Siirry suoraan sisältöön

Piirtovintin 4-vuotisssynttärigalleria Turun Sarjakuvakaupalla tammikuussa, avajaiset ke 11.1.2017 klo 18–20.

piirtovintti

Piirtovintti on Turun Sarjakuvakerho ry:n tukema pieni, viihtyisä, ilmainen ja kaikille avoin piirrosiltama. Piirtovintin tarkoituksena on innostaa kävijöitä piirtämään ja viettämään aikaa erilaisten ihmisten kanssa. Jokaisessa vintissä on jokin kävijöiden toivoma teema, jonka tarkoitus on antaa inspiraatiota piirtämiseen.

Piirtovinttiä on järjestetty alkuvuodesta 2013 lähtien yleensä parillisina viikkoina keskiviikko-iltaisin ja joskus myös viikonloppuisin Turun Sarjakuvakaupalla. Piirtovintin kävijämäärät vaihtelevat viidestä pariinkymmeneen. Tapahtumassa on osallistujille pieni kahvitarjoilu ja tarjolla myös välineitä piirtämiseen. Tapahtuman historian aikana on tuotettu jopa satoja piirustuksia, joista moni on nähtävillä Piirtovintin virallisessa Facebook-ryhmässä: https://www.facebook.com/groups/piirtovintti/

Piirtovintillä on ollut aiemmin kaksi kehuttua näyttelyä: Turun Sarjakuvakaupalla ja Turun pääkirjastossa. Piirtovintti aikoo tulevaisuudessa järjestää esimerkiksi ruotsinkielisiä piirtovinttejä ja Croquis-vinttejä.

Näyttely koostuu erilaisista Piirtovintissä tehdyistä teoksista. Näyttelyä voi käydä katsomassa tammikuun ajan Turun Sarjakuvakaupan yläkerrassa.