Sarjakuvat ovat käänteisessä järjestyksessä eli myydyin sarjakuva on viimeisenä.
5. Neil Gaiman: Sandman Deluxe-kirja 7 – Kerratut elämät (LOPPUUNMYYTY) (Uusi)
”…yksin JÄIN JÄLJELLE kertomaan tästä…”
Sandman kulkee eri kulttuureissa eri nimillä kuten Morpheus ja Nukkumatti, mutta Gaimanin neronleimaus oli uudistaa koko viitekehys.
Syntyi kollektiivisen alitajunnan läpitunkema Unten Valtakunta ja mystisten, jumaliakin vanhempien Ikuisten suku.
Tähän omalakiseen maisemaan ja persoonalliseen hahmogalleriaan saattelee alkuperäisen Sandman-lehden numerot 41–49 kokoava Kerratut elämät, jonka johtoaiheita ovat muutos, kuolevaisuus ja aloitettujen asioiden loppuun saattaminen. Jopa kirjan jääräpää keskushenkilö nöyrtyy myöntämään oppineensa jotain, kun Kuumeen kanssa tehty matka päättyy.
4. Sisaret 1918 (Edellinen sijoitus: 1)
Vuoden 1918 sotaa on kutsuttu veljessodaksi mutta se oli myös sisarten sota. Naisia oli sekä punaisten että valkoisten puolella ja sota vaikutti useiden naisten ja lasten elämään, kuten maailman konflikteissa nykypäivänäkin.
Sisällissodan naisia on käsitelty niin tieteen kuin taiteen keinoin tutkien. Tavallisen ihmisen henkilökohtaiset kokemukset katoavat usein sodan melskeeseen. Muistoja kerättiin suomalaisiin arkistoihin sadoittain 1960-luvulla, kun sodan muistelijat olivat jo vanhuksia.
Sisaret 1918 -sarjakuva-antologiassa kymmenen ansioitunutta sarjakuvapiirtäjänaista tulkitsee kymmenen naisen tai lapsen kokemuksia vuoden 1918 tapahtumista. Valitut tositarinat ovat peräisin Kansan Arkiston muistitietokokoelmasta sekä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran 1918-kokoelmasta.
Kertojia on sekä punaisten että valkoisten puolelta eri puolilta Suomea. Kaikki ovat kokeneet sodan omalla tavallaan: rintamalla, vankileirissä, sairaanhoitajana tai silminnäkijänä.
3. Tommi Musturi: Future #1 (Uusi)
Tommi Musturin uusi sarjakuva on lehtinä ilmestyvä scifi-eepos FUTURE. Se kietoo lukijansa eri ajoissa tapahtuvien tarinoiden verkkoon, josta on ensihämmennyksen jälkeen hankala päästää irti.
FUTURE kertoo ihmiskunnan erilaisista tulevaisuuksista. Musturi tarinoi paitsi tulevaisuutta kuvitellen ja nykyhetkestä ammentaen, myös erilaisten historiallisten viittausten, utopioiden sekä ideaalien kautta.
2. Timo Ronkainen: Ankkamestarin salaisuus (Edellinen sijoitus: 2)
Modernin sarjakuvan historiaan mahtuu muutamia elämää suurempia taiteilijoita.
Carl Barksin (1901-2000) tarinat ovat vaikuttaneet satoihin miljoonin ihmisiin.
Mikä on ankkamestarin salaisuus? Ensiluokkaisesti ansioitunut ankisti, sarjakuvaneuvos Timo Ronkainen tutkii asiaa Barksin sarjoja eri näkökulmista lähestyvien esseiden kautta.
“Barks on fantastikkojen ja sadunkertojien perillinen, satiirikkojen ja tragikomedioiden sepittäjien sukulainen.”
1. Tommi Musturi: Future #2 (Uusi)
Tommi Musturin uusi sarjakuva on lehtinä ilmestyvä scifi-eepos FUTURE. Se kietoo lukijansa eri ajoissa tapahtuvien tarinoiden verkkoon, josta on ensihämmennyksen jälkeen hankala päästää irti.
FUTURE kertoo ihmiskunnan erilaisista tulevaisuuksista. Musturi tarinoi paitsi tulevaisuutta kuvitellen ja nykyhetkestä ammentaen, myös erilaisten historiallisten viittausten, utopioiden sekä ideaalien kautta.
FUTURE flirttailee alinomaa valtavirtasarjakuvan kanssa. Tekijä yhdistää jotain lukijalle tuttua johonkin tälle täysin vieraaseen.
Tarina-aihioissa avaruuden scifi-spektaakkeli päätyy avaruudessa päämäärättömästi leijailevaan muovipussiin ja tämän sisältä avaruutta tutkivaan parivaljakkoon; toisaalla lähitulevaisuudessa kaikki varallisuus ja valta on lopulta keskittynyt yhteen raunioituneen pariskunnan johtamaan yhtiöön; jossain aivan muualla lukija löytää itsensä sattumalta kadonneesta salaperäisestä kaupungista Centrasta; entä miten sieltä täältä esiin putkahtava tekoäly IDA liittyy tähän kaikkeen?
FUTURE yllättää lukijansa myös erilaisten piirrostyylein. Sarjan jokainen aikataso on näet toteutettu erlaisin piirroksin ja kerronnan tavoin.
Tyylien kirjo on osa kokonaisuutta ja kuljettaa lukijaa ihmiskunnan eri aikojen tunnelmiin. Kokonaisuus on poikkeuksellisesti ilmaisumuotoa uudistava sarjakuvateos – harvoin on sarjakuva ollut ilmaisultaan näin vitaali ja monitahoinen.
FUTURE-sarjan ensimmäiset kaksi lehteä ilmestyvät keväällä 2018.
Koko sarja on ennakoitu n. 15 lehden mittaiseksi.