Siirry suoraan sisältöön

Sarjakuvakaupan uutuudet viikolla 16/2023

Luettelo:

Kotimaiset uutuudet
Manga-uutuudet
Ennakkotilaukset
Ulkomaiset uutuudet
Lehdet ja kirjat
Oheistavarat
Alkuun

KOTIMAISET UUTUUDET

Roger Leloup: Yoko Tsuno – Vulcanuksen ahjo

Yokon aikanaan vinealaisilta ystäviltä saama kuula alkaa hohtaa – merkkinä siitä, että sini-ihoiset avaruusmuukalaiset kaipaavat apua!

Öljynporauslautat uhkaavat näiden maanalaista kotia, joten Yoko, Vic ja Pol lähtevät empimättä matkaan pelastaakseen tilanteen. Eräillä vinealaisilla on kuitenkin omia suunnitelmia, jotka toteutuessaan tietäisivät tuhoa koko ihmiskunnalle…

Roger Leloupin luoma Yoko Tsuno on terävä ja rohkea sankaritar, jonka seikkailut ovat viihdyttäneet suomalaisia lukijoita 70-luvulta lähtien.

Yoko Tsunon tarinoissa seikkaillaan ajassa ja avaruudessa sekä eksoottisissa maissa.
Vulcanuksen ahjo julkaistaan nyt ensi kertaa suomeksi albumimuodossa.

Haavoilla

Haavoilla on kertomus hoitolaitoksesta, sen toimintakulttuurista, hierarkiasta ja asukeista.

Mikä meitä vaivaa ja mistä apu voisi löytyä? Riittääkö meille vaivojen hoitaminen, vai pitäisikö koko ihmisyyttä vaalia yhtenä kokonaisuutena? Hoitolaitoksessa kysymystä päästään tarkastelemaan monen eri hahmon näkökulmasta.

Tekijät: Anniina Heikkilä, Taru Kortelainen, Henry Sahrman, Lila Törmänen, Heli Nurmi, Sisko K., Lilja Kettunen, Ida Kortesalmi, Aino Laine, Henni Miikkulainen, Iikka Backman, Sara Ahola, Kasperi Mustonen, AnotherRemains, Micael Veteläiänen, V. Mourujärvi, E.M.

Toimittaneet Tessa Astre ja Mikko Jylhä.

Limingan taidekoulu on sivistänyt taideaineissa ihmisiä jo vuodesta 1966 saakka.
Kaksikymmentäkolmevuotias sarjakuva- ja animaatiolinja tuottaa vuosittain albumin tai omakustannesarjoja, joissa opiskelijat perehtyvät sarjakuvaan – yhteistyöstä ja ideasta valmiiseen painotuotteeseen.

Adam Warren & Toren Smith: The Dirty Pair – Vaarallisia tuttavuuksia

Ihastuttavat Enkelit suunnistavat hyvin ansaitulle lomalle Rocinanteen, joka onkin mainio lomanviettopaikka sillä planeetta juhlii 25:ttä itsenäisyysvuottaan.

Mutta parivaljakon lepo ja nautiskelu keskeytyy Kein huomatessa vanhan partnerinsa Shastin. Kei ryhtyy hetkeäkään epäröimättä jäljittämään tätä.

Shasti, geneettisesti muunneltu superagentti, petti Enkelit vuosia aiemmin ja nyt he janoavat kostoa.

Esa Holopainen: Onni on iso taivas

Pelto, taivas ja puro.

Onni on iso taivas on taiteilija Esa Holopaisen omaelämäkerrallinen sarjakuva, joka kertoo lapsuuden kesistä, mielikuvituksesta ja siitä, kuinka onnellista onkaan asua ison taivaan alla.

.

.

Giovanni Di Gregorio & Alessandro Barbucci: Sisarukset Grémillet 3 – Lucillen aarre

Voiko mikään olla kamalampaa kuin leiriloma sateisella rannalla?

Mutta ankeinkin paikka saattaa tarjota ihmeellisiä yllätyksiä! Sarah, Cassiopée ja Lucille törmäävät uuteen arvoitukseen.

Tytöt saavat tietää, että heidän kaukainen sukulaisensa on asunut rannikolla lähes sata vuotta aiemmin. Kuka oli salaperäinen Ludivine, joka katosi jättämättä jälkeäkään? Oliko nainen suvun musta lammas? Merirosvo? Salakuljettaja?

