Siirry suoraan sisältöön

25 VUOTTA LAMPAITA – Jouko Pukkilan sarjakuvanäyttely heinäkuussa. Avajaiset 1.7.2011 Turun Sarjakuvakaupalla.

Turun Sarjakuvakaupan heinäkuun sarjakuvanäyttely koostuu Jouko Pukkilan Lampaita-sarjakuvaoriginaaleista. Pukkilan sarjakuva täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Näyttely avautuu yleisölle perjantaina 1.7. klo 17:00–19:00.

Lampaita-sarjakuvassa esiintyy anonyymejä lammashahmoja, jotka kommentoivat ja ihmettelevät maailman tapahtumia. Lampaat aloittivat taipaleensa painetussa muodossa vuonna 1986, jolloin sarja sijoittui Kemin valtakunnallisen sarjakuvakilpailun strippisarjassa toiselle sijalle. Sen jälkeen taival on jatkunut erilaisissa pienjulkaisuissa ja omakustanteissa. Lampaita on myös julkaistu Ilta-Sanomien kuukauden kotimaisena sarjakuvana sekä Kulttuurivihkot-nimisessä julkaisussa.

Vuonna 2007 Zum Teufel kustannus julkaisi sarjakuvista kokoelma-albumin. Tällä hetkellä sarjakuvasta ilmestyy Avaruuslampaita-niminen versio Turun Science Fiction -seuran Spin-lehdessä. Lisäksi Lampaita on mukana Turun kulttuuripääkaupunkivuodessa: lammashahmoja on mahdollista kesän ajan bongata muovipatsaissa, jotka ovat osa Turun sarjakuvakerhon Kohtaa Sarja Kuvia -tapahtumaa.

Pitkästä aikaskaalasta johtuen Lampaita-sarjakuvaan mahtuu monenlaisia teemoja. Kuka enää esimerkiksi muistaa takavuosien happosateista syntynyttä hätää? Näyttelyssä on esillä valikoima sarjakuvia 25 vuoden ajalta. Niiden lisäksi esitellään valmiiseen sarjakuvaan johtavaa työprosessia mm. luonnoksien ja käsikirjoitusten avulla.

Jouko Pukkila (s. 1964) on paitsi sarjakuvapiirtäjä ja yksi yhdeksästä Turun Sarjakuvakaupan osakkaasta, myös arkeologi. Hän on tavattavissa näyttelynsä avajaisissa. Avajaisissa on tarjoiluja.

Kuvaa klikkaamalla pääset tuotetietoihin