Sarjakuvat ovat käänteisessä järjestyksessä eli myydyin sarjakuva on viimeisenä.
5. Hugo Pratt: Corto Maltese – Karibialainen sarja (Edellinen sijoitus: 2)
Corto Maltese ja hänen ystävänsä lähtevät vaiheikkaalle matkalle, mammonan ja magian jäljille, kohti Brasiliaa.
Edessä on uusia aarteita ja uusia maailmoja, ja laivan nimi on Dreaming boy.
Albumi sisältää tarinat Tristan Bantamin salaisuus, Tapaaminen Bahiassa ja Tarkan Laukauksen samba, jotka ilmestyvät nyt ensi kertaa suomeksi nelivärisinä.
Ne on julkaistu alun perin ranskaksi vuonna 1979 ja suomeksi mustavalkoisina albumissa Kauriin merkin alla (1996).
Albumin on suomentanut ja tähän värilliseen laitokseen tarkistanut Heikki Kaukoranta. Mukana on myös Marco Steinerin alkusanat.
4. Neil Gaiman: Sandman Deluxe-kirja 9 – Hyväntahtoiset (Uusi)
“Korppi huus: EI MILLOINKAAN.”
Tähän usein hämmentävään maisemaan ja kieroon hahmogalleriaan kuljettaa Sandmanin numerot 57–69 sisältävä Hyväntahtoiset.
Kertomuksen loppu alkaa häämöttää, sillä kymmeneen kirjaan jaettu eeppinen tarina saapuu nyt yhdeksänteen osaansa. Useita aiempien juonikulkujen lankoja yhteen sitova saaga on laadittu kreikkalaisen tragedian muotoon.
3. Hugo Pratt: Corto Maltese – Samarkandin Kultainen talo (Edellinen sijoitus: 3)
Vuosi 1911.
Venetsian ja päiväntasaajan Afrikan välillä matkaava Corto Maltese etsii mystistä, ristiretkiltä tuotua taianomaista peiliä.
Matkansa varrella hän tapaa menevän toimittajan Aidan, kadonnutta isäänsä etsivän tutkimusmatkailijan Feridan sekä entisen orjan Afran – kolme naista, joiden kohtalot täydentävät toisiaan erikoisella tavalla.
2. Sira Moksi: Köyhien sota (Uusi)
.Perinteiset suomalaiset pilakuvat hoitavat tehtävänsä odotetulla tavalla.
Ne kiteyttävät sanomansa pikku vitsiksi, joka hymähdyttää lukijaa. Skarpimmatkin kuvat unohtuvat tuossa tuokiossa.
Sira Moksin kuvat eivät edusta perinteisintä linjaa. Ne ottavat aiheensa henkilökohtaisesti, iskevät vähintään avokämmenellä päin näköä ja naurattavat harvoin. Vitsailu jää kurkkuun, kun Moksi suolistaa kohteensa todellisen olemuksen kaiken kansan nähtäväksi.
Tai ei sentään kaiken kansan, siitä pitää Facebookin sensuuri huolen. Moksin ajankohtaiskuvat ovat useita kertoja tulleet bannatuksi, kun piirrosten kohteet tai heidän puolestaloukkaantujansa ovat tehneet niistä ilmiantoja.
Sira Moksi on taiteilija ja muusikko, jonka kuvat tarjoilevat kaikissa harmaan ja mustan sävyissä ikkunan meidän aikaamme. Tekopyhyys, valehtelevat vallan pitelijät ja omien etuuksiensa ajajat saavat niissä mitä ansaitsevat.
1. Janne Kukkonen: Voro 2 – Tulikiven armeija (Listallepalaaja)
Valloittava pikku voro on palannut!
Rämäpäinen Lilja ja hänen opettaja Seamus päätyvät valtakunnan mahtavimpien tahojen törmäyspisteeseen, jahdatessaan muinoin pirstoutunutta Talismaania.
Tarujen mukaan sen kantaja voisi yksin komentaa historian tuhovoimaisinta sotajoukkoa, myyttistä Tulikiven Armeijaa, mutta voro ei suinkaan ole ainoa, joka tätä valtaa havittelee.
Luvassa on albumin täydeltä vauhtia ja vaaratilanteita!
Sarjan ensimmäinen osa voitti Sarjakuva-Finlandian vuonna 2016.