Siirry suoraan sisältöön

Marraskuun 2018 myydyimmät sarjakuvat

Sarjakuvat ovat käänteisessä järjestyksessä eli myydyin sarjakuva on viimeisenä.

pikkupiko175. Tome & Janry: Pikku Piko 17 – Paisuttelua! (Uusi)

Kaikenlaisten tuhmuuksien mestarin alakoulun ja perhe-elämän kepposet ja kommellukset pyörivät tutussa koulukaverien ja kotiväen piirissä.
Paras kaveri Pehko, tyttökaveri Sussu, toiseksi parhaana pysyvä Punkero, afrikkalaisvahvistus Cassius sekä outolintu Massinen ovat kaikki houkuteltavissa mukaan Pikon kekseliäisiin toimiin koulutyön elävöittämiseksi.

Nyt tutustutaan Isä Angelossin lapsuuden ja nuoruuden kokemuksin ja paisutellaan hilpeästi uusimmat Cassiuksen parannustaiat, isoisän kepposet, isoäidin höperehtämiset, herra Jämän elämäntapa-toilailut, hauraat lemmenhetket Sussun kanssa sekä perhe-elämän myötä- ja vastoinkäymiset.

4. Karoliina Korhonen: Finnish Nightmares (Listallepalaaja)

When they have to promote themselves.
When an acquaintance says hello by kissing them on a cheek.
When they owe a favour.
When they wait for a bus in pouring rain, but there´s already someone under the pentice. When they run out of coffee.

That´s when it happens. A finnish awkward moment.

The character of Karoliina Korhonen´s comic strips is finnish Matti, who loves silence and personal space. If someone gets angry or is behaving badly, he wonders what he has done wrong. Finnish Nightmares is a book about what it is like to be a finn in social occasions. For a foreigner the book opens implied codes that can be difficult to understand but are shared with all finns.

For finns we recommend they would read this book behind closed doors. Bursting with laughter in public is so embarrassing.

The book is available both in finnish and in english.

3. JP Ahonen: Belzebubs (Edellinen sijoitus: 2)

Okkultistiperheen edesottamuksia dokumentoiva strippisarja Belzebubs on noussut lyhyessä ajassa maailmanlaajuiseksi sarjakuvailmiöksi.

Sarjakuvantekijä JP Ahonen (Villimpi Pohjola, Puskaradio, Perkeros) kuvaa sekä tavallista arkihelvettiä että perheenisä Sløthin bläkkisbändin tahmaista urakehitystä pirullisen hauskasti.

2. Mari Ahokoivu: Oksi (Edellinen sijoitus:1)

Kertomus äideistä ja tyttäristä, tähdistä ja myyteistä. Karhuemon pennuista yksi ei ole kuin muut. Mikä se on? Kuka sen on lähettänyt?

Oksi on Mari Ahokoivun tähänastisen uran pääteos, scifiä, fantasiaa ja suomalaista mytologiaa sekoittava eeppinen sarjakuvaromaani.
Tarina pohtii äidin ja lapsen välistä suhdetta muinaisen karhunsyntymyytin kautta.
Oksi herättää myyttisen metsän eloon.

aaaariviivoja1. Heikki Paakkanen: Ääääriviivoja (Uusi)

Alussa sana tuli kuvaksi, kuvakirjoitukseksi.

Maailma tiivistettiin oleelliseen muutamalla viivalla kallioseinässä. Siitä lähtien kuvat ovat herättäneet mielipiteitä. Kuva menee tehokkaasti suoraan katsojan aivoihin ja jää sinne herättelemään ajatuksia. Voimakkaimmat kuvat eivät suostu poistumaan poimuista koskaan.

Heikki Paakkasen (s. 1948) pilapiirrokset eli mielipidekuvat tarjoavat avokämmentä lukijoiden silmille heti kättelyssä. Paakkasen kuvat on täytetty sadoilla ”ääri”-viivoilla, jotka yhdessä näyttävät miten maa makaa ja petaa. Hän hallitsee suvereenisti kaikki kuvilla sekä muodoilla ilmaisemisen keinot.

Niinpä Paakkasen piirrokset eivät päästä ketään helpolla. Ne haastavat katsojansa osallistumaan kaikin keinoin, irvistämällä vakiintuneille uskomuksille ja totuutena pidetyille käsityksille. Pilakuva raastaa päivän tapahtumien pinnalta kuoren ja heittää perkuujätteet katsojan silmille.

Paakkanen on todennut, että paras menetelmä totuuden jahtaamiseen on hallittu, funktionaalinen emävalhe. Hän on suodattanut todellisuutta vuosikymmenien ajan niin Somero-lehden kuin Ilta-sanomienkin sivuilla, väsymättä itseään toistavaan historiaan, jaksaen etsiä uusia kulmia piirtäjälle pakollisiin aiheisiin, kuten juhlapyhiin ja poliitikoihin. Kaikenlainen sakraalispompöösi julistaminen sekä kuvottaa että kiehtoo Paakkasta.

Ääääriviivoja-kokoelma on tuhtia tavaraa. Sitä ei purematta nielaista. On kiehtovaa tutkia, miten Paakkanen toteuttaa Charles M. Schulzin dogmia: ”Piirtäjän on tehtävä sama kuva joka päivä, koskaan toistamatta itseään.” Itsevalaiseva Paakkanen astuu normien ulkopuolelle, vääntää viivat suorista kieroiksi, hämmentää, mutta ei solvaa kohdettaan. Paakkasen piirrokset osoittavat, miten vitsin kohde on jo tehnyt itsensä naurettavaksi. Piirtäjän työksi jää vain tilanteen todentaminen.

Moni-ilmaisullinen Paakkanen ei rajoita itseään piirrospöydän ääressä eikä muussakaan elämässä. Hän harrastaa seniorimiekkailua MM-tasolla, pöytätennistä muusikoiden kanssa sekä höyrypukarismia – 70-vuotisjuhlansa kunniaksi Paakkanen osallistui Viron ensimmäiseen steampunk-näyttelyyn.

Ääääriviivoja-teos on tiukka pakettimatkakertomus yli 20 vuodesta suomalais-somerolaista todellisuutta. Se purkaa jalustat, vetää matot alta ja pukee keisareille vaatteet ylle.