Siirry suoraan sisältöön

Jyrki Nissisen sarjakuvaoriginaalinäyttelyn sekä Sirpa Järvenpään nukkenäyttelyn avajaiset Turun Sarjakuvakaupalla 5.11.2010 klo 17:00–19:00.

Jyrki Nissinen on suomalaisen uuden sarjakuvan kärkinimiä. Marraskuun näyttely Underground Ullakolla koostuu tänä syksynä julkaistun albumin, Viihdealus Dream Zonen, originaalitöistä sekä kirjaan liittyvistä installaatioista. Sirpa Järvenpää on nukketeatteritaiteilija, jonka näyttely Turun Sarjakuvakaupan näyteikkunassa on osa turkulaista nukketeatterifestivaalia.

Jyrki Nissinen (s. 1982) on suomalaisista nykysarjakuvapiirtäjistä yksi tuotteliaimmista. Parhaiten hänet tunnetaan Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä julkaistusta Auttajahai-sarjakuvasta. Marraskuinen näyttely Underground Ullakolla esittelee originaalisivuja sekä installaatioita uudesta Viihdealus Dream Zone -albumista, joka on eräänlainen dystopia maailmasta, jossa tosi-tv on totutumpaakin extremempää. Viihdealus Dream Zone on Nissisen kolmas pitkä albumi. Nissinen on julkaissut myös useita musiikkilevyjä sekä mm. jo 11:een osaansa ehtinyttä sarjakuvalehteä Borgtron. Nissinen on opiskellut Turun taideakatemiassa kuvataiteilijaksi.

Sirpa Järvenpää (s. 1986) on nukketeatteritaiteilija, joka osallistuu TIP-connectionin (Turku International Puppetry) nukketeatterifestivaaleille kokoamalla Turun Sarjakuvakaupan näyteikkunaan nukketeatterinäyttelyn. Näyttelyssä nähdään mm. Jyrki Nissisen Borgtron-sarjakuvasta tutut Marjatta- ja Borgtron-hahmoihin perustuvat nuket,  jotka ovat Järvenpään käsialaa. Ne eivät ole olleet vielä mukana missään esityksessä. Näyttelyssä on myös nukkeja, jotka ovat peräisin Max Anderssonin sarjakuvaan perustuvasta Pixy-esityksestä. Pixy-esitys voitti nukketeatterikilpailun Oulussa vuonna 2009. Pixy-nuket ovat rakentaneet Outi Sippola ja Liisa Laitinen.

Nukketeatterifestivaali järjestetään 18.-21.11., jolloin nukketeatteriesityksiä on eri puolella Turkua.

Kuvaa klikkaamalla pääset tuotetietoihin
Kuvaa klikkaamalla pääset tuotetietoihin