Sisarukset uskovat vakaasti, että Ludivine on kätkenyt alueelle jotakin arvokasta.

Kolmen sisaren kerho ryhtyy etsimään aarretta hiljaisten dyynien ja valtameren kohinan keskeltä…

Jiipu Uusitalo: Itämisen ihme

Kaupunkiviljelysarjakuva Itämisen ihme on sympaattinen opaskertomus koti- ja palstaviljelystä kaupunkilaisille.

Teos sisältää paljon vinkkejä niin aloittelijoille kuin jo kasviharrastuksen alkuun päässeille.

Värikäs tarina kuvaa, miten ruokavaliotaan voi virkistää itse kasvatetuilla vihanneksilla, ja samalla kohentaa kodin visuaalista olemusta raikkailla, elävillä kasveilla.

Malin Falch: Pohjantuli 4 – Vuorenpeikon valtakunta

Sonja, Lotta, Espen ja Otso-karhu lähtevät vapauttamaan Henrik-setää peikkojen vankilasta.

Matkan varrella nelikko tutustuu uuteen ystävään, joka johdattaa heidät vuorenpeikkojen maille. Vuorten uumenissa Lotan taikavoimista on arvaamatonta hyötyä, mutta tehtävä ei siitä huolimatta ole helppo.

Viikinkien seuraan lyöttäytyneellä ennustaja Variksella on tietoa muista maailmoista, ja hän haluaa sinnikkäästi saada Sonjan ja Lotan hyppysiinsä.

Malin Falchin kirjoittaman ja kuvittaman Pohjantulen rikas fantasiamaailma, jännittävä kertomus ja värikäs piirrostyyli tempaisevat mukaansa kaikenikäiset lukijat.

Ikäsuositus: 8+

Carl Barks: Carl Barksin Aku Ankka 2

Carl Barks on kaikkien aikojen rakastetuin Aku Ankka -taiteilija, jonka ikivihreät sarjakuvaseikkailut huvittavat ja viihdyttävät aina uusia lukijasukupolvia kekseliäisyydellään ja vauhdikkaalla kuvituksellaan.

Barksin kaikki ankkasarjakuvat julkaistaan nyt suomeksi alkuperäisessä ilmestymisjärjestyksessä tyylikkäänä albumisarjana.

Kertomuksessa “Suurriistan metsästäjä” Akun uhoaminen innostaa veljenpojat tekemään tälle kepposen Iineksen kettupuuhkan avulla.

Barksin ensimmäinen pitkä ankkaseikkailu “Muumion sormus” vie Akun ja veljenpojat mystiseen Egyptiin, ja “Huono häviäjä” tutustuttaa ankat raviurheilun maailmaan.

Niko-Petteri Niva: Hyvät Värinät 1 – Vibasietotila

Hyvät Värinät on Niko-Petteri Nivan strippisarjakuva oikeistohipeistä, bisnespöhinästä ja toksisesta positiivisuudesta.

Hyvät Värinät 1: Vibasietotila on kokoelma, joka sisältää kaikki Twitterissä ja Instagramissa julkaistut stripit sekä ennenjulkaisemattomia uutuuksia.

Niko-Petteri Niva (s. 1991) on tamperelainen sarjakuvapiirtäjä, joka on aiemmin tehnyt yhdessä Tessa Astreen ja Aapo Kukon kanssa sarjakuvakirjat Uhma on Jumalasta (Zum Teufel, 2022) ja Huojuva torni (Zum Teufel, 2021).

Hyvät Värinät 1 on Nivan ensimmäinen omakustanne.
Sen valmistumista on edesauttanut Pokuto-omakustantajakollektiivi.

Ville Pirinen: Yhesti yhes yhennestoista paikas

Ville Pirinen touhusi vuodet 2017-2021 läänintaiteilijana, mutta nyt hän on vapautunut taas sarjakuvantekijäksi, ja 2009 alkanut Yhesti yhes paikas -sarja palaa kuusivuotiselta tauolta.

Hermostunut hörähdys takertuu jälleen lukijan kurkkuun, kun moderni perimätieto muokkautuu sarjakuviksi. Ripuli roiskuu kaaressa kylppärin kaakeleille. Kaikki on niin vaikeeta! Tyhjänpäiväiset anekdootit analysoidaan halki, poikki ja pinoon.

