Siirry suoraan sisältöön

Petri Hiltusen sarjakuvanäyttely Turun Sarjakuvakaupassa lokakuussa. Avajaiset 7.10.2011 klo 17–19.

Turun Sarjakuvakaupan lokakuun näyttelyssä nähdään pitkän linjan suomalaisen sarjakuvataitelijan Petri Hiltusen originaaleja. Hiltuselta on julkaistu tänä syksynä uusi sarjakuva-albumi Anabasis – Kyyroksen sotaretki, osa I, joka pohjautuu kreikkalaisen kirjailijan Ksenofonin (n. 431 eaa. – 354 eaa.) teoksiin. Näyttelyssä on esillä enimmäkseen Anabasiksen originaaleja mutta myös muita originaaleja tuotannon varrelta.

Anabasis on uskomaton tositarina, maailman ensimmäinen silminnäkijän kirjoittama sotareportaasi. Se on myös karu muistutus siitä, miten valheet ja propaganda ovat synnyttäneet ennenkin sotia ja miten kova hinta virheistä lankeaa maksettavaksi. Ennen kaikkea se on kuitenkin vaikuttava todiste ihmisten sitkeydestä ja kestävyydestä mahdottomilta tuntuvien esteiden edessä. Ksenofon saa huomata ettei maailman palaessa  kukaan voi paeta vastuutaan tai pysyä sivussa.

Petri Hiltunen (s. 1967) on yksi Suomen tunnetuimmista sarjakuvantekijöistä. Hiltunen on piirtänyt niin science fictionia kuin suomalaista kansanperinnettäkin sarjakuviksi. Hän on julkaissut lähes kolmekymmentä sarjakuva-albumia. Tällä hetkellä hän piirtää useissa eri sanomalehdissä ilmestyviä huumiorisarjakuva Väinämöistä ja lännensarja Kalkkaroa.

Hiltunen on saanut Suomen sarjakuvaseuran myöntämän Puupäähattu-palkinnon vuonna 2002.

Petri Hiltunen on tavattavissa näyttelyn avajaisissa. Avajaisissa on tarjoiluja.

Kuvaa klikkaamalla pääset tuotetietoihin