Siirry suoraan sisältöön

Sarjakuvakaupan uutuudet 38/2022

Luettelo:

Kotimaiset uutuudet
Manga-uutuudet
Ennakkotilaukset
Ulkomaiset uutuudet
Lehdet ja kirjat
Käytetyt sarjakuvat
Alkuun

KOTIMAISET UUTUUDET

Jarkko Vehniäinen & Marja Lappalainen: Kamala luonto – Majavan oma kirja

Voi elämä! Majava on vihdoin saanut oman kirjan!

Kamalan luonnon oma erakko, mieleltään herkkä ja sosiaalisia kontakteja pakoileva majava loistaa (tahtomattaan) tämän kirjan valokeilassa.

Tämä mieluiten omaan pesäänsä käpertyvä maailman murjoma eläin on voittanut kaikessa ujoudessaan puolelleen lukemattomien fanien sydämet, ja nyt majavan parhaat jutut on koottu yksien kansien väliin!

Jos lempipuuhaasi on nauttia elostasi ja olostasi kaikessa rauhassa ja minimaalisin kaverikontaktein kaikkea uutta ja rasittavaa hömpötystä vältellen, majava on ehdottomasti toteemieläimesi ja tämä kirja on kuin sinulle tehty!

Juri Kanerva: Äijänkäppänät – Pistämätön kesäspesiaali

Kesä on alkanut, mutta Hyttyslordi uhkaa tehdä sen vietosta perin pistävän lopun.

Onko Ukosta ja Tonista laittaa piste moiselle venkoilulle?

Klassiset Ukko-tarinat heräävät eloon suurempana kuin koskaan aiemmin! Sisältää alkuperäisen soundtrackin, skannaa QR-koodia tarinan aikana kuunnellaksesi sitä!

.

Juho Sihvonen: Post-Apokalyptinen Cowboy

Me olemme vieläkin täällä… Tiedätkö kuka suojelee sinua?

Post-Apokalyptisen Cowboyn tarina saa alkusysäyksensä Hiroshimasta 6.8.1945, jolloin Yhdysvallat käyttävät ydinasetta Japania vastaan.

Ihmiskunta on vienyt itsensä lähemmäksi omaa tuhoaan kuin koskaan. Vieläkö on toivoa kääntää kurssi parempaan suuntaan vai olemmeko luisumassa kadotukseen?

Nowakin veljekset ajautuvat yhä syvemmälle osaksi vyyhtiä, josta voi olla kiinni koko tuntemamme maailman tulevaisuus.

Joakim Juvelén: Rumat möröt – Siellä missä persikat kasvaa

Rumat möröt on roisi ja riemukas homosarjakuva, jossa mörkökaverukset seikkailevat deittailun, bilettämisen, itsetutkistelun ja kalsarimerkkien kyllästämässä maailmassa – spontaania rantalomamatkaa unohtamatta.

Siinä missä yksi ihmettelee housujensa sisältöä, toinen kaipaa huomiota kännykkäriippuvaiselta poikaystävältään ja kolmas on perso roskaruualle ja miehille.

Parikymppisiksi möröillä on liikaa ikää, mutta se ei näy käytöksessä, vaan asioita tehdään ja möläytellään sen enempää ajattelematta.
Ronskin ulkokuoren alla sykkii kuitenkin lämmin, hyväntahtoinen mörkösydän.

Pihkura! Heikki Kaukoranta – 80 vuotta sarjakuvaelämää

Sarjakuvan sankari Heikki Kaukoranta on ollut perustamassa Suomen Sarjakuvaseuraa, kirjoittanut suomalaisen sarjakuvan bibliografian ja vuonna 1972 yhdessä Jukka Kemppisen kanssa ensimmäisen suomenkielisen tietoteoksen Sarjakuvat sekä suomentanut niin Tinttiä, Lucky Lukea, Corto Maltesea kuin Krazy Katiakin – ja kääntäjänura vain jatkuu jatkumistaan.

Kaiken sen ylistykseksi Sarjakuvamuseo julkaisee tämän juhlakirjan.

Kirjassa Suomen Sarjakuvaseuran veteraanit ja uustulokkaat sekä sarjakuvapiirtäjät muistelevat, onnittelevat sekä valottavat mm. Tintin ja Corto Maltesen maailmaa uusista näkökulmista. Teoksen ulkoasu jäljittelee graafikko Harri Mannerin 1972 suunnittelemaa Sarjakuvat-kirjan kantta.

