Sarjakuvat ovat käänteisessä järjestyksessä eli myydyin sarjakuva on viimeisenä.
5. Tuomas Myllylä: Jumalsurma – Ensimmäinen kirja (Uusi)
Kauan sitten berserkki Hrotgar teki anteeksiantamattoman synnin: lopettaakseen tuhoisan sodan hän surmasi jumalan, johon oli valalla sitonut itsensä.
Kun kaukaa etelästä saapuneet valloittajat asettuivat pohjolaan, Hrotgar itse vetäytyi kauas peikkomaille, sivilisaation ulottumattomiin.
Mutta teoilla on seurauksensa, ja joitain velkoja ei voi sovittaa kuin verellä.
Kun pohjolan jumalat puhaltelevat liekkiin uutta sotaa, vanha berserkki joutuu vielä kerran tarttumaan kirveeseensä päättääkseen verikoston ja tuhon kierteen: hän aikoo tappaa kaikki jumalat.
.
.
4. Timo Ronkainen: Kioskikirjojen kuningas – Aku Ankan taskukirja 50 vuotta (Uusi)
Spagettiankkaa ja hiiripizzaa!
Suomalaisten suuresti suosimat Aku Ankan taskukirjat alkoivat ilmestyä 50 vuotta sitten. Niissä nähtiin Disney-hahmot varsin erilaisissa rooleissa ja tilanteissa kuin mihin Aku Ankka -lehden lukijat olivat tottuneet.
Tutut ja turvalliset ankat ja hiiret äityivät hurjiksi italialaisen Topolino-lehden sivuilla. Saapasmaassa laadituissa tarinoissa Aku, Roope, Mikki, Hessu ja kumppanit raivosivat, politikoivat, seikkailivat avaruuden korpimailla ja alimmassa helvetissä.
Topolinon käsikirjoittajat ja piirtäjät hakivat innoitusta myös maailmankirjallisuuden klassikoista, jotka sovitettiin Ankkalinnan väelle istuviksi. Lehden keskeisimmät tarinat nivottiin juohevasti yhteen esinäytös-sarjoilla, ja näin syntyivät taskukirjat.
Kioskikirjojen kuningas -teoksessa vannoutunut ankisti, sarjakuvaneuvos Timo Ronkainen käy tarkasti läpi ”taskarien” historian. Mukana on myös esittelyjä AATK-sarjan varhaisista, muistetuimmista ja merkillisimmistä tarinoista sekä ankkasensuurin puraisuista.
3 . Simo Frangén & Milla Paloniemi: Edestä- ja takaapäin (Edellinen sijoitus: 1)
Makuukamarineuvokset asialla!
Tunnetut sanan- ja kuvanveistelijät Himo ”Simpero” Frangén ja Milla Panomieli ovat laittaneet säilänsä yhteen, ja ryhtyneet niillä veivaamaan erotiikan ilokirjaa sukupuoleen jos toiseenkin!
Navalta navalle, esileikistä finaaliin ja takaisin. Uudestaan! Naatseduu!
Edestä- ja takaapäin on muodokas kokoelma seksipalindromirunoja uhkeiden kuvitusten kera..
.
.
2 . Katkenneita lankoja – Tarinoita loppuunpalamisesta (Uusi)
Katkenneita lankoja kokoaa yhteen työuupumuksen kokemuksia yhdeksän sarjakuvataiteilijan tarinoissa.
Sarjakuvat perustuvat sekä omakohtaisiin että kerättyihin kokemuksiin työuupumuksesta.
Kirjassa on Tuisku Hiltusen, Emmi Niemisen, Sami Nyyssölän, Niko-Petteri Nivan, Mari Ahokoivun, Milla Paloniemen, Henri Tervapuron, Avi Heikkisen ja Anssi Vieruahon sarjakuvat.
Albumin ovat toimittaneet Anssi Vieruaho ja Karoliina Korhonen, ja sen tuotosta lahjoitetaan 75 prosenttia mielenterveystyöhön.
.
.
1. Stan Sakai: Usagi Yojimbo 1 – Samurai (Uusi)
Usagi Yojimbon saaga sijoittuu 1600-luvun vaihteen Japaniin.
Sisällissotien aika on hädin tuskin päättynyt ja Shogun on juuri tullut valtaan. Bushidoa eli Soturin kunniakoodia seuraavat samurait ovat hallitseva luokka koko maassa. On levottomuuksien hillinnän ja poliittisen juonittelun aika.
Pitkin valtakuntaa vaeltaa isännätön samurai nimeltään Miyamoto Usagi.
Stan Sakai (s. 1953) on japanilais-amerikkalainen sarjakuvantekijä. Hän syntyi Kiotossa, Japanissa, eli lapsuutensa ja nuoruutensa Havaijilla ja asuu nykyisin Kaliforniassa. Sakai aloitti sarjakuvauransa tekstittämällä Sergio Aragonésin Groo The Wanderer -sarjakuvaa (Urho epäonnensoturi).
Sakai on tunnetuin 1500-1600-lukujen taitteen Japanissa elävän samuraijäniksen, Usagi Yojimbon eeppisestä saagasta, jota hän on jatkanut jo 35-vuotta. Hänelle on myönnetty uransa aikana useita sarjakuva-alan palkintoja, muun muassa useampaan otteeseen saadut Eisner- ja Harvey-palkinnot.
”Kun hän (Sakai) kehittää ja ratkaisee kohtauksen kahdessa tai kolmessa ruudussa, hänellä on ohjaajan tietoisuus elokuvallisista tekniikoista. Hänen piirroksensa asusteisiin ja taustoihin on virheetöntä ja hänen tarinansa – ah, hänen tarinansa! – ovat kuin tuulahdus raitista ilmaa. Ne ovat auttaneet minua moneen otteeseen selviämään tässä katkerassa ja uuvuttavassa nykyajassa.”
– Alejandro Jodorowsky