Siirry suoraan sisältöön

Aapo Kukon Aave Stream Cityssä -sarjakuvanäyttelyn avajaiset Turun Sarjakuvakaupalla 5.4.2013 klo 17:00–19:00.

Turun Sarjakuvakaupan huhtikuun näyttelyssä on esillä originaaleja ja luonnoksia kotimaisesta lännensarjakuva-albumista Aave Stream Cityssä.

Aave Stream Cityssä syntyi käsikirjoittaja Mikko Mustasaaren ja piirtäjä Aapo Kukon yhteistyön tuloksena vuosien 2010–2012 aikana. Lopputulos on perinteitä kunnioittava lännentarina, joka sisältää epäkonventionaalisia painotuksia. Kaivoskaupunkiin saapuva muukalainen nostattaa sorrettuja työläisiä taisteluun esivaltaa vastaan kommunistisin teorioin. Albumi ei silti ole propagandaa, vaan sen perusydin on jännittävä lännentarina, joka on sukua mm. Sergio Leonen klassisille spagettiwesterneille.

Aapo Kukko (s. 1991) on Kemissä syntynyt freelancer-kuvittaja ja sarjakuvantekijä. Tällä hetkellä hän opiskelee Virroilla, Tampereen ammattikorkeakoulussa.

Suomen lupaavimpiin nuoriin sarjakuvantekijöihin lukeutuva Aapo Kukko on tehnyt ennen Stream Cityä kolmiosaisen ja yli 300-sivuisen sukellusvenetarinan U-255 – Sukellus pohjoisessa (MKKEntertainment 2008–2011).

Kukon blogi löytyy osoitteesta http://aapokukko.blogspot.fi/

Näyttelyn avajaisissa on tarjoiluja. Kukko on tavattavissa avajaisten aikana.

Kuvaa klikkaamalla pääset tuotetietoihin
Kuvaa klikkaamalla pääset tuotetietoihin