Opuksen ydin on siis tuttu aiempien kirjasten lukijoille, mutta paluualbumi rohkenee ottaa ennen kokemattomia muodollis-sisällöllisiä vapauksia, kun Pirinen kilhuilee narratologisilla metatasoilla.

Pohdinnat saattavat johtaa tukalan arkikauhun kautta hiostavaan piinaan, mutta mäyräköiranpentu Tyyne helpottaa niin tekijän kuin lukijankin oloa.

Pentti Otsamo: Tapio Tomsten – Työmiehen päiväkirja 2018-2022

Tunnollisena työmiehenä tunnettu Tapio Tomsten saa tekstiviestin kuin salaman kirkkaalta taivaalta: työsuhteesi on päättynyt.

Uuden uran alkua hamutessaan Tapio päätyy Över-kuskin, feissarin, ihmissuhdejohtajan ja monien muiden toimien kautta tehdastyöläiseksi monilla aloilla huseeraavaan A.C.M.E.-yhtiöön.

Sipilän hallituksen neronleimaukset, maailmalla jylläävä pandemia ja Ukrainassa riehuva sota heittävät rattaisiin omat hiekkansa.
Myös muistisairas isoisä ja lastenlapsia hartaasti odottava äiti antavat tekemistä ja ajattelemisen aihetta.

Pentti Otsamon sarjakuvat tarkastelevat aina vain absurdimmaksi käyvää maailmaamme surrealististen aurinkolasien läpi.

Työmiehen päiväkirjaan on koottu Otsamon Teollisuusliiton Tekijä-lehdessä vuosina 1018-2022 julkaistut sarjakuvat.

Pauli Kallio & Reetta Niemensivu: Lyhenevä kesä 5 – Kissa nimeltä Marion

Lyhenevän kesän kultaturbomegatimanttitupla-albumi johdattaa lukijansa Anteron, Annikin ja Jaakon seuraksi keskelle vuoden 1970 loputonta kesää.

Maalaismaisemaan tuo uutta sähinää löytökissa, jonka lapset nimeävät Marioniksi.
Anteron huuliharppuun hönkäilevä mielikuvituskaveri Bob laatii lauluja ja pudottelee filosofisia viisauksia.
Aikakoneelle pääsee vaikka Tokion olympiakisoihin keihäänheiton loppukilpailun tuoksinaan.
Jos lehmä lentäisi, mikä olisi sen siipien kärkiväli ja kuinka valtavia navettoja siivekkäille kantturoille pitäisi rakentaa?
Entä mikä on miehiään Siskon uusi poikaystävä Aatu?

Pauli Kallion kirjoittama ja Reetta Niemensivun piirtämä Lyhenevä kesä ilmestyy joka viikko oululaisessa Kalevassa, Ylä-Satakunnassa ja Nivala-lehdessä. Sarjakuva sopii niin lasten, aikuisten kuin ikivanhojenkin lukemiseksi.

Mauri Tuure: Noita ja desantti

On sota.

Johtajat uneksivat imperiumeista ja sotilaat ovat kulutuseriä, lukuja paperilla vailla mahdollisuutta vaikuttaa elämäänsä.

Mistä selviytyminen on kiinni? Onnesta? Vai voiko valita?

Poliittisen upseerin, lentäjän ja nuoren miehen tiet kohtaavat kohtalokkaasti tässä sarjakuvassa ja he joutuvat tekemään ratkaisunsa.

Alkuun

MANGA-UUTUUDET

Alexandros Kyparissis: Blood Spawn 1

Sietämättömän pitkän Iki Yön lähestyessä joukko urheita seikkailijoita valmistautuu tappamaan mahtavan paholaisen, hirviön, jonka huhutaan vaanivan ja tappavan nuoria ja viattomia.

Mikä seikkailijoita pimeydessä odottaa…?

Blood Spawnin maailma on henkeäsalpaavan upeasti kuvitettu, täynnä vaaroja, taikuutta, pimeyttä ja kultteja, jotka rehottavat pelokkaan kansan hakiessa turvaa yön kauhuilta.

Alexandros Kyparissis on mangaka Espoosta. Tämä on Blood Spawnin alku!

Kengo Hanazawa: Under Ninja 1

After World War II, Allied Command in Japan developed a new agency to help manage terrorism and violence within the Pacific region.

