Siirry suoraan sisältöön

Prinsessaleikkejä-sarjakuvanäyttely Turun Sarjakuvakaupalla syyskuussa, avajaiset la 10.9.2016 klo 16–18

Prinsessaleikkejä-näyttely_banneri

Turun Sarjakuvakaupan syyskuun näyttely koostuu sarjakuva-antologiasta Prinsessaleikkejä – kuuma satukirja. Näyttelyssä on esillä originaalisivuja ja luonnoksia Prinsessaleikkejä-albumista. Antologiaa on myös myynnissä Turun Sarjakuvakaupalla. Näyttely jatkuu syyskuun loppuun asti.

Antologiaan on koottu sarjakuvia, joissa yhdistyvät sadut ja seksi. Tekijät halusivat tuoda seksuaalisuuden ja sateenkaari-ihmiset osaksi tuttujen satujen maailmaa ja kuvata erilaisia seksuaalisuuden muotoja. Seksiä on myös kuvattu eri tavoin – niin täysin häpeämättömästi kuin viittauksinakin.

Antologian julkaisee Erittäin salainen tissimerenneitoseura, joka on ryhmä nuoria sarjakuvataiteilijoita. Aiemmin ryhmän jäsenet ovat julkaisseet taidepostikorttisarjoja. Nyt julkaistu antologia on ryhmän ensimmäinen, ja se julkaistiin Helsingin sarjakuvafestivaaleilla 3.9.2016.

Tekijät ovat erilaisia luovan alan ihmisiä: sarjakuvataitelijoita, graafisen suunnittelun opiskelijoita, kuvittajia ja animaatio-opiskelijoita. Tekijät ovat aikaisemmin julkaisseet omia pienlehtiä ja olleet mukana muissa sarjakuva-antologioissa. Eve Kajander tunnetaan myös sarjakuvablogistaan Murisevaevekala ja Johanna Jasminella on kaksi suosittua blogia, Nurkissa ja Kummitus.

Tekijät: Eve Kajander s.1992, Sara Honkanen s.1991, Jupe Parkkonen s.1990, Julia Järvelä s.1994, Johanna Jasmine s.1992, Linda Sofia s.1991