Sarjakuvat ovat käänteisessä järjestyksessä eli myydyin sarjakuva on viimeisenä.
5. JP Ahonen: Belzebubs (Edellinen sijoitus: 2)
Okkultistiperheen edesottamuksia dokumentoiva strippisarja Belzebubs on noussut lyhyessä ajassa maailmanlaajuiseksi sarjakuvailmiöksi.
Sarjakuvantekijä JP Ahonen (Villimpi Pohjola, Puskaradio, Perkeros) kuvaa sekä tavallista arkihelvettiä että perheenisä Sløthin bläkkisbändin tahmaista urakehitystä pirullisen hauskasti.
4. Mari Ahokoivu: Oksi (Edellinen sijoitus: 1)
Kertomus äideistä ja tyttäristä, tähdistä ja myyteistä. Karhuemon pennuista yksi ei ole kuin muut. Mikä se on? Kuka sen on lähettänyt?
Oksi on Mari Ahokoivun tähänastisen uran pääteos, scifiä, fantasiaa ja suomalaista mytologiaa sekoittava eeppinen sarjakuvaromaani.
Tarina pohtii äidin ja lapsen välistä suhdetta muinaisen karhunsyntymyytin kautta.
Oksi herättää myyttisen metsän eloon.
3. Jyrki Nissinen: Konkurssi taivaassa… eli se erilainen rakkaustarina (UUSI)
Kissis asuu tietämättään taivaassa, mutta hänen elämänsä on tylsää.
Edes rap-ura ei ota tuulta alleen.
Kaikki muuttuu, kun hän saa haltuunsa laitteen, jonka avulla löytää elämänsä rakkauden. Tosirakkaus löytyy maapallolta… ainakin teknologian mukaan.
Maassa Kissis tutustuu Virpiin, joka kilpailee ex-poikaystäväänsä vastaan Höyryjyrällä Golgatalle -rallitapahtumassa. Entä millaiset motiivit ovat maallikkosaarnaaja-teatteriohjaaja Jogella?
2. Emmi Valve: Girl Gang Bang Bang – Ei kenenkään tyttöjä (UUSI)
Girl Gang Bang Bang kertoo kolmen mimmin muodostamasta jengistä, The Bang Bangsista.
Friida, Fanny ja Pixie asuvat hökkelissä kaupungin ulkopuolella.
Viereisellä tontilla majaa pitää sirkus, jonka jäsenet muodostavat heidän lähimmän sosiaalisen piirinsä.
Fannylla ja sirkuksen eläintenkesyttäjällä on Pluto-niminen lapsi, joka asuu pääasiassa the Bang Bangsien kanssa, mutta välillä myös isänsä ja tämän ärsyttävän täydellisen uuden puolison luona.
The Bang Bangsit ovat holtittomia antisankareita, jotka perhehommien lisäksi dokailevat ja harrastavat epämääräisiä seksisuhteita. Toisaalta tarinoissa on syvempiä teemoja, kuten ystävyys, masennus ja lähimmäisenrakkaus.
Girl Gang Bang Bangin mimmit reagoivat asioihin usein tyhmästi, naiivisti tai pikkumaisesti, mutta lopulta he päätyvät ainakin jotenkin moraalisesti tyydyttävään ratkaisuun.
1. Altan: Ada viidakossa (UUSI)
Vuosi 1939 ja Eurooppa on, ansiosta tai ei, syösty turmioon.
Mutta Ada, nenäkäs englantilaisneito, on viidakossa. Häntä seuraa sangen hämärin aikomuksin katala serkku Nancy. Tämä on klassinen ja moralistinen sarjakuvaromaani.
Francesco Tullio Altan (s. 1942) on merkittävä italialainen sarjakuvataiteilija, jonka käsistä on syntynyt yli 7500 pilapiirrosta, tusina eeppistä sarjakuvaromaania sekä kymmeniä lastenkirjoja.
Ada viidakossa (1979) on törkeän hauska parodia romanttisista jatkokertomuksista, jolla on klassikon asema myös meillä.
Teos ilmestyi suomeksi jatkokertomuksena legendaarisessa sarjakuvalehdessä Tapiirissa vuosina 1986–88. Alkuperäisen suomennoksen laatinut Heikki Kaukoranta on nyt kääntänyt teoksen uudelleen.