Siirry suoraan sisältöön

Sari Sariolan Näkymätön maailma -näyttelyavajaiset la 9.7.2016 klo 16

näkymätön_maailma

Sari Sariolan Näkymätön maailma -näyttely Turun Sarjakuvakaupalla heinäkuussa, avajaiset la 9.7.2016 klo 16 – 18.

Sari Sariola (s. 1979) on tehnyt pitkän uran graafikkona, kuvittajana, värittäjänä ja sarjakuva-aktiivina, ja tämä on hänen ensimmäinen näyttelynsä.

Turun kaupungillekin kuvituksia ja grafiikkaa pitkään tehnyt Sariola on tehnyt suurimman osan töistään digitaalisesti, ja hänen kädenjälkeään on voinut ihailla mm. Arktisen Banaanin 20-vuotisjuhlajulkaisussa Helkavirret, jonka kansi on Sariolan käsialaa.

Viimeisen vuoden aikana Sariola on palannut takaisin juurilleen ja alkanut työstää lyijykynätöiden sarjaa, joista nyt avautuva näyttely muodostuu. Sariolan tyylissä yhdistyy realistisen pikkutarkka tyyli ja fantastisen satumaiset hahmot ja maisemat, jotka ovat kuin suoraan unikuvista.

Todellisuuden ja fantasian yhdistyminen ovat aina kiehtoneet aiheina Sariolaa, samaten kuin vanhat mytologiat ja uskomukset, jotka ovat kuin näkymätön maailma mielemme perukoilla.Mustavalkoinen ja harmaa lyijykynäviiva luo näihin mielikuvituksellisiin kuviin unenomaisen tunnelman – kuin ikkunan, joka avautuu tuohon outoon maailmaan tietoisuutemme kätköissä. Näitä näkymiä voi käydä ihailemassa ja ihmettelemässä heinäkuun ajan Turun Sarjakuvakaupan näyttelytiloissa.

Taiteilija on paikalla avajaisissa. Vapaa pääsy.