Siirry suoraan sisältöön

24 tuntia sarjakuvaa -tapahtuma Turun Sarjakuvakaupalla 20.–21.10.2012

Turun sarjakuvakerho järjestää yhteistyössä Turun Sarjakuvakaupan kanssa 24 tuntia sarjakuvaa -tapahtuman. Tempaus on osa kansainvälistä 24 Hour Comics Day:ta, joka järjestetään tänä vuonna yhdeksännen kerran. Tapahtuman tarkoituksena on, että kukin osallistuja käsikirjoittaa ja piirtää 24-sivuisen sarjakuvan yhden vuorokauden kuluessa.

Tapahtuma järjestetään Turun Sarjakuvakaupalla, osoitteessa Linnakatu 7 klo 9:00 alkaen. Osallistuminen on avointa ja maksutonta kaikille halukkaille, mutta tilan asettamista rajoitteista johtuen mukaan pääsee rajallinen määrä osallistujia. Ennakkoon tapahtumaan voi ilmoittautua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen maijastiina.vilenius (at) gmail.com.

24 tuntia sarjakuvaa -tapahtuman idea on lähtöisin amerikkalaiselta sarjakuvagurulta Scott McCloudilta. Kyseessä on henkilökohtainen haaste, jossa jokainen osallistuja kilpailee itseään ja aikaa vastaan. Sarjakuvaansa saa suunnitella etukäteen ja esimerkiksi kartoittaa taustatietoja, mutta teksti- tai kuvamuotoisia luonnoksia ei saa tehdä ennakkoon. Tapahtuma järjestetään nyt neljättä kertaa Turussa. Suomessa tapahtuma järjestetään tänä vuonna Turun lisäksi ainakin Helsingissä, Jyväskylässä, Limingalla, Muhoksella, Muurlassa (jo torstaina 11.10.) ja Rovaniemellä.

Tapahtuman isän Scott McCloudin kotisivut
Suomalaisten piirtäjien 24 tuntia sarjakuvaa -galleria
Viralliset kakkosnelosen sivut
Kvaakin keskustelu kakkosnelosesta