Siirry suoraan sisältöön

P. A. Mannisen historiallisen kummallinen näyttely elokuussa Turun Sarjakuvakaupalla, avajaiset perjantaina 3.8.2012 klo 17–19.

Turun Sarjakuvakaupan elokuun näyttelyssä on esillä P. A. Mannisen teoksia hänen uransa varrelta. Suuri osa töistä on originaaleja hänen uutuusalbumistaan Kumma historia. Avajaiset ovat samalla albumin virallinen julkistustilaisuus.

P. A. Mannisella on pakkomielteinen suhde historiaan. Piirtäessään hän kuuntelee historiallista musiikkia, ja hänen suosikkejaan ovat sisällissotiin liittyvät laulut. Kumma historia on kokoelma lyhyitä sarjakuvia 30 vuoden ajalta. Se kuvastelee tekijänsä kiinnostusta historiallisiin kummallisuuksiin. Tarinoissa on mukana kauhua ja fantasiaa. Materiaalin joukossa on 14 ennen julkaisematonta sivua ja paljon kamaa niin hämäristä lehdistä, että niitä ei monikaan ymmärtänyt lukea aikoinaan.

Pekka Allan Manninen (s. 1959) on suomalaisen sarjakuvakentän ahkerimpia hahmoja. Kumma historia on P. A. Mannisen koottujen kuudes osa. Aiemmin häneltä on julkaistu mm. tamperelaisen supersankarin Kapteeni Kuolion tarinoita. Manninen on päätoimittanut 30 vuotta Sarjaria, joka on Tampereen sarjakuvaseuran julkaisema sarjakuvalehti. Hän on myös väitellyt tohtoriksi sarjakuvaharrastuksesta. Nykyään Manninen työskentelee myös sarjakuvaopettajana Sara Hildén -akatemian kuvataidekoulussa.

 P. A. Manninen on tavattavissa tilaisuudessa. Avajaisissa on tarjoiluja.

Kuvaa klikkaamalla pääset tuotetietoihin
Kuvaa klikkaamalla pääset tuotetietoihin