Siirry suoraan sisältöön

Turun Sarjakuvakaupan toukokuun myydyimmät sarjakuvat Top-5

Sarjakuvat ovat käänteisessä järjestyksessä eli myydyin sarjakuva on viimeisenä.

5. Charlie Hebdo 14.1.2015 (Edellinen sijoitus: 2)

.

.

.

.

.

.

4. Neil Gaiman: Sandman Deluxe-kirja 1 – Yösävelmiä ja alkusoittoja (Edellinen sijoitus: 3)

Neil Gaimanin alitajunnasta ampaissut Sandman on yksi sarjakuvan tuoreimmista suurista menestystarinoista.

Suomessakin aikanaan tuoreeltaan debytoineen sankarin seikkailut julkaistaan nyt sekä väreiltään että suomennoksiltaan täysin uusitussa muodossa.

YÖSÄVELMIÄ JA ALKUSOITTOJA -kirjan myötä aukeavan sarjan kautta tutuksi tulevat niin myyttien läpitunkema Unten valtakunta kuin Kuoleman, Kohtalon, Kaihon ja muiden Sandmanin jumaliakin väkevämpien sisarustenkin unohtumattomat seikkailut.

3. Jarkko Vehniäinen: Kamala luonto – Minäkö hullu? (Listapalaaja)

Minäkö hullu? on sarjasta toimitettu, pienin tietoiskuin varustettu kokoelmateos, jossa käydään urheasti ja ujostelematta todellisten mielenhäiriöiden kimppuun.

Kansikuvapoikana tuulettaa sekopäisestä säntäilystään tunnettu kettu, kelpo esimerkki kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä.

Ilves kärsii kausittaisesta masennuksesta ja hirven todellisuudentaju hämärtyy kumppanin kaipuusta. Onneksi ystävät, olivatpa ne petoeläimiä tai syötäväksi kelpaavia, osaavat lääkitä ja ennaltaehkäistä mielenterveyden horjahduksia kukin kykyjensä mukaan..

2. Jarkko Vehniäinen: Kamala luonto – Pieruterapia NIMMARILLA (Uusi)

ENNAKKOTILAUS, TEKIJÄN SIGNEERAAMA. KIRJA ILMESTYY KESÄKUUN LOPUSSA.

Mikä olikaan maailman halvin huvi? Arvatenkin pieruaiheisen sarjakuvakirjan lukeminen. Aihe on vanha, mutta haihtumaton. Kamala luonto -sarjasta tutut ilves ja kärppä ilahduttavat, lohduttavat, haastavat ja tyrmistyttävät toisiaan luontevalla paukuttelulla.

Sana “pieru” on kyseisen päästön oikea, virallinen ja lääketieteellisesti pätevä nimi, ei suinkaan alatyylinen ilmaus, vaikka ytimekkyytensä ja kuvaavan soinnikkuutensa ansiosta toimii sellaisenaan myös arkikäytössä.

Pieruun (lat. flatus) liittyy uskomaton määrä kirjoitettua historiaa ja tietenkin tarinoissa, kuvainnollisessa puheessa, sanonnoissa ja herjauksissa se saa uusia verbaalisia ulottuvuuksia niin kauan kuin ihminen hengittää ja syö. Siitä on laadittu valtavia määriä julkaisuja ja onpa sen ympärille kehittynyt oma taiteenlajinsakin.

Mittaamattomasta triviatiedon määrästä on kirjan tekstiosuudet suodattanut Vesa Anttonen, joka tietää, ettei ratkaisevaa ole hyvä maku, vaan se haju..

1. Kris K.: #Ahistaa (Uusi)

Ahdistaako? Stressaako? Pelottaako?

Eikö motivaatiota löydy mihinkään?

Ei syytä huoleen. Vertaistukea on nyt saatavilla ja Ahistunu Pupu on täällä voidakseen todistaa, että kyllä joku ymmärtää.

Turkulaisen Kris K:n luoman Ahistuneen Pupun elämä on yksinkertaista, mutta arkipäiväiset tilanteet ja ajatukset iskevät väkisin päin näköä. Pieni ripaus stressiä, pelkoa sekä motivaation puutetta tuo elämään enemmän jännitystä.

Leave a Reply