Kirja sisältää suuren määrän tietoa, jota ei ole ollut aikaisemmin saatavissa.

Toimittanut Juhani Tolvanen.

Kirjoittajat: Juhani Tolvanen, Heikki Jokinen, Sirpa Kähkönen, Johanna Sinisalo, Jukka Rislakki, Ville Hänninen, Kersti Juva, Vesa Kataisto, Ville Keynäs, Timo Ronkainen, Kirsi Kinnunen, Jukka Kemppinen, Kalervo Pulkkinen, Jyrki Vainio, Harry Halén.

Piirtäjät: Pertti Hämäläinen, Juho Juntunen, Tarmo Koivisto, Timo Kokkila, Ilpo Koskela, Timo Mäkelä, Pentti Nuortimo, Pentti Otsamo, Heikki Paakkanen, Tiina Paju, Jorma Pitkänen, Timo Ronkainen, Jouko Ruokosenmäki, Jaana Suorsa, Harri Vaalio.

Anni Valtonen: Elämän eränkävijä – Mikko Valtonen (1968-2019)

Pohjois-Savossa Siilinjärvellä kasvanut, Lapinlahdelle asettunut kuvataiteilija Mikko Valtonen tunnetaan iskevistä sarjakuvistaan ja suurikokoisista värikkäistä maalauksistaan.

Valtosen naivistinen ja primitivistinen taide kommentoi ihmisyyden eri puolia usein huumorin värittämänä. Tarkastelussa on erityisesti miehen elämä.

”Mikon taiteessa on samaan aikaan monta asiaa: viisautta, herkkyyttä, elämän ymmärrystä. Se menee suojakerroksen läpi ja saa aikaan jonkun primitiivisen reaktion.”- -Jenni Kokander, näyttelijä ja kirjailija.

Anni Valtonen (s. 1970) on Maailman Kuvalehden päätoimittaja, Helsingin Sanomien kirjallisuuskriitikko, perheenäiti ja joogan harrastaja. Pohjois-Savossa kasvanut Valtonen opiskeli Tampereen yliopistossa.
Hän lähti nuorena Latinalaiseen Amerikkaan ja elämä asettui vuosiksi kahden maanosan välille. Valtonen asuu nykyisin Helsingin Lauttasaaressa, jossa hänellä on myös pieni kesämaja.

Valtonen on julkaissut aiemmin kaksi tietokirjaa: Uusia suomalaisia (Like, 2014) ja Elämäni Kolumbia (Like, 2020).

Kristian Huitula: Lemminki 2

Saatuaan käsiinsä maahisten kätköistä viedyn Sampo-taikamyllyn ohjekirjan kutsuu Pohjolan noita Louhi seppä Ilmarisen takomaan tuon mahtavan taikakoneen.

Louhi ei kuitenkaan tiedä Lemmingin, tietäjä Väinön ja Ilmarisen salaisesta suunnitelmasta, ja myös maahiset saapuvat etsimään kadonnutta manuaalia. Taikavoimat ovat tarpeen, kun juonet alkavat paljastua…

Lemminki on Kristian Huitulan uutuus, koko perheelle suunnattu seikkailusarjakuva, jossa Suomen muinaiset tarut ja myytit heräävät eloon aivan uudella tavalla.

Vesa Vitikainen & Tuomas Myllylä: Kalevala3000

Kuten tiedätte, Suomen kansalliseepoksesta tehdään vuosittain vähintään yksi sarjakuvasovitus.

Tällä kertaa se sijoittuu vuoteen 3000, jolloin Väinämöinen tekee lupaamansa paluun.

Paha Unioni on kuitenkin valloittanut maailman avaruuksia myöten epäkuolleilla ristiritareillaan.
Vaka vanha Väinämöinen vierailee Kalevan häissä, mutta Unioni häiritsee avio-onnea ilmaiskuilla ja kaappaamalla morsion Ainon.

Tämä saa Kalevan radikalisoitumaan ja liittymään Väinämöisen pakanalliseen vastarintaliikkeeseen. Mukaan taisteluun liittyy Kalevan ystävä Hiisi Hiitolan planeetalta, Ilmarisen takoma naisrobotti ja muutama tonttu.