The agency was staffed with ninja and they were initially tasked to handle domestic affairs. Eventually that program grew to its current form, managing 20,000 ninja across a range of domestic and international affairs.

One of those ninja happens to be Kudo.

The seventeen-year-old high school loser is now poised to be the next line of defense against a potential surge in foreign assassins invading Tokyo.

.Kohei Horikoshi: My Hero Academia 27

Maailmassa, jossa erilaiset supervoimat ovat jokapäiväistä arkea, niitä vailla oleva Izuku on poikkeustapaus.

Siitä huolimatta hän haaveilee pääsevänsä sankarien joukkoon. Eräänä päivänä nuorukainen kohdaa sankareista suurimman, All Mightin, ja pääsee osalliseksi tämän salaisuudesta. Suuri seikkailu voi alkaa!

My Hero Academia yhdistelee nerokkaasti perinteistä supersankariseikkailua tuoreisiin ideoihin.

Monipuolinen hahmogalleria, mielikuvituksekkaat taistelut ja koukuttava juoni ovat tehneet siitä jättimenestyksen sekä Japanissa että USA:ssa ja Euroopassa.

Genre: seikkailu 
Ikäsuositus 12+

Junji Ito: Tombs

Three-time Eisner Award winner Junji Ito invites you to the horrific Tomb Town and beyond.

Countless tombstones stand in rows throughout a small community, forming a bizarre tableau. What fate awaits a brother and sister after a traffic accident in this town of the dead?

In another tale, a girl falls silent, her tongue transformed into a slug. Can a friend save her?

Then, when a young man moves to a new town, he finds the house next door has only a single window. What does his grotesque neighbor want, calling out to him every evening from that lone window?

Fresh nightmares brought to you by horror master Junji Ito.

Kohei Horikoshi: My Hero Academia 28

Maailmassa, jossa erilaiset supervoimat ovat jokapäiväistä arkea, niitä vailla oleva Izuku on poikkeustapaus.

Siitä huolimatta hän haaveilee pääsevänsä sankarien joukkoon. Eräänä päivänä nuorukainen kohdaa sankareista suurimman, All Mightin, ja pääsee osalliseksi tämän salaisuudesta. Suuri seikkailu voi alkaa!

My Hero Academia yhdistelee nerokkaasti perinteistä supersankariseikkailua tuoreisiin ideoihin.

Monipuolinen hahmogalleria, mielikuvituksekkaat taistelut ja koukuttava juoni ovat tehneet siitä jättimenestyksen sekä Japanissa että USA:ssa ja Euroopassa.

Genre: seikkailu 
Ikäsuositus 12+

Gege Akutami: Jujutsu Kaisen 19

To gain the power he needs to save his friend from a cursed spirit, Yuji Itadori swallows a piece of a demon, only to find himself caught in the midst of a horrific war of the supernatural!

In a world where cursed spirits feed on unsuspecting humans, fragments of the legendary and feared demon Ryomen Sukuna have been lost and scattered about.
Should any demon consume Sukuna’s body parts, the power they gain could destroy the world as we know it.

Fortunately, there exists a mysterious school of jujutsu sorcerers who exist to protect the precarious existence of the living from the supernatural!

In order to add a rule that will serve as a loophole in the Culling Game, Itadori and Fushiguro set their sights on a player named Hiromi Higuruma, who has 100 points.

But when they enter Tokyo Colony No. 1, the two get separated. They both find others willing to help them, however…

Stan Sakai: The Usagi Yojimbo Saga 7

One of the most critically acclaimed, longest running, and beloved adventure comics!

This seventh volume includes the stories “Traitors of the Earth,” in which Miyamoto Usagi faces the undead; “A Town Called Hell,” which sees Usagi caught in the crossfire between two competing lords; “Those Who Tread on the Scorpion’s Tail,” where Usagi takes on the notorious Red Scorpions—and more!

600 pages of emotive and thrilling samurai action!

Stan Sakai’s evocative artwork and gripping tales continue to enthrall readers of all ages.

Collects Usagi Yojimbo Volume Three #117–#138, the Free Comic Book Day 2009 short story “One Dark and Stormy Night,” and the color short story “Cut the Plum.”.

Kentaro Miura: Berserk Deluxe 13

The Game of Thrones of adult fantasy/horror manga roars toward the finish line, collecting Berserk volumes 37–39 in the original oversized serialization format and with updated translations and three fold-out color posters.

