Siirry suoraan sisältöön

Turun Sarjakuvakaupan heinäkuun 2016 myydyimmät

Sarjakuvat ovat käänteisessä järjestyksessä eli myydyin sarjakuva on viimeisenä.

5. Kris Keränen: Ahistunu pupu – Elämältä piilopaikan sain (Uusi)

Sarjakuvablogit ovat hyvin suosittu ilmaisuväylä monelle nuorelle tekijälle. Kaikkia blogien juttuja ei ole tarkoitettukaan muualla julkaistaviksi, ne ovat hetken tunnelmassa ryöpsähtäneitä tunteenpurkauksia.

Toisinaan kuitenkin tunteista kehittyy hahmoja, jotka alkavat elää omaa elämäänsä.

Kymmenkunta vuotta sitten Kiroileva siili valloitti Suomen. Nyt kansakunnan tila on sillä mallilla, että Ahistuneen Pupun on aika astua näyttämölle, vaikka se Pupua itseään kauhistuttaakin. Ahistunut Pupu tarjoaa vertaistukea kaikille niille, joita elämä itsessään painaa. Stressi, erilaiset pelot ja yleinen turhautuminen ovat sarjakuvan aiheita. Pupu todistaa, ettei kenenkään tarvitse olla yksin murheineen, vaan jaettu ahistus voi muuttua yhteiseksi iloksi.

Kris Keränen (s. 1997) on turkulainen graafisen alan ja viestintätekniikan opiskelija, jolle Pupu ilmestyi tylsänä hetkenä piirrettyjen pienten eläinten joukosta. Hän kiistää, että Ahistunu Pupu olisi hänen omakuvansa, vaan kyseessä on omaa elämäänsä yrittelevä hahmo..

4. Kalkkuna Nro 2 (Uusi)

Kalkkunan kakkosnumero ilmestyi kesäkuussa 2016 ja teema painottui natsieksploitaatioon.

Dyanne Thorne – Ilsan valossa ja varjossa.
Chesty Morgan – tissini kuuluvat maailmalle.
Natsieksploitaatio – rakkautta ja piikkilankaa.

Leffa-arvioissa mm. Zombie Lake ja Curse of a Teenage Nazi sekä kahdeksan sivun Ruotsi-extra.
Kirja-arvioissa mm. Nazisploitation!: The Nazi Image in Low-Brow Cinema and Culture -kirja.

Toimitus: Matti Saine ja Juha Ruotsalainen..

3. Kris Keränen: #Ahistaa – Mennään elämää piiloon JUHLAPAINOS, NIMMAROITU JA NUMEROITU (Listallepalaaja)

Turun Sarjakaupan Ahistunut pupu -näyttelyä varten julkaisema juhlapainos, jota on tehty 50 kpl.

Kaikki kirjat on numeroitu ja nimmaroitu. Huom! Sisältö on sama kuin Krisin omakustanteessa, vain kannet ovat erilaiset.

Ahdistaako? Stressaako? Pelottaako? Eikö motivaatiota löydy mihinkään? Ei syytä huoleen. Vertaistukea on nyt saatavilla ja Ahistunu Pupu on täällä voidakseen todistaa, että kyllä joku ymmärtää.

Turkulaisen Kris K:n luoman Ahistuneen Pupun elämä on yksinkertaista, mutta arkipäiväiset tilanteet ja ajatukset iskevät väkisin päin näköä. Pieni ripaus stressiä, pelkoa sekä motivaation puutetta tuo elämään enemmän jännitystä..

2.Karoliina Korhonen: Finnish Nightmares (Edellinen sijoitus: 2)

When they have to promote themselves. When an acquaintance says hello by kissing them on a cheek. When they owe a favour. When they wait for a bus in pouring rain, but there´s already someone under the pentice. When they run out of coffee.

That´s when it happens. A finnish awkward moment.

The character of Karoliina Korhonen´s comic strips is finnish Matti, who loves silence and personal space. If someone gets angry or is behaving badly, he wonders what he has done wrong.

Finnish Nightmares is a book about what it is like to be a finn in social occasions. For a foreigner the book opens implied codes that can be difficult to understand but are shared with all finns.

For finns we recommend they would read this book behind closed doors. Bursting with laughter in public is so embarrassing.

The book is available both in Finnish and in English. Also available as postcards and calendar.

1. Janne Kukkonen: Voro – Kolmen kuninkaan aarre (Edellinen sijoitus: 3)

Huima fantasiaseikkailu kaikenikäisille lukijoille!

Mestarivarkaan urasta haaveileva Lilja saa tilaisuuden todistaa taitonsa varkaiden killalle ja ottaa vastaan uhkarohkean tehtävän. Epäonnekseen Lilja herättää varkaudellaan vuosisatoja uinuneet, unohdetut voimat. Pian hän on sotkeutunut keskelle muinaista valtataistelua. Onko koko maailman kohtalo loppujen lopuksi pienen voron harteilla?

Kukkosen kuvittama ja kertoma Voro on ainutlaatuinen suomalainen sarjakuvaromaani, kansainväliset mittapuut täyttävä taianomainen fantasiaseikkailu kaikenikäisille lukijoille. Upea piirrosjälki yhdistää elementtejä eurooppalaisesta ja japanilaisesta sarjakuvasta, mutta lopputulos huokuu pohjoista mytologiaa.

Janne Kukkonen (s. 1983) on Turun taideakatemiassa valmistunut animaatio-ohjaaja, joka on työskennellyt lukuisten lyhytelokuvien ja musiikkivideoiden parissa niin ohjaajana kuin animaattorina. Voro on hänen ensimmäinen sarjakuva-albuminsa.