Mutta vastassa on koko Unioni, Ristiritarien jumaluus ja Rautapaavi.

Petteri Kantola: Viha!

Viha! kertoo vihasta, sen synnystä ja seurauksista.

Sarjakuvan tapahtumat sijoittuvat 2040-luvun Suomeen.
Nuori päähenkilö Rosa kohtaa Helsingin kaduilla väkivaltaisen ja rasistisen todellisuuden, jossa vallitsee vahvimman oikeus.

Terroriteot ovat vakiintuneet osaksi arkipäivää. Maata johtaa kovaotteinen sotilasjuntta, mutta Venäjän tukema fasistinen Fennian järjestys pitää yhä otteessaan Kallion kaupunginosaa.

Petteri Kantola (s. 1968) on helsinkiläinen taidekonservaattori, joka hurahti aikuisella iällä sarjakuvien tekemiseen. Viha! on hänen kolmas sarjakuvakirjansa. Aiemmin ovat ilmestyneet Ajan kanssa – Kesäni Marcel Proustin seurassa (2016) ja Hämärän prinssi (2018).

Kimmo Lust: Silmukka

Silmukka kertoo kasvamisesta päihdeongelmaisen yksinhuoltajan ainoana lapsena ilman yhtäkään turvallista aikuista.

Se kuvittaa nuoruuden tunnemyrskyt ja menetetyn lapsuuden seuraukset.

Teos avaa lapsen ja nuoren näkökulman 1990-luvun laman jälkeiseen aikaan ja tuo kuuluville niitä pieniä ääniä, jotka hautautuvat helposti suuremmilta näyttävien yhteiskunnallisten ongelmien alle.
Päähenenkilö Nipsun vaiheet perustuvat tekijän kokemuksiin pienellä varsinaissuomalaisella paikkakunnalla.

Kimmo Lust (s. 1986) asuu Järvenpäässä perheensä ja kissojensa kanssa.
Hän on eläkkeellä, mutta työskentelee jaksamisensa mukaan sarjakuvien ja kuvitusten parissa.

Aino Louhi: Tähtienvälinen avaruus

“Luulin pitkään, että tämä on tarina meistä. Tai sinusta. Mutta tämä onkin tarina minusta. Ja se jatkuu vasta vuosia, vuosia myöhemmin.”

Nainen keräilee elämänsä palasia eron jälkeisessä maailmankaikkeudessa. Mitä hän haluaa, kun hän ei halua mitään?

Aino Louhi (s. 1981) on tamperelainen kuvataiteilija, joka työskentelee sarjakuvan, kuvituksen ja maalaustaiteen parissa.

Tähtienvälinen avaruus on hänen toinen fiktiivinen sarjakuvaromaaninsa.
Esikoisteos Mielikuvitustyttö ilmestyi 2019.

Tapani Bagge & Aapo Kukko: Marius

Mujusen toinen tuleminen!

Keväällä 1946 vaarallinen vanki karkaa kuljetuksesta juuri ennen Sörnäisten vankilan porttia.
Yksikätinen yksityisetsivä Väinö Mujunen saa tehtäväkseen suojella vanhaa heilaansa, joka yritetään heti ampua.
Punainen Valpo painostaa Mujusta.

Mitä on kaiken takana? Kuka on Marius? Ehtiikö Mujunen pelastaa Ingen – ja itsensä?

Tapani Baggen luoma etsivä Väinö Mujunen on seikkaillut halki 1900-luvun kuohuvien vuosikymmenten jo seitsemässä historiallisessa rikosromaanissa.
Marius on Mujusen toinen sarjakuva-albumi, jonka Aapo Kukko on sovittanut ja piirtänyt Baggen tarinasta.

Ensimmäinen oli vuoteen 1943 sijoittunut sukellusveneseikkailu Harmaa susi (2016).

Jatkoa seuraa….

Pertti Jarla: Fingerporin koko kuva 10 – Suorastaan kiero

Täyden kympin Fingerpori juhlavuoden kunniaksi. Kymmenennen Fingerporin koko kuva -teoksen kantta koristaa yleisvirkamies Jorma Suoro.

Hänen päätyönsä on tehdä vain hyvää omalle itselleen.

