Sarjakuvat ovat käänteisessä järjestyksessä eli myydyin sarjakuva on viimeisenä.
5. Jätti-kuti (Uusi)
Jätti-Kuti on Kuti-lehden antologiakirja, joka esittelee Suomen ainoan nykysarjakuvalehden historiaa sen ensimmäisen 50 numeron ajalta.
Kirja kokoaa 480 sivuun lehden värikkäimmät ja hämmentävimmät huipputyöt vuosilta 2006–2018. Mukana töitä ja artikkeleita 174 tekijältä sekä yli 50 sivua ennen julkaisematonta sarjakuvaa.
Toimittaneet Tuomas Tiainen ja Heikki Rönkkö.
4. Alan Moore & Dave Gibbons: Vartijat Deluxe
(Uusi)
On vuosi 1985, ja koko maailma elää kylmän sodan varjossa.
Kun yksi Yhdysvaltain eläkkeelle jääneistä supersankareista murhataan raa’asti, vainoharhainen naamiokostaja Rorschach alkaa tutkia tapausta.
Jahtaako joku vanhoja supersankareita, vai onko kaiken takana jotakin paljon pahempaa? Kykenevätkö ikääntyneet sankarit Yöpöllö, Tohtori Manhattan, Silkkiaave, Ozymandias ja Rorschach selvittämään salajuonen ennen kuin on liian myöhäistä… niin heille kuin koko maailmallekin?
VARTIJAT kutoo uskomattoman rikkaan tarinan kahden sankarisukupolven vaiheista, eikä sitä turhaan ole kutsuttu maailman parhaaksi sarjakuvaksi.
Vuonna 2005 TIME valitsi sen ainoana sarjakuvana sadan parhaan nykyromaanin joukkoon, ja se myös voitti ensimmäisenä sarjakuvana arvostetun Hugo-tieteiskirjallisuuspalkinnon vuonna 1987.
3. Reetta Niemensivu: Maalarisiskot (Uusi)
Suomen kuvataide elää alkavaa kultakauttaan 1800-luvun lopulla.
Nyt myös naistaiteilijat etsivät paikkaansa miesten hallitsemassa taidemaailmassa.
Nuori Helene Schjerfbeck matkustaa Pariisiin, kuten kaikki muutkin aikaansa seuraavat taiteilijat. Hänen ystävänsä Helena Westermarck, Maria Wiik ja Ada Thilén opiskelevat jo kaupungissa ja Helene on innokas liittymään joukkoon.
Naistaiteilijat muodostavat oman yhteisönsä ja kutsuvat toisiaan maalarisiskoiksi. He maalaavat ahkerasti, ovat kunnianhimoisia ja saavat vaikutteita vallalla olevista uusista suuntauksista.
Kotimaassa tätä kaikkea ei arvosteta ja kritiikki on pahimmillaan murskaavaa.
Maalarisiskot kertoo neljän merkittävän taiteilijanaisen ystävyydestä, opinnoista, matkustamisesta, rakkaudesta ja unelmien tavoittelusta.
2. Mézières & Christin: Valerian – Aika aikaansa edellä (Uusi)
Avaruusagenttien Valerianin ja Laurelinen seikkailut päättyivät tarinassa Aika-avaaja.
Tässä albumissa palataan hahmojen menneisyyteen – oikeastaan siis tulevaisuuteen.
Aika aikaansa edellä sisältää viisi lyhyttä tarinaa sarjan kiehtovimmista paikoista ja vauhdikkaimmista käänteistä. Tarinat esittelevät vaihtoehtoisia tulevaisuuksia, uusia tulkintoja sekä ennennäkemättömiä kuvia.
Mukana on myös vanhoja suosikkihahmoja, kuten luutnantti Molto Cortes ja tohtori Chal’ Darouine.
Valerian-tarinat on kirjoittanut Pierre Christin ja piirtänyt Jean-Claude Mezieres. Heidän yli 40 vuoden ajan tekemänsä sarja on scifisarjakuvan klassikko, joka on voittanut lukuisia palkintoja ja innoittanut esimerkiksi monia scifielokuvien tekijöitä.
1. Jean-Yves Ferri & Didier Conrad: Asterix 38 – Vercingetorixin tytär (Edellinen sijoitus: 1)
Salaperäinen nuori tyttö saapuu Asterixin rauhalliseen kotikylään kahden arvernipäällikön saattamana.
Caesarin roomalaiset joukot etsivät tyttöä, eikä ihme: kylässä kuiskaillaan, että tämän isä olisi itse suuri Vercingetorix, jonka roomalaiset voittivat kaksi vuotta sitten Alesiassa.