Siirry suoraan sisältöön

Leen Van Hulstin Maitoa ja lunta -näyttely lokakuussa Turun Sarjakuvakaupalla, avajaiset perjantaina 5.10.2012 klo 17–19.

Belgialainen Leen päätyy sydäntalvella vaihto-opiskelijaksi Turkuun. Leen ihastuu pian toiseen vaihto-opiskelijaan, irlantilaiseen Gilliin. Mahdottomaksi osoittautuva rakkaustarina sijoittuu kauniisiin suomalaisiin talvimaisemiin Turussa ja Lapissa.

Antwerpenilainen Leen Van Hulst (s. 1982) on opiskellut maalausta ja kuvittamista sekä Kuninkaallisessa taideakatemiassa että Groten korkeakoulussa. Valmistuttuaan vuonna 2006 hän ryhtyi vapaaksi kuvittajaksi ja kuvataiteilijaksi. Hän opiskeli Turun taideakatemiassa kevätlukukaudella 2003.

Talvinen Suomi lumosi hänet niin vahvasti, että Van Hulst päätti sijoittaa esikoisteoksensa tänne. Melk & sneeuw (Verschil 2011) ja suomennettu laitos Maitoa ja lunta (Turun Sarjakuvakerho 2012) on sarjakuvakirja täynnä näyttäviä aukeamia, intiimejä, luonnosmaisia tunnelmakuvia ja sulavaa pastelliväritystä. Albumin sivuilta on helppo löytää turkulaisille tuttuja paikkoja, kuten Föri, kauppatori ja telakkanosturit Aurajoen rannalla.

Van Hulst vieraili Helsingin sarjakuvafestivaaleilla, ja nyt pidettävä näyttely on jatkoa kolmen näyttelyn sarjassa, josta aiemmat osat ovat olleet esillä Helsingin Moko Marketissa ja Turun Cosmic Comic Cafessa. Turun Sarjakuvakaupan näyttelyssä on esillä töitä molemmista näyttelyistä. Näyttely koostuu albumin originaalisivuista.

Leen Van Hulst ei pääse paikalle avajaisiin, mutta otamme häneen tilaisuuden aikana internetpuheluyhteyden.

Kuvaa klikkaamalla pääset tuotetietoihin