Siirry suoraan sisältöön

Hunger of Horror – Kauhun nälkä -sarjakuvanäyttely 3.6 -30.6.2016

hungerofhorrorPohjoismaisen Sarjakuvakilpailun kilpailutöistä koostettu Kauhun nälkä -näyttely on esillä Turun Sarjakuvakaupan galleriatilassa 3.6. – 30.6.2016.

Kilpailu ja näyttely ovat osa vuosittain järjestettävää Oulun Sarjakuvafestivaalia.

Oulun Pohjoismaisen Sarjakuvakilpailun 2015 teemana oli kauhu. Kilpailu oli avoin kaikille pohjoismaalaisille ja baltialaisille sekä näissä maissa asuville sarjakuvapiirtäjille ja käsikirjoittajille.

Kilpailun tuomaristossa toimi kansainvälinen sarjakuvan ammattilaisista koostuva raati: Anneli Furmark (Ruotsi), Petri Hiltunen (Suomi) ja Jyrki Mäki (Suomi). Tuomariston sihteerinä toimi Aapo Kukko Oulun sarjakuvakeskukselta.

Kilpailuun osallistuttiin yli 60 teoksella. Töitä saapui Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Virosta.

Tänä vuonna strippisarjakuvien määrä oli hyvin vähäinen, sillä tekijät olivat lähes poikkeuksetta perehtyneet novellikerrontaan. Kilpailutöiden taso oli korkea ja kattava. Kauhu-teemaa osattiin hyödyntää monipuolisesti.

Voittaneet kilpailutyöt on julkaistu Hunger of Horror- Kauhun nälkä-antologiassa.

Näyttelyn taiteilijoita ovat Anders Vegh Blidlöv (Ruotsi), Ida Eva Neverdahl (Norja), Yossra El Said & Amanda Casanellas (Ruotsi), Nicolas Križan (Ruotsi), Vesa Vitikainen & Katja Louhio (Suomi), Sofie Louise Dam (Tanska), Nelly Karlsson (Ruotsi) ja Mattias Elftrop (Ruotsi).

Vuoden 2016 Oulun Pohjoismaisen sarjakuvakilpailun teema on Seitsemäs taide. Katso ohjeet ja osallistu: http://www.oulucomics.com/15/competition16/