Siirry suoraan sisältöön

Turun Sarjakuvakaupan elokuun myydyimmät sarjakuvat Top-5

Sarjakuvat ovat käänteisessä järjestyksessä eli myydyin sarjakuva on viimeisenä.

5. Tom of Finland: Tom of Finland -seinäkalenteri 2016 (Uusi)

Tom of Finland -seinäkalenteri 2016

Tom of Finland-wallcalendar 2016

.

.

.

.

4. Jacques Martin: Alix 9 – Alix peloton (Uusi)

Vuonna 53 eKr. triumviri Crassuksen armeija on tunkeutunut Parthiaan. Rikkauksia himoitseva kenraali Marsalla johtaa legioonansa tarumaiseen Khorsabadiin, joka on kukistunut armottoman piirityksen jälkeen.

Nuori orja on selviytynyt verilöylystä kuin ihmeen kaupalla. Hän vakoilee roomalaisia ja pudottaa vahingossa kiven kenraalin niskaan. Hurja seikkailu alkaa, ja peloton sankari joutuu toistuvasti kiperiin vaaratilanteisiin.

Kyseessä on ensimmäinen Alix-tarina, joka ilmestyi belgialaisessa Tintin-lehdessä vuosina 1948 – 1949.

3. Neil Gaiman: Sandman Deluxe-kirja 2 – Nukkekoti (Uusi)

“… ja lumppu on sitä paitsi vainaa.”

Rakastetut Coraline, Neverwhere, Tähtisumua ja Mirrormask olisivat kenties riittäneet nostamaan Neil Gaimanin (s. 1960) yhdeksi vuosituhannen taitteen fantasian suurista äänistä. Merkitystä olisi korostanut, että aidon renessanssimiehen tavoin hän iskee tarinaa moneen mediaan painetusta sanasta kuunnelmien kautta elokuviin.

Gaiman oli kuitenkin ehtinyt jo 1980-luvun lopulla elvyttää DC Comicsin Sandman-hahmon. Myytit ja arkkityypit omaleimaisille oivalluksilleen naittamalla hän lunasti paikan samassa jatkumossa Homeroksen, Tolkienin ja ystävänsä Alan Mooren kanssa.

Sandman kulkee eri kulttuureissa eri nimillä kuten Morpheus ja Nukkumatti, mutta Gaimanin neronleimaus oli uudistaa koko viitekehys. Syntyi kollektiivisen alitajunnan läpitunkema Unten Valtakunta ja mystisten, jumaliakin vanhempien ikuisten suku.

Tähän jungilaiseen maisemaan ja epätavallisen rikkaaseen hahmogalleriaan saattelee alkuperäisen Sandman-lehden numerot 9 – 16 sisältävä ja sarjakuvamaailman kärkiartistien loihtimilla muotokuvilla ryyditetty Nukkekoti. Naisille omistamissaan tarinoissa Gaiman kuvailee erilaisia muureja, joita ihmisten välille tietoisesti ja tiedostamatta muodostuu.

2. Ilpo Koskela: Lusia (Uusi)

Lusia Rusintytär Korhonen on jäänyt historiaan Ahmaksen viimeisenä oikeuteen joutuneena noitana.

Tyylikkäästi kuvitettu ja tarkasti taustoitettu sarjakuvaromaani esittelee Lusian tarinan sivussa elämää 1600-luvun lopun Suomessa, sen ajan tapoja, hallintomuotoja ja kirkon ja kansan suhdetta tuona aikana.

Lusiasta on tekeillä ooppera, joka saa ensi-iltansa Utajärvellä elokuussa 2015. Oopperan työryhmässä on mukana muun muassa Finlandia-palkittu kirjailija ja taidemaalari, oululaislähtöinen Hannu Väisänen.

1. JP Ahonen: Villimpi Pohjola – Valomerkki (Edellinen sijoitus: 3)

”Aikuisuuspisteitä ropisee kuin plussapalloja.”

Kulttisarjakuvan neljäs kokoelma dokumentoi lämpimällä otteella nuorten aikuisten sielunelämää – absurdia huumoria ja popkulttuuriviittauksia unohtamatta!

Ikiopiskelijoiden tiivis kaveriporukka alkaa väistämättä pirstaloitua, kun kuvioihin ilmaantuu uusia siippoja, jälkikasvua ja aikuisuuden kriisejä.

Voimaeläimille onkin tarvetta, jotta ystäväpiiri selviää kuumottavista graduseminaareista ja pandemian lailla leviävästä vauvakuumeesta. Elämä vie väkisin eteenpäin, vaikka opinnot junnaisivatkin paikallaan.

Samastuttavien hahmojen ansiosta Villimpi Pohjola tuntuu edelleen tuoreelta ja yllättävältä.