Guts the Black Swordsman and company reach the island of Skellig in hopes than Elven magic can heal the afflicted mind of Casca, but first they must face the island’s terrifying magical defenses.

If they can pass through and reach Elfhelm, the Flower Storm Monarch of the Elves can perform the ritual that might free Casca.

But failure will mean their long, perilous journey will have been for nothing!

Collects Berserk Volume 37, 38, and 39

Alkuun

ENNAKKOTILAUKSET

Juba: Viivi ja Wagner 26 – Mäyräkoira puistoon (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS.
ARVIOITU ILMESTYMISPÄIVÄ 31.5.2023.

Viivi ja Wagner tuskailevat rahan riittävyyden sekä siisteysvaatimustensa eroavuuksien kanssa.

Mutta niin kauan kuin kalja kuohuu kolpakossa ja vaimo vänkää vastaan joka asiassa, on sian ja naisen liitossa kaikki kunnossa.

Mari Luoma: Romeo & Hirviöt – Augustuksen arvoitus (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS.
ARVIOITU ILMESTYMISPÄIVÄ 15.8.2023.

Sukukartanon salat selviävät!

Karmivan mutta ratkiriemukkaan nuorten kauhusarjakuvan kolmas kirja Augustuksen arvoitus tuo vastauksia moniin lukijoita kaihertaneisiin kysymyksiin.

Romeo & Hirviöt -sarjan kolmososassa kerrotaan, miten aavemaisessa sisäoppilaitoksessa opiskelevien Romeon ja Jillianin esi-isä Augustus Addison aikoinaan tutustui vampyyri Raducaniin, ihmissusi Carlosiin ja muihin koulun erikoisiin opettajiin.

Ja mitä kaikkea muuta outoa Augustukseen, hänen kohtaloonsa ja kummituskartanoon liittyykään…

Ikäsuositus: 9+
Riad Sattouf: Tulevaisuuden arabi 6 – Lapsuus Lähi-idässä (1994–2011) (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS.
ARVIOITU ILMESTYMISAIKA 1.9.2023.

Koskettavan perhesaagan päätösosa.

Riad Sattoufin yli kolme vuosikymmentä kattava, yli 1000-sivuinen sarjakuvatarina kasvusta kahden kulttuurin välissä päättyy Syyrian sisällissodan tapahtumiin.

Ranskalaisen äidin ja syyrialaisen isän perustaman perheen myrskyisä tarina jatkuu vuodesta 1994.

Riad käy lukiota Bretagnessa murtuneen äidin surressa nuorinta poikaansa Fadia, jonka isä kaappasi Syyriaan.
Isovanhemmat haurastuvat, ja taiteellisesti lahjakas Riad hakee paikkaansa maailmassa, joka muuttuu ympärillä.

Onko enää toivoa, että Sattoufin jakautunut perhe voisi vielä yhdistyä?

Matti Hagelberg: Suomaan kansan muinaisusko (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS.
ARVIOITU ILMESTYMISPÄIVÄ 1.9.2023.

Arvostetun sarjakuvataiteilijan uutuus Suomaan kansan muinaisusko on maailman myyteistä ammentava, kieli poskessa kerrottu tarina suomaalaisten juurista.

Kun suomaalaisten kantaäiti Ämmä kohtasi Kivisilmäjumalan, hänen kansansa oppi puhumisen taidon.
Niin asiat voitiin nimetä, tuli valjastettiin ihmisten palvelukseen ja suomaalaisten vaellus kohti myyttistä Kotoa alkoi…

Suomaan kansan muinaisusko on itsenäinen esiosa Matti Hagelbergin suurteokselle Läskimooses, joka Suomen kirjataiteen komitea valitsi vuoden 2021 kauneimmaksi kirjaksi.

Vanhojen sanomalehtisarjakuvien innoittama, tyyliltään iloisen vinksahtanut kalevalaishenkinen sarjakuvakertomus on ilmestynyt osittain Kirkko ja kaupunki -lehdessä 2018–2019.

Dav Pilkey: Kisuliin sarjiskerho – Päämääriä (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS.
ARVIOITU ILMESTYMISPÄIVÄ 25.9.2023.

Kisuliin sarjiskerho on jälleen luovuuden asialla – hulvattomuutta unohtamatta!