Kirja sisältää tuhdin nipun legendaarisia, puhuttavia mutta ennen muuta naurettavia kuvauksia ihmeellisestä Fingerporin kaupungista.

.

Ville Ranta: Kurissa ja nuhteessa

Ville Ranta on noussut Iltalehden sivuilla Suomen terävimmäksi pilapiirtäjäksi. Kurissa ja nuhteessa on railakas kokoelma, joka sisältää Rannan puhutuimmat piirrokset viime vuosilta.

Ville Rannan uutta pilapiirrosta katsotaan verkossa jopa yli 200 000 kertaa, ja jokainen piirros herättää satojen kommenttien keskustelut.

Rannan itse valikoima Kurissa ja nuhteessa kertaa 150 piirroksen voimin huippuhetket Sanna Marinin hallituksen ja koronapandemian vuoristorataa muistuttavilta vuosilta.

Rannan poleeminen käsittelytapa poimii olennaisen niin rajoitusten ajasta, johtajiemme toilailuista, ilmastokatastrofista kuin yhteiskunnan polarisoitumisestakin.
Kuvat on varustettu piirtäjän omilla taustoittavilla huomautuksilla.

Cyril Pedrosa & Roxanne Morei: Kulta-aika

Ylistetyn Portugali-sarjakuvaromaanin tekijän Cyril Pedrosan ja käsikirjoittaja Roxanne Moreilin Kulta-aika on moderni keskiaikataru, jonka poliittiset juonittelut tuovat mieleen Game of Thronesin.

Kulta-aika kertoo Antreversin valtakunnasta, jossa kansa kärsii ja eliitti porskuttaa. Kruununprinsessa Tilda aikoo isänsä kuoltua muuttaa asiat, mutta pikkuveli kaappaa vallan ja ajaa Tildan maanpakoon.

Alkaa suuri vapaustaistelu, jonka ytimessä on ikivanha myytti ihmiskunnan tasa-arvoisesta kulta-ajasta sekä kadonnut kirja, jolla on maailmaa mullistavat voimat…

Yuval Noah Harari & Daniel Casanave: Sapiens – Sivilisaation peruskivet

Yuval Noah Hararin, David Vandermeulenin ja Daniel Casanaven yhteistyö saa jatkoa Sapiens-sarjakuvan toisessa osassa Sivilisaation peruskivet.

Kahden ja puolen miljoonan vuoden ajan esi-isämme elivät metsästäen ja keräillen luonnon antimia, kunnes noin kymmenentuhatta vuotta sitten heidän maailmansa muuttui: he alkoivat hyödyntää uudella tavalla tiettyjä eläin- ja kasvilajeja, jotta saisivat käyttöönsä enemmän saalista ja satoa.

Tapahtui maanviljelyn vallankumous, joka mahdollisti suuremmat ravintoresurssit ja niiden myötä ensimmäiset korkeakulttuurit.

Suosittuun Sapiens-menestysteokseen pohjautuvan sarjakuvan toisessa osassa valotetaan syitä, miksi Homo sapiens asettui aloilleen ja mitä seurauksia sillä oli.

Uusi elämäntyyli aiheutti savanneilla kehittyneille esi-isillemme myös ongelmia: ravinto yksipuolistui, sairaudet levisivät ja muisti ylikuormittui, koska yhteiskunnassa oli valtava määrä tietoa, jota piti välittää ihmiseltä toiselle.
Muistamisen avuksi ja hallinnoimisen tueksi syntyivätkin sitten sekä kirjoitustaito että matematiikka.

Kuten sarjakuvan ensimmäisessä osassa Ihmiskunnan synty, tässäkin osassa seikkailevat Yuval, hänen veljentyttärensä Zoe, Tohtori Fiktio ja professori Saraswati.

Gijé & Carbone: Soittorasia 1 – Pandorientin maailma

Pieni Nola-tyttö saa isältään 8-vuotislahjaksi hienon soittorasian, joka kuului hänen äidilleen.

Katsellessaan rasiaa koristavan kristallikuulan syvyyksiin Nola näkee pienenpienen hahmon, joka vilkuttaa hänelle ja pyytää apua.
Nola tempautuu soittorasian sisään, maagiseen Pandorientin maailmaan, josta alkaa seikkailu värikkäiden hahmojen ja taianomaisten tapahtumien pyörteessä.

