Siirry suoraan sisältöön

Joonas Rinta-Kannon Fok_It -sarjakuvaoriginaaleja Turun Sarjakuvakaupalla maaliskuussa, avajaiset perjantaina 1.3.2013 klo 17–19.

Turun Sarjakuvakaupan maaliskuun näyttely on kaikkien aikojen toinen Fok_It-näyttely.  Esillä on Joonas Rinta-Kannon Fok_It– strippioriginaaleja, tussi- ja vesiväritöitä sekä printtejä. Fok_It -sarjakuva on tullut tutuksi Helsingin Sanomien Nyt-liitteestä.

Kosminen vyölaukku laskeutuu Turkuun ja tyhjentää sisuksistaan esiin maailmankaikkeuden toisen Fok_It-näyttelyn! Fok_It -sarjisten lisäksi esillä on ainakin ihka-aito faksimasiina! Rinta-Kannon sarjakuvasta on tullut muutamassa vuodessa hipsteri-ikoni, joka viihdyttää ihmisiä viitenä päivänä viikossa Nyt-liitteen nettisivuilla. Rinta-Kannon sarjakuvissa seikkailevat sulassa sovussa muiden muassa viiksekkäät miehet ja voimaeläimet, kuten maanantain pelastaja Säihkyturpa ja Keskiviikko-Kroko. Onpa sarja ollut vankina Yleisradion Teksti-TV:ssäkin.

Joonas Rinta-Kanto (s. 1982) on piirtänyt Fok_It -sarjakuvaa vuodesta 2009 lähtien. Sisäpiirivitsinä alkunsa saaneesta sarjakuvasta on sittemmin julkaistu kolme suosittua kokoelma-albumia. Fok_Itin lisäksi Rinta-Kanto tekee työkseen kuvituksia.

Joonas Rinta-Kanto on tavattavissa näyttelynsä avajaisissa. Avajaisissa on tarjoiluja.

http://fokit.wordpress.com/

http://nyt.fi/tag/fok_it-kaikki/

tku_event
Kuvaa klikkaamalla pääset tuotetietoihin