Siirry suoraan sisältöön

Petteri Tikkasen sarjakuvanäyttely Turun Sarjakuvakaupalla ja Kivi Larmolan sarjakuvanäyttely Cosmic Comic Cafessa lokakuussa, avajaiset perjantaina 4.10.2013 Sarjakuvakaupalla klo 17–19 ja Cosmic Comic Cafessa klo 19–21

Petteri Tikkanen (s. 1975) on tunnettu lapsuutta käsittelevistä sarjakuvistaan. Eero ja Kanerva -albumien punainen lanka on kasvu. Kipupisteitä kosketellaan ja niille yhdessä nauretaan. Useissa eri kilpailuissa meritoitunut suomalaisen sarjakuvan “ei enää niin kovin nuori lupaus” tuo näytteille otteita kyseisten hahmojen käännekohdista sarjakuvissaan. Autoerotiikkaa-albumi ilmestyi äskettäin. Se on Eero-saagan kolmas osa. Siinä teinipojan kokemusmaailmaa kouritaan yhä syvemmältä. Näyttelyssä on mukana myös Petterin alter egon Black Peiderin viimeistelemättömiä ja elämänmakuisia sarjakuvia. Saattaapa supersankaripainija vierailla myös paikalla, jos järjestyshäiriöitä ilmaantuu.

Lokakuussa Turussa on esillä myös toinen sarjakuvanäyttely. Cosmic Comic Cafen seinillä nähdään Kivi Larmolan originaalinäyttely Mies, joka vain halusi elää. Näyttelyssä on esillä Larmolan uuden Timo-albumin pohjalta koostettuja plansseja.

Kivi Larmola (s. 1966)  on Puupäähatulla palkittu sarjakuvataiteilija,  kuvittaja ja sarjakuvien kääntäjä. Uuden Timo-albumin lisäksi Larmolalta on julkaistu mm. Nikolai Gogolin Päällystakki-novellista tehty samanniminen sarjakuvasovitus sekä Kissoja, hiiriä ja ihmisiä -albumi, joka kertoo kaupunkilaistaiteilijan elämästä maalaisidyllissä.

Näyttelyt avautuvat perjantaina 4.10. klo 17–21. Molemmat tekijät ovat tavattavissa avajaisissa, tarjoilua.

http://www.petteritikkanen.com/

http://www.kivilarmola.com/

Kuvaa klikkaamalla pääset tuotetietoihin
Kuvaa klikkaamalla pääset tuotetietoihin
Kuvaa klikkaamalla pääset tuotetietoihin
Kuvaa klikkaamalla pääset tuotetietoihin