Siirry suoraan sisältöön

Lokakuun 2018 myydyimmät sarjakuvat

Sarjakuvat ovat käänteisessä järjestyksessä eli myydyin sarjakuva on viimeisenä.

5. Altan: Ada viidakossa (Edellinen sijoitus: 1)

Vuosi 1939 ja Eurooppa on, ansiosta tai ei, syösty turmioon.

Mutta Ada, nenäkäs englantilaisneito, on viidakossa. Häntä seuraa sangen hämärin aikomuksin katala serkku Nancy. Tämä on klassinen ja moralistinen sarjakuvaromaani.

Francesco Tullio Altan (s. 1942) on merkittävä italialainen sarjakuvataiteilija, jonka käsistä on syntynyt yli 7500 pilapiirrosta, tusina eeppistä sarjakuvaromaania sekä kymmeniä lastenkirjoja.
Ada viidakossa (1979) on törkeän hauska parodia romanttisista jatkokertomuksista, jolla on klassikon asema myös meillä.
Teos ilmestyi suomeksi jatkokertomuksena legendaarisessa sarjakuvalehdessä Tapiirissa vuosina 1986–88. Alkuperäisen suomennoksen laatinut Heikki Kaukoranta on nyt kääntänyt teoksen uudelleen.

kuningas 4. Ville Ranta: Kuningas menettää päänsä (Uusi)

Luomakunnan kruunu pahasti hukassa. Ville Ranta palaa suomalaisen sarjakuvan keskiöön uudella sarjakuvaromaanilla, jossa miehenä oleminen pilkotaan pieniksi paloiksi ja meno yltyy päättömäksi.

Linnan katto vuotaa, narrin jutut eivät naurata, kukaan ei kunnioita. Eikä seksikään maistu. Kuninkaalla alkaa horjua usko koko touhuun.
Onneksi on pastori, joka tuntee lääkkeen eksistentiaaliseen ahdistukseen. Kaksikko lähtee tarunhohtoiselle seikkailulle, missä olut virtaa, päät putoilevat ja naiset kellistetään – vielä kerran.

Kuningas menettää päänsä on Ville Rannan uusi, upeissa akvarellisävyissä hehkuva, absurdi suurteos, jossa Ranta sahaa pään irti vuosituhantiselta valkoiselta heteromieheltä. Mutta mitä helvettiä? Eikö Ranta ole itsekin samaa jatkumoa?! Pää poikki!

irtiotto3. JP Ahonen: Villimpi Pohjola – Irtiotto (Listallepalaaja)

Pari suhdetta vaakalaudalla.
Mielenrauhaa voi hakea mindfulness-kursseilta, joogaretriiteistä tai pakomatkalla Pattayalle, mutta ennen pitkää kriisit on kohdattava kasvotusten.

Muusaa ja Ukkoa kalvaa lapsettomuuden kirous, kun taas Annalla ja Rontilla manataan lapsiperheen arkea. Työttömyyskin hiostaa, mutta duunissa se ahdistus vasta alkaakin. Onko missään hyvä?

2. JP Ahonen: Belzebubs (Edellinen sijoitus: 5)

Okkultistiperheen edesottamuksia dokumentoiva strippisarja Belzebubs on noussut lyhyessä ajassa maailmanlaajuiseksi sarjakuvailmiöksi.

Sarjakuvantekijä JP Ahonen (Villimpi Pohjola, Puskaradio, Perkeros) kuvaa sekä tavallista arkihelvettiä että perheenisä Sløthin bläkkisbändin tahmaista urakehitystä pirullisen hauskasti.

1. Mari Ahokoivu: Oksi (Edellinen sijoitus: 4)

Kertomus äideistä ja tyttäristä, tähdistä ja myyteistä. Karhuemon pennuista yksi ei ole kuin muut. Mikä se on? Kuka sen on lähettänyt?

Oksi on Mari Ahokoivun tähänastisen uran pääteos, scifiä, fantasiaa ja suomalaista mytologiaa sekoittava eeppinen sarjakuvaromaani.
Tarina pohtii äidin ja lapsen välistä suhdetta muinaisen karhunsyntymyytin kautta.
Oksi herättää myyttisen metsän eloon.