Siirry suoraan sisältöön

Moog Konttinen täytti 60 vuotta ja vierailee Turun Sarjakuvakaupalla 18.12.2010

Mauri “Moog” Konttinen (s. 1950) on härmäläisen rock-musiikin uranuurtajia sekä armoitettu vokaalien ja konsonanttien vääntäjä ja suomen kielen puolestapuhuja. Viime torstaina 9.12. Moog täytti 60 vuotta. Samana päivänä ilmestyi Konttisen kirjoittaman omaelämäkertakirjan ensimmäinen osa Elämän Kartoitus – 1950-1970.

Moogin muusikonuralta muistetaan mm. yhtyeet Virtanen, Kontra, Moogetmoogs ja Moog In Bändi sekä kappaleet Jerry Cotton ja Kolmen minuutin muna. Musiikin ohella Konttisen elämässä suurta roolia ovat näytelleet sarjakuvat. Paitsi intohimoisena sarjakuvien keräilijänä tämä sanoittajajönglööri on ansainnut kannuksiaan myös niiden suomentajana.

Elämän kartoituksen ensimmäinen osa kertoo nuoren Mauken kasvamisesta Tampereen Härmälässä 50- ja 60-luvuilla ja pohjustaa hänen tulevaa rooliaan suomenkielisen rockin ensimmäisessä aallossa. Samalla kirja havainnollistaa runsain esimerkein sarjakuvalehtien ja rock’n’rollin hyökyaaltoa Suomeen ja niiden valtavaa vaikutusta nuoriin aikalaisiin.

Moog Konttinen on tavattavissa Sarjakuvakaupalla lauantaina 18.12. klo 12.00-14.00.

Kuvaa klikkaamalla pääset tuotetietoihin