Siirry suoraan sisältöön

M. A. Jeskasen sarjakuvanäyttely Turun Sarjakuvakaupalla kesäkuussa, avajaiset lauantaina 2.6.2012 klo 16–18.

Turun Sarjakuvakaupan kesäkuun näyttelyssä on esillä M. A. Jeskasen sarjakuvaoriginaaleja vuonna 2011 julkaistuista teoksista Perkele ja Santala.

Perkele sisältää kuusi sarjakuvanovellia, jotka sijoittuvat 1600-luvun lopun Suomeen ja Ruotsiin. Aikaan, jolloin tavallista rahvasta vainosi ja kiusasi koko joukko piruja ja perkeleitä. Tuolloin surma kulki pölyisiä polkujaan ja kruunu taisteli alamaistensa sieluista, häntäheikit viettelivät piikoja ja saunojen pimeissä nurkissa hönkäilivät himokkaat henget. Perkele on toistaiseksi loppuunmyyty, mutta uutta painosta odotetaan kauppoihin vielä tänä vuonna. Perkele oli ehdolla vuoden 2011 Sarjakuva-Finlandia-palkinnon saajaksi.

Suomalaisen noidan elämäntarinan kertova Santala on täynnä loitsuja, aarnivalkeita, piruja ja kätkettyä tietoa. 1600-luvun loppupuolen Pohjolassa eletään mullistuksen aikaa, kun Ruotsin noitavainot saavat tietäjät pakenemaan kruunun kouraa. Nuori Santala joutuu maksamaan kalliin hinnan maailman salaisuuksien oppimisesta. Taito saada käärmeet tottelemaan ja revontulet räiskymään tai kyky loihtia perkeleitä ei lohduta, jos kädet ovat tahraantuneet viattoman vereen.

Mikko Jeskanen (s. 1978) on omien sanojensa mukaan ensisijaisesti tarinaniskijä ja punoo juonia kuin verkontekijä päähenkilöidensä kiusaksi. Lukijalle avautuu kertomuksissa vahva ja väkevä maailma. Hänen strippisarjakuvansa Susipojan ihmeelliset seikkailut! voitti vuoden 2009 valtakunnallisessa sanomalehtistrippikilpailussa hopeasijan. Hänen kuvituksiaan ja sarjakuviaan on pulpahtanut esiin myös Sarjainfossa, Viivissä ja Wagnerissa, Müeslissä sekä useassa tiedekeskus Heurekan näyttelyssä.

Mikko Jeskanen on tavattavissa näyttelynsä avajaisissa. Avajaisissa on tarjoiluja.

Kuvaa klikkaamalla pääset tuotetietoihin