Siirry suoraan sisältöön

Turun Sarjakuvan uutuuksia viikolla 41 – Classic edition

Milo Manara: Kultainen aasi

Nuori Lucius saapuu pitkän matkan jälkeen Thessaliaan liikeasioissa. Siellä hän kuulee naisesta, joka pystyy muuttamaan itsensä linnuksi. Lucius haluaa kokeilla taikaa itseensä mutta muuttuukin vahingossa aasiksi.

Tästä alkavat hänen värikkäät ja vaaralliset harharetkensä, joiden aikana hän kohtaa niin ryöväreitä, pappeja kuin kevytkenkäisiä naisia.

Milo Manaran Kultainen aasi on aistillinen mukaelma roomalaisen Apuleiuksen 100-luvulla kirjoittamasta teoksesta Kultainen aasi (Asinus aureus), jota pidetään vanhimpana säilyneenä latinankielisenä romaanina.

Charlier & Hubinon: Punaparta – Karibian demoni

Jean-Michel Charlierin ja Hubinonin luoma Punaparta on yksi eurooppalaisen seikkailusarjakuvan kulmakiviä. Suomalaisille lukijoille aikanaan Zoom-lehdessä tutuksi tullut sarja kertoo merirosvo Punaparrasta, jota myös ”Karibian demoniksi” kutsutaan.

Yhdessä verenhimoisen miehistönsä kanssa Punaparta kylvää kauhua seitsemällä merellä, mutta kaikki muuttuu, kun hänen huostaansa päätyy poikavauva Eric. Ericistä kasvaa merirosvojen keskuudessa vastahakoinen sankari, joka ajan myötä lähtee selvittämään todellista henkilöllisyyttään.

Punaparta tarjoaa vauhdikasta, klassista merirosvoseikkailua, jonka parissa viihtyvät kaiken ikäiset lukijat.

Greg & William Vance: Bruno Brazil 1

Bruno Brazil on yksi Yhdysvaltain tiedustelupalvelun tehokkaimpia agentteja. Uransa alussa hän työskentelee yksin, mutta kun tehtävät muuttuvat monimutkaisemmiksi sekä vaarallisemmiksi, hän värvää avukseen joukon toinen toistaan erikoisempia seikkailijoita. ”Iskuryhmä Kaimaaniin” kuuluvat Gaucho Morales, Whip Rafale, Texas Bronco, Billy Brazil sekä Big Boy.

Suomessa käsikirjoittaja Michel Gregin (salanimellä Louis Albert) ja kuvittaja William Vancen luoma huikean jännittävä ja graafisesti nerokas Bruno Brazil tuli lukijoille tutuiksi 70-luvun legendaarisen Zoom-lehden sivuilla ja myöhemmin myös omina albumeinaan.

Nyt koko sarja julkaistaan suomeksi kolmena hienona kokoelmana. Sarjan ensimmäinen kirja kokoaa yksiin kansiin vuosien 1967 ja 1970 välillä laaditut neljä Bruno Brazil -seikkailua, joissa nähdään Iskuryhmä Kaimaanin ensimmäiset vaiheet. Kaksi tarinoista julkaistaan nyt suomeksi ensimmäistä kertaa, ja yksi on aiemmin ilmestynyt ainoastaan jatkokertomuksena.

Leave a Reply