Tule mukaan piirtämään hassuja, hauskoja ja jännittäviä sarjiksia Kisuliin ja vauvasammakoiden kanssa!

.

Minna Supinen & Anni Nykänen: Rosmariini 3 – Hämyhäkin ennustus (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS.
ARVIOITU ILMESTYMISPÄIVÄ 13.11.2023.

”Pitäkää kiinni, pirpanat!”

Riemastuttavan hullunkurinen Kokkiklubi hurmaa jälleen! Pursuileva Rosmariini-sarja vetoaa etenkin Yökoulun ja Olgan ystäviin.

Kokkiklubi kaahaa takaisin Kumarian taikamaailmaan Amor Pääkkösen jäätelöautolla.
Tällä kertaa hirveä Muurahaiskuningatar on tarkoitus kukistaa lopullisesti.

Valokkimetsässä sankarimme törmäävät hämyhäkkiin, joka kirjoittaa verkkoonsa ennustuksen: muurahaisten voittamiseen tarvitaan maailman paras, vaarallisin ja lemuavin herkku. Tehtävä on äärimmäisen haastava… ja haiseva!

Rosmariini-sarja on hersyvä yhdistelmä räiskyvää sanailua ja hulvatonta sarjakuvaa. Kumaria on varsinainen mielikuvituksen runsaudensarvi, joka lumoaa lukijat riemastuttavalla anarkiallaan.

Ikäsuositus: 6+

Alice Oseman: Heartstopper 4 (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS.
ARVIOITU ILMESTYMISPÄIVÄ 22.11.2023.

Rakkauskaan ei aina riitä!

Ilmiöksi nousseen Heartstopper-sarjan neljännessä osassa Charlie ja Nick sanovat toisilleen kolme tärkeää sanaa, mutta parin onnea varjostaa Charlien paheneva syömishäiriö.

Unelmien kesä lähestyy loppuaan, kun Nick lähtee vielä perheensä kanssa kolmeksi viikoksi etelään.
Hänestä on kamalaa erota Charliesta, joka jää kamppailemaan yksin syömishäiriönsä kanssa.

Charlie ei pysty kertomaan vanhemmilleen anoreksiastaan, eikä Nick tiedä, miten voisi olla parhaiten poikaystävänsä tukena.

Alkuun

ULKOMAISET UUTUUDET

Classic Horror Comics 1

Introducing our first volume of Classic Horror Comics, where we’ve unearthed some right little horrors!

Starting with Terrifying Tales #11 (January 1953) Black Magic! Voodoo! Jungle Mystery! And cover artwork by L.B. Cole.

And there’s more with shocking and eerie tales including cannibalism in the pages of The Tormented #1 and #2 (July & September 1954).

Climax! #1 (July 1955) from publisher Stanley Morse features the aptly titled “Fate!” where no matter which road Rocky Webster chooses he meets justice!

And it would be an injustice, if you miss the chance to buy this beauty!

Climax! #2 (September 1955) gives us “The Witness” where Tony Paris commits murder but picks the wrong girl to be his alibi!

Neil Gaiman: The Sandman Book Five

Sandman Book Five collects Sandman Midnight Theatre, Sandman Endless Nights, and Sandman: The Dream Hunters!

Sandman Midnight Theatre takes place in the late 1930’s.
A mysterious suicide leads the Golden Age Sandman (Wesley Dodds) to a dark circle of mystics known as the Order of Ancient Mysteries. The Order holds a number of disturbing secrets…and the greatest of these is Morpheus, the imprisoned Dream King!

In Sandman Endless Nights Neil Gaiman explores the seven brothers and sisters of the Endless, Destiny, Death, Dream, Desire, Despair, Delirium, and Destruction.

Sandman: The Dream Hunters is a love story, set in ancient Japan.
Telling the story of a humble young monk and a magical, shape-changing fox who find themselves romantically drawn together.

As their love blooms, the fox learns of a devilish plot by a group of demons to steal the monk’s life. With the aid of Morpheus, the King of All Night’s Dreamings, the fox must use all of her cunning and creative thinking to foil this evil scheme and save the man that she loves.

Mysteries of Unexplored Worlds 5

It’s all too easy to overlook Charlton’s 40 year run and over 6000 issue contribution to comic book history!

Because with their roster of writers and artists including Dick Giordano, Bill Molno, Bill Fraccio, Bill Montes, Charles Nