Siirry suoraan sisältöön

24 tuntia sarjakuvaa -tapahtuma Turun Sarjakuvakaupalla 1.–2.10.2011

Turun sarjakuvakerho järjestää yhteistyössä Turun Sarjakuvakaupan kanssa 24 tuntia sarjakuvaa -tapahtuman. Tempaus on osa kansainvälistä 24 Hour Comics Day:ta, joka järjestetään tänä vuonna kahdeksannen kerran. Tapahtuman tarkoituksena on, että kukin osallistuja käsikirjoittaa ja piirtää 24-sivuisen sarjakuvan yhden vuorokauden kuluessa.

Tapahtuma järjestetään Turun Sarjakuvakaupalla, osoitteessa Linnakatu 7 klo 9:00 alkaen. Osallistuminen on avointa ja maksutonta kaikille halukkaille, mutta tilan asettamista rajoitteista johtuen mukaan pääsee rajallinen määrä osallistujia. Ennakkoon tapahtumaan voi ilmoittautua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen maijastiina.vilenius (at) gmail.com.

24 tuntia sarjakuvaa -tapahtuman idea on lähtöisin amerikkalaiselta sarjakuvagurulta Scott McCloudilta. Kyseessä on henkilökohtainen haaste, jossa jokainen osallistuja kilpailee itseään ja aikaa vastaan. Sarjakuvaansa saa suunnitella etukäteen ja esimerkiksi kartoittaa taustatietoja, mutta teksti- tai kuvamuotoisia luonnoksia ei saa tehdä ennakkoon. Tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa Turussa. Suomessa tapahtuma järjestetään tänä vuonna Turun lisäksi ainakin Helsingissä, Jyväskylässä, Limingalla, Muhoksella, Porissa ja Rovaniemellä.