Saako Nola selvitettyä äitinsä ja Pandorientin salaisuuden?

Carbonen ja Gijen luoma Soittorasia on fantastinen, upeasti kuvitettu sarjakuvaromaani kaiken ikäisille lukijoille. Sarjaa on myyty maailmanlaajuisesti jo yli 300 000 albumia ja se on käännetty yli kymmenelle kielelle.

Don Rosa: Don Rosa -kirjasto osa 3: Roope-setä ja Aku Ankka – Aarre lasimaljassa

Upea Rosa-kirjasto jatkuu!

Tekijän muisteloilla sekä ainutlaatuisella kuvamateriaalilla kuorrutetussa sarjassa julkaistaan kaikki ankkamestarin laatimat tarinat kronologisessa järjestyksessä, tekijän itsensä hyväksymässä asussa ja viimeisimmillä, virallisilla värityksillä.

Sarjan kolmas osa sisältää tarinat Aarre lasimaljassa, Mestaripuutarhuri, Takaisin Xanaduun, Avaruuden valloittajat ja monta muuta klassikkoa.

Kertomuksissa Roope ja Aku uhmaavat jälleen kaikkia mahdollisia luonnonlakeja ja kohtaavat monia ankkamaailman katalia konnia, muun muassa Karhukoplan sekä Kulta Into-Piin.

Fred: Filemon – Epäuskoisen retki

Filemon on Ranskan maaseudulla isänsä ja Anatole-aasin kanssa asuva nuorukainen, joka tempautuu mukaan mitä uskomattomimpiin seikkailuihin.

Hän on nimittäin löytänyt reitin salaperäiseen maailmaan, jossa Atlantin valtameren kartalla näkyvät kirjaimet ovatkin oikeita paikkoja!

Filemon on vieraillut kirjaimilla useaan otteeseen, mutta maanviljelijäisä pitää poikansa tarinoita täytenä haihatteluna. Vaan miten käy, kun isäukko itse päätyy seikkailemaan Atlantin kirjaimille?

Ranskalaisen Fredin luoma Filemon on yksi kaivatuimpia 70-luvun sarjakuvia. Tarinoissa yhdistyvät nokkela huumori, yllättävän surrealistiset käänteet sekä huikean omaperäinen piirrostaide.

Albert Uderzo: Asterix 28 – Asterix Intiassa (kovak.

Albert Uderzon neljäs René Goscinnyn kuoleman jälkeen toteuttama Asterix-seikkailu johdattaa Asterixin ja Obelixin hieman tavanomaista eksoottisempiin maisemiin, sillä tällä kertaa he päätyvät Intiaan.
Mukaan prinsessa Raesadetta pelastamaan lähtee myös Trubadurix, jonka laulutaidoille on kerrankin tilausta.
Vaan onnistuuko esiintyminen tiukan paikan tullen?
Uusien ja upeasti kuvitettujen maisemien lisäksi tässä lystikkäässä seikkailussa vilahtaa monta vanhaa tuttua hahmoa, eli tarjolla on paljon bongattavaa sekä historian että Asterixin maailman ystäville.

Alkuun

MANGA-UUTUUDET

Natalia Batista: Sword Princess Amaltea 2

Kun prinsessa Amaltea on – vastahakoisesti – noudattanut kuningattaren käskyä aloittaa itsenäinen täysi-ikäistymismatkansa, on hän taistellut lohikäärmettä vastaan, vapauttanut kauniin prinssi Ossianin ja joutunut rosvojen hyökkäyksen kohteeksi.

Prinsessa Amaltea alkaa nähdä, että ehkä maailma ei ole niin yksinkertainen kuin hän kerran ajatteli.

Nyt hänellä ja hänen pelastamallaan prinssillä on pitkä matka edessään, ja jos he haluavat päästä puusta pitkään, se vaatii yhteistyötä.

Amaltea on liian itsepäinen ja ylimielinen kuuntelemaan kanssamatkustajaansa, joten hänen on vietettävä päivä hänen kengissään…
Sekoituksen soppaan lisää myös Amaltean koppava sisko Dorotea, jolla on omia suunnitelmia siskonsa ja tämän prinssin varalle….

Alkuun

ENNAKKOTILAUKSET

Kate Beaton: Ducks – Two Years in the Oil Sands

ENNAKKOTILAUS. ARVIOITU SAAPUMISPÄIVÄ 27.9.2022.

Before there was Kate Beaton, New York Times bestselling cartoonist of Hark! A Vagrant, there was Katie Beaton of the Cape Breton Beaton, specifically Mabou, a tight-knit seaside community where the lobster is as abundant as beaches, fiddles, and Gaelic folk songs.

With the singular goal of paying off her student loans, Katie heads out west to take advantage of Alberta’s oil rush–part of the long tradition of East Coasters who seek gainful employment elsewhere when they can’t find it in the homeland they love so much.
Katie encounters the harsh reality of life in the oil sands, where trauma is an everyday occurrence yet is never discussed.

Beaton’s natural cartooning prowess is on full display as she draws colossal machinery and mammoth vehicles set against a sublime Albertan backdrop of wildlife, northern lights, and boreal forest.

Her first full length graphic narrative, Ducks: Two Years in the Oil Sands is an untold story of Canada: a country that prides itself on its egalitarian ethos and natural beauty while simultaneously exploiting both the riches of its land and the humanity of its people.

Timo Ronkainen: Keksintöjä Ankkalinnasta (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. ARVIOITU ILMESTYMISPÄIVÄ 24.10.2022.

Robotteja, tekoälyä, teleportaatiota, levitaatiota, biopolttoaineita, ajatusaaltoja!

Monialainen keksijä Pelle Peloton ilmestyi Carl Barksin ankkasarjakuviin vuonna 1952. Tuolloin oli Yhdysvalloissa jo otettu ensiaskeleita tietotekniikan, robotiikan ja tekoälyn kehittelemisessä.

Carl Barks (1901-2000) seurasi tarkasti tieteen ja teknologian kehitystä. Hän luki paljon populaareja tiedejulkaisuja, kuten National Geographic, Popular Science ja Popular Mechanics -lehtiä. Barksin kiinnostus keksintöihin ja tekniikkaan tulee erityisesti esille lukuisissa Pelle Peloton -tarinoissa.

Tämä kirja osoittaa, etteivät keksijähahmon villeimmätkään visiot ole täysin tyhjästä tempaistuja.
Timo Ronkainen pohtii Pelle Pelottoman hahmon kulttuurillisia taustoja sekä tarkastelee useimpia sarjakuvissa nähtyjä keksintöjä niin oman aikansa tieteellisten spekulaatioiden kuin nykypäivänkin teknologisten tietojen ja saavutusten kautta.

Aihetta lähestytään tieteellisen vakavasti mutta kieli poskessa.

Sarjakuvaneuvos Timo Ronkainen (s. -67) on Disney-sarjakuviin erikoistunut sarjakuvatyöläinen. Hän toimitti yli 20 vuoden ajan Ankkalinnan pamaus -nimistä fanzinea, ja on julkaissut useita Disney-aiheisia kirjoja.

Alkuun

ULKOMAISET UUTUUDET

Julia Alekseyeva: Soviet Daughter – A Graphic Revolution

Soviet Daughter provides a window into the life of a rebellious, independent woman coming of age in the USSR, and the impact of her story and her spirit on her American great-granddaughter.

This is the story of Julia Alekseyeva and her great-grandmother Lola, two extraordinary women swept up in the history of their tumultuous times.

Born in 1910 to a poor, Jewish family outside of Kiev, Lola lived through the Bolshevik revolution, a horrifying civil war, Stalinist purges, and the Holocaust.
She taught herself to read, and supported her extended family working as a secretary for the notorious NKVD (which became the KGB), a lieutenant for the Red Army, and later as a refugee in the United States.

Interwoven with Lola’s history we find Julia’s own struggles of coming of age in an immigrant family in Chicago and her political awakening in the midst of the radical politics of the turn of the millenium.

At times heartbreaking and at times funny, this graphic novel memoir unites two generations of strong, independent women against a sweeping backdrop of the history of the USSR.

Harley Quinn The Animated Series – The Real Sidekicks of New Gotham Special #1 (VARIANT COVER BY SERGIO ACUÑA)

What happens when writers from Harley Quinn the TV show and Harley Quinn: The Animated Series: The Eat. Bang! Kill. Tour the comic book get together and swap stories from New Gotham?

Absolute mayhem, that’s what!

Follow what happened to some of your favorite Gotham sidekicks on Tawny Young’s new trash-tastic daytime talk show and watch the chairs fly as they spill the tea!

Guest-starring Clayface, Batgirl, Frank the Plant, and Harley Quinn’s worst sidekick…The Joker!

Hannu Kesola & Emiliano Urich: Bark at the Moons

A criminal suffering from lycanthropy is sent to a prison in Saturn where he has 62 moons to howl at.

At the same time prison guard named Alex is preparing for his last shift before he heads back home before his wife gives birth to their first child.

Two prisoners Michael and Dave are having hard times as they have been framed as the killers of gang boss in prison riot.

When werewolf is set loos at the prison, fates of Alex, Michael and Dave are tied together when they try to survive the massacre and kill the werewolf before it will kill’s every living person in the prison!

Harley Quinn The Animated Series – The Real Sidekicks of New Gotham Special #1 (VARIANT COVER BY DAN HIPP)

What happens when writers from Harley Quinn the TV show and Harley Quinn: The Animated Series: The Eat. Bang! Kill. Tour the comic book get together and swap stories from New Gotham?

Absolute mayhem, that’s what!

Follow what happened to some of your favorite Gotham sidekicks on Tawny Young’s new trash-tastic daytime talk show and watch the chairs fly as they spill the tea!

Guest-starring Clayface, Batgirl, Frank the Plant, and Harley Quinn’s worst sidekick…The Joker!

Joakim Juvelén: Ugly Monsters – On a Peach Holiday

Ugly Monsters is a naughty and fun-filled comic celebrating gay urbanite life.

The monsters’ nights (and morning-afters) are all about dating, partying, self-reflection and underwear brands.
While H-P discovers the contents of his pants, Jojo is trying to get his phone-addicted boyfriend’s attention and Lulu craves fast food and hot guys.

This time the adventure leads the gang on a summer holiday. But do the peaches taste better under the hot sun?

Dive in, join the journey and find out!

Harley Quinn The Animated Series – The Real Sidekicks of New Gotham Special #1 (MAX SARIN COVER)

What happens when writers from Harley Quinn the TV show and Harley Quinn: The Animated Series: The Eat. Bang! Kill. Tour the comic book get together and swap stories from New Gotham?

Absolute mayhem, that’s what!

Follow what happened to some of your favorite Gotham sidekicks on Tawny Young’s new trash-tastic daytime talk show and watch the chairs fly as they spill the tea!

Guest-starring Clayface, Batgirl, Frank the Plant, and Harley Quinn’s worst sidekick…The Joker!

Sam Hamm & Joe Quinones: Batman ’89

Continuing the adventures of the Dark Knight from Tim Burton’s classic movie Batman, Batman ’89 pulls on a number of threads left dangling by that film while continuing in the tradition of DC’s very successful Batman ’66 series.

In 1989 moviegoers were amazed at the new vision of the Dark Knight brought to the screen by filmmaker Tim Burton, starring Michael Keaton as Batman and Jack Nicholson as The Joker.

Now, in the tradition of DC’s very successful Batman ’66 series, Batman ’89 is set in a truly gothic Gotham City and features colorful villains including The Joker, Two-Face, and many more.

Collects the first 12 chapters of the Batman ’89 digital comics series.

Ramzee & Giorgio Giorgetti: The Best of Cat Girl

The first ever collection of the UK’s premier superheroine, this action packed comic is perfect for readers new to the meow-gnificent world of Cat Girl!

From the pages of classic 1960s girls’ comic Sally comes the first ever collection of beloved British superheroine The Cat Girl!

Cathy Carter is not your average teen.
She can jump further, fight longer and climb higher than anyone she knows – with the aid of a magic suit, she is Cat Girl!

Facing off in glamorous, globetrotting adventures against supervillains and master criminals, Cathy often finds the hardest fight comes from her bumbling detective father, who doesn’t believe Cathy can fend for herself.
Can Cathy save the world when the person trying to hold her back – is her dad?

This collection contains Cat Girl’s latest adventure, Cat Girl Returns from the Tammy & Jinty special, as well as a purrfect selection of the best classic Cat Girl stories from Sally, and a brand new cover from Elkys Nova.

Veronika Muchitsch: Cyberman

Ari lives in a small town in Finland.

He rarely leaves his apartment or has any visitors.
He spends his days sleeping or sitting in front of the computer, chatting to his viewers and playing music on YouTube.

His stream is continuous and compelling: there is something uniquely intimate about this unadulterated presentation of his self.

For over a year Muchitsch watched Ari’s live stream on Cyberman.tv.
He was unaware of her project, but she interacted with him through anonymous online conversations using the pseudonym L.B._Jefferies – a reference to the protagonist of Alfred Hitchcock’s ‘Rear Window’, who watches his neighbours across the courtyard – and embracing the analogy of Muchitsch’s own voyeurism.

Cyberman is isolated in a frame on his stream as well as in Muchitsch’s beautifully painted panels on the page.
The author also sits alone, in front of her computer screen, as she watches Ari through a frame and documents his life.

Alkuun

LEHDET JA KIRJAT

Kutikutin uudet risolehdet!

A set of eight new riso zines by Kutikuti artists!

Terhi Adler: Unelmieni mies (The Man of My Dreams)
”These pills will knock you right out!”, said the pharmacist. (Language: Finnish)

Warda Ahmed: Hido iyo Daqan
Hido iyo Daqan is a risographic soul journey to the traditional dance and national sceneries in Somaliland. (Language: silent)

Esko Heikkilä: En pääse ylös
The kids want to have fun, but are they having any? (Language: Finnish)

Ivanda Jansone: Ugly Hands
Ugly Hands is a wordless, dreamlike and quirky tale. It starts as innocent shadowgraphy and takes an unexpected turn.

Hanneriina Moisseinen, Sanna Karlström: Kruunut putoavat
Crowns Falling is based on ethnographic and prisoner photographs by Julia Widgrén (1842-1917). Inspired by the photographs, the publication was composed and realised by Hanneriina Moisseinen, and the poems were written by Sanna Karlström. (Language: Finnish)

Reetta Niemensivu: Loves
Excerpts from a diary. What it feels to be 15 and madly in love. (Language: Finnish/English)

Hannele Richert: The Attraction Leaves You Airborne
This booklet is a psychedelic journey through the rabbit hole with only a few words. (Language: silent)

Amanda Vähämäki: Pullahiiri / Pastry Enthusiast
A hermit poem. You can’t go back but you can get out of some places. (Language: English).

Alkuun

KÄYTETYT SARJAKUVAT

Keiko Yamada: Go Go Heaven!! 1-8 (K)

KÄYTETTY. POKKARIT 1-8.

The new Prince of Hell falls for Shirayuki, a high school student who dies in a car accident on his first day on the job, and grants her forty-nine more days of life–under his supervision–to tie up any loose ends before he makes her his bride.

.

.

Tim Seeley & Tom King: Grayson 5 – Spiral’s End (K)

KÄYTETTY. Kansissa lukemisen jälkiä.

The entire world is caught in a secret spiral of war and one man stands at the center…Dick Grayson.

Corrupted from within, the all-powerful clandestine organization called Spyral is at war with itself, as rival agencies Checkmate and the Syndicate send their deadliest, most dangerous agents to wipe it from the face of the earth.

Spyral’s own Agent 37, Dick Grayson, is the only person skilled enough to stop the slaughter from spiraling out of control, but he’s being hunted by the very organization that trained him—and both Spyral and Helena Bertinelli, the woman he loves, will live or die depending on his next move…

Dick Grayson’s tenure at Spyral comes to a close in GRAYSON VOL. 5: SPIRAL’S END, by writers Tom King (BATMAN), Tim Seeley (NIGHTWING), Jackson Lanzing (BATMAN ETERNAL), Collin Kelly (BATMAN & ROBIN ETERNAL) and artist Roge Antonio (THE JOKER: ENDGAME). Collects GRAYSON #17-20, GRAYSON ANNUAL #3 and a special sneak peek of NIGHTWING #1!

Raymond Briggs: Herrasmies Jim (K)

KÄYTETTY, HYVÄKUNTOINEN.

Tarina vessoja työkseen siivoavasta Jimistä, jolla on vilkas mielikuvitus.

.

.

.

Alkuun

Avainsanat: