Sarjakuvat ovat käänteisessä järjestyksessä eli myydyin sarjakuva on viimeisenä.
5. Toni Karonen & Harri Honkala: Karim – Ulkopuoliset
KARIM: ULKOPUOLISET on realistisella otteella toteutettu kansainvälisen tason toimintasarjakuva. Vaihtoehtoisessa historiassa 1990-luvun Turku on vajonnut lähes anarkistiseen tilaan ja järjestäytynyt rikollisuus rehottaa kaduilla.
Karim Mabare, nuori maahanmuuttajataustainen poika yrittää löytää oman tiensä tämän sekasorron keskellä. Kohdattuaan syrjintää ja väkivaltaa koko lapsuutensa Karim on päättänyt liittyä jengiin nimeltä Ulkopuoliset.
Hänelle selviää kuitenkin nopeasti, että tämä polku on täynnä vaikeita valintoja ja tuskaa. Kuinka pitkälle Karim on valmis menemään saadakseen haluamansa, ja onko hän valmis kantamaan tekojensa seuraukset?
Tervetuloa Turkuun. Toivottavasti selviät kokemuksesta hengissä.
4. Søren Mosdal & Jacob Ørsted & Jyrki Nissinen: Dead Genesis Split Series #1
Dead Genesis Split Series -sarja esittelee kiinnostavia kotimaisia ja ulkomaisia sarjakuvantekijöitä. Kukin numero, ”splitti”, sisältää tarinan kahdelta eri tekijältä. Ensimmäisen numeron jakavat tanskalainen sarjakuvantekijäkaksikko Søren Mosdal ja Jacob Ørsted sekä suomalaisen sarjakuva-anarkismin ykkösnimi Jyrki Nissinen.
Mosdalin ja Ørstedin tarinassa El Caca Divino – tai kuinka Freddy & Professori voittivat Pulitzer-palkinnon tanskalainen tekijäkaksikko marssittaa aiemmista sarjakuvista tutun parivaljakkonsa ulos syömään. Uuden hienostoravintolan tarjoama kahdentoista ruokalajin erikoismenu osoittautuu yllättävän kovaksi palaksi purra. Banaaniöljyssä paistetun siansaparon maku muistuttaa jotain kovin tuttua…
Nissisen Jere ja Nemi seurustelee naittaa kimppaan kaksi suosittua sarjakuvahahmoa, amerikkalaisteini Jeren ja norjalaisgootti Nemin. Pariskunnan pyörittämä pizzabisnes uhkaa takkuilla Jeren valmistettua väärät ruoat, ja oma äitikin lyö luurin korvaan. Onneksi kakunkoristeet voi noutaa kätevästi Hectorin myymälästä – kunhan vain malttaisi olla vilkaisematta alennuslaariin..
3. Toni Karonen & Jaakko Muilu: Karim Spesiaali #1 – Oma koti kullan kallis
Kaksi kuukautta sitten Karim Mabarella oli kaikki, mitä hän olisi voinut toivoa.
Rakastava perhe, hyvät ystävät, loistavat arvosanat sekä upea tyttöystävä.
Nyt hänellä ei ole enää mitään jäljellä. Mikä sai hänet valitsemaan tämän polun? Se selviää Karimin synkimpänä hetkenä, hänen muistellessaan parempia aikoja..
Turun Sarjakuvakerho ry juhlii 40-vuotista olemassaoloaan vuonna 2014.
Keski-ikäisyyden kunniaksi Kerhon perinteisen antologian teemaksi valittiin Vuonna -74.
Taiteilijat saivat vapaat kädet teeman tulkintaan. Vuosi -74 on joissain töissä hyvinkin konkreettisesti esillä ja joissain taas vain pienenä, ellei jopa huomaamattomana mainintana. Turun Sarjakuvakerhon muhkeimmassa antologiassa tähän asti on töitä yli kahdeltakymmeneltä taiteilijalta, ja mukana on kaikenlaisia tarinoita aikamatkustuksesta omaelämäkertaan, yksisivuisista jutuista pitkiin tarinoihin ja fantasiasta Kekkoseen.
Toimittanut Merja Lundén.
Mukana: Atte Airaksinen, Marko Dekker, Outimaija Hakala, Inari Halme, Johanna Heinonen, Antti Impivaara, Mervi Kivimäki, Aapo Kukko, AK, Sirkku Lahti, Tiina Laine ja Feygn, Nina Mutik, Timo Niemi, Raimo Perttula, Janne ja Johnny Ramstedt, Timo Ronkainen, Tiia Salmelin, Aino Sutinen, Valtteri Tavast, Tuomas Tiainen, Teppo Toivonen.
1. Jarkko Vehniäinen: Kamala luonto – Minäkö hullu?
Minäkö hullu? on sarjasta toimitettu, pienin tietoiskuin varustettu kokoelmateos, jossa käydään urheasti ja ujostelematta todellisten mielenhäiriöiden kimppuun.
Kansikuvapoikana tuulettaa sekopäisestä säntäilystään tunnettu kettu, kelpo esimerkki kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä.
Ilves kärsii kausittaisesta masennuksesta ja hirven todellisuudentaju hämärtyy kumppanin kaipuusta. Onneksi ystävät, olivatpa ne petoeläimiä tai syötäväksi kelpaavia, osaavat lääkitä ja ennaltaehkäistä mielenterveyden horjahduksia kukin kykyjensä mukaan.