Siirry suoraan sisältöön

Otso Höglundin sarjakuvanäyttely toukokuussa Turun Sarjakuvakaupassa. Avajaiset keskiviikkona 4.5. klo 19:30 alkaen.

Turun Sarjakuvakaupan toukokuun näyttelyssä on esillä tamperelaisen sarjakuvataiteilijan Otso Höglundin sarjakuvaoriginaaleja. Sarjakuvat ovat ajankohtaisia, sillä ne ovat ilmestyneet Höglundin uunituoreessa esikoisalbumissa Jos tekisin joukkomurhan (ja muita kertomuksia).

Otso Höglundin retrospektiivinen kokoelma sekä kuukauden näyttely sisältää sarjakuvia 20 vuoden ajalta. Albumin sarjat ovat alunperin ilmestyneet mm. Sunnuntaisuomalaisessa, Aviisissa, Tampereen Sarjakuvaseuran Sarjari-lehdessä sekä Mörkö-omakustanteissa. Tähän osin neliväriseen kokoelmaan on koottu Höglundin tuotannon parhaat palat.

Otso Höglund on melko harvinainen tapaus suomalaisessa sarjakuvatodellisuudessa. Suurelta osin omaelämäkerrallisissa tarinoissa sekoittuvat arkielämä ja poliittisuus, underground ja freudilaisuus, fantasia ja realismi. Höglund käsittelee asioita niin itseään kuin ketään muutakaan säästelemättä, mutta välillä hyvinkin herkästi. – Karri Laitinen, Sarjainfo.

Höglund on tavattavissa näyttelyn avajaisissa. Avajaisissa on tarjoiluja. Avajaisia ennen Turun pääkirjastolla on mahdollista osallistua Turun sarjakuvakerhon Kohtaa Sarja Kuvia -hankkeen avajaistilaisuuteen.

Kuvaa klikkaamalla pääset tuotetietoihin