljoonin ihmisiin.
Mikä on ankkamestarin salaisuus? Ensiluokkaisesti ansioitunut ankisti, sarjakuvaneuvos Timo Ronkainen tutkii asiaa Barksin sarjoja eri näkökulmista lähestyvien esseiden kautta.

“Barks on fantastikkojen ja sadunkertojien perillinen, satiirikkojen ja tragikomedioiden sepittäjien sukulainen.”

1. Sisaret 1918 (Edellinen sijoitus: 1)

Vuoden 1918 sotaa on kutsuttu veljessodaksi mutta se oli myös sisarten sota. Naisia oli sekä punaisten että valkoisten puolella ja sota vaikutti useiden naisten ja lasten elämään, kuten maailman konflikteissa nykypäivänäkin.

Sisällissodan naisia on käsitelty niin tieteen kuin taiteen keinoin tutkien. Tavallisen ihmisen henkilökohtaiset kokemukset katoavat usein sodan melskeeseen. Muistoja kerättiin suomalaisiin arkistoihin sadoittain 1960-luvulla, kun sodan muistelijat olivat jo vanhuksia.

Sisaret 1918 -sarjakuva-antologiassa kymmenen ansioitunutta sarjakuvapiirtäjänaista tulkitsee kymmenen naisen tai lapsen kokemuksia vuoden 1918 tapahtumista. Valitut tositarinat ovat peräisin Kansan Arkiston muistitietokokoelmasta sekä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran 1918-kokoelmasta.

Kertojia on sekä punaisten että valkoisten puolelta eri puolilta Suomea. Kaikki ovat kokeneet sodan omalla tavallaan: rintamalla, vankileirissä, sairaanhoitajana tai silminnäkijänä.

Antologian on toimittanut Kansan Arkiston tutkija, FM Reetta Laitinen, itsekin sarjakuvantekijä. Laitinen on valinnut sekä projektissa olevat taiteilijat että teoksen pohjalla olevat muistelmat, kirjoittanut tekstit puhtaaksi ja kerännyt taustatietoja.

Kukin taiteilija sai yhden tarinan tulkittavakseen. Jokaisella on oma persoonallinen tyylinsä ja kaikki ovat kerronnallisen sarjakuvan taitureita. Historiallista sarjakuvaa on tehnyt jo aiemmin useampi, muutamille aluevaltaus on uusi. Ryhmä perehtyi huolellisesti muistelmiin, lähdemateriaaleihin, aikakauteen ja historiallisiin yksityiskohtiin. Tulkinnoissa on käytetty taiteellista vapautta mutta ne kunnioittavat silti alkuperäisten kertojien autenttisia kokemuksia.

Albumin taiteilijat ovat Warda Ahmed, Mari Ahokoivu, Ainur Elmgren, Annukka Leppänen, Reetta Niemensivu, Emmi Nieminen, Elina Ovaskainen, Hannele Richert, Aino Sutinen ja Tiitu Takalo.
Projekti sai Koneen Säätiön apurahan vuodelle 2017.