Siirry suoraan sisältöön

Maria Björklundin Planeetta Z -näyttely Turun Sarjakuvakaupalla marraskuussa, avajaiset perjantaina 2.11.2012 klo 17–19.

Planeetta Z on hieman kuin Avara Luonto neljässä ruudussa, tosin eliöt ja luonnonilmiöt ovat välillä aika erilaisia kuin kotoplaneetallamme. Tyylilajia voi kuvata sekoitukseksi “söpöyttä, salaperäisyyttä ja julmuutta”. Sarjalla ei ole varsinaisia päähenkilöitä, vaikka jotkin oliot esiintyvät stripeissä toistuvasti. Sanattomasti kerrottu värikäs sarjakuva on Maria Björklundin käsikirjoittama sekä piirtämä. Turun Sarjakuvakaupan näyttelyssä on esillä maalauksia ja printtejä Planeetta Z -stripeistä.

Maria Björklund (s. 1970) on toiminut sarjakuvan, animaation ja muun kuvallisen ilmaisun alueella 1990-luvun alkupuolelta lähtien. Hänen sarjakuvistaan on julkaistu useita kokoelmateoksia. Planeetta Z  ilmestyy Helsingin Sanomien Nyt-viikkoliitteessä. Björklundin toinen tunnettu sarjakuva, parisuhteita käsittelevä Kaksin, voitti vuonna 1995 Kemin sarjakuvakilpailun strippikategorian.

Maria Björklund on tavattavissa Turun Sarjakuvakaupalla klo 17:00–19:00. Avajaisissa on tarjoiluja.

www.facebook.com/PlaneettaZ.PlanetZ

Kuvaa klikkaamalla pääset tuotetietoihin