Siirry suoraan sisältöön

Mies Mikkosen Art Kills -näyttely Turun Sarjakuvakaupalla toukokuussa, avajaiset perjantaina 3.5.2013 klo 17–19.

Mies Mikkosen Art Kills -näyttelyn ytimessä on mielikuvitus. Päämääränä on luoda maailma, jossa mielikuvituksen säännöt nousevat todellisuuden sääntöjen yläpuolelle.

Mukana on valikoima Mikkosen sarjakuvaa, kuvataidetta (piirroksia, maalauksia, veistoksia) ja elokuvaa tältä vuosikymmeneltä.

Sarjakuvista on esillä teos nimeltään PSYYKE, joka pyrkii tarjoamaan katsojalle psykedeelisen kokemuksen – ilman fyysisiä tai henkisiä haittavaikutuksia. Psyyken lisäksi mukana silmien iloksi on alun perin Turun kulttuuripääkaupunkivuoden “2011 Omakuvaa”-näyttelyyn tehty sarjakuvallinen OMAKUVA. Näytteitä tulevista sarjakuvista on toki myös tarjolla.

Lukuisat piirrokset tarjoavat visioita katsojien mielikuvitusta kiihottamaan. Kuvataideteoksia on myös pyritty järjestelemään näyttelyä varten niin, että ne vierekkäin ikään kuin muodostavat omia pieniä sarjakuvia.

Nähtävillä on myös kaksi taiteilijan tuoretta elokuvaa: Turun Taideakatemian opinnäytetyö elokuvaohjauksesta, visuaalisesti hätkähdyttävä maagista realismia edustava kertomus nimeltään MUOTOKUVA, sekä Stan Brakhagen filmeistä inspiraatiota ammentanut kokeellinen animaatio GAZES.

Näyttelyn avajaisissa on tarjoiluja. Mikkonen on tavattavissa avajaisten aikana.

mikkonen