Siirry suoraan sisältöön

Helsingin pop-up-myymälän avajaiset ja Ahistunut pupu – Elämältä piilopaikan sain -albumin avajaiset 11.8.2016 klo 12:00 alkaen

Turun Sarjakuvakaupan Helsingin pop-up-myymälä avautuu torstaina 11.8.2016 klo 12:00. Samaan aikaaan aukeaa myös australialaisen Simon Hanselmannin Megg, Mogg ja Pöllö -sarjakuvanäyttely.

Päivän ohjelmassa on myös Kris Keräsen Ahistunu pupu – Elämältä piilopaikan sain -albumin julkkarit klo 15:00 alkaen.

Kansakunnan tila on sillä mallilla, että Ahistuneen Pupun on aika astua näyttämölle. Tämä jos mikä kauhistuttaa Pupua itseään. Jos olet kyllästynyt jatkuvaan ahdistukseen ja siihen, että kaikki tuntuu ylitsepääsemättömältä, Ahistunu Pupu tulee vertaistukijaksesi.

Stressi, pelkotilat ja yleinen turhautuminen ovat turkulaisen Kris Keräsen luoman Ahistunu Pupu -sarjakuvan keskeisiä teemoja. Ei ole olemassa niin matalaa kynnystä, etteikö Pupulla olisi vaikeuksia ryömiä sen ylitse.

Sarjakuvablogit.comiin syntynyt Ahistunu Pupu menettää hermonsa tuon tuostakin, kaipaa ja pelkää sosiaalisia kontakteja eikä halua tehdä ratkaisuja edes pakon edessä. Syksyllä 2014 avautunut Ahistaa-blogi nousi nopeasti somekansan suosioon. Toukokuussa 2015 omakustanteena julkaistu esikoisteos #Ahistaa – mennään elämää piiloon sai sekin hyvän vastaanoton.

Arktisen Banaanin julkaisema Ahistunu Pupu -kokoelma Elämältä piilopaikan sain sisältää aivan tuoreita strippejä ja toimii Pupun käyntikorttina suurelle yleisölle. Kris Keränen (s. 1997) korostaa, ettei Ahistunu Pupu ole hänen omakuvansa, niin rakas kuin hahmo hänelle onkin. Viestintätekniikkaa ja graafista alaa opiskellut Keränen on valmistunut ulkoasun suunnittelijaksi. Hän aikoo jatkaa opintojaan kuvallisen ilmaisun saralla ja toimii kuvittajana sekä sarjakuvantekijänä.

Avajaisten jälkeen pop-up-myymälä on avoinna ma-pe klo 11-18 ja la klo 11-16.

Lämpimästi tervetuloa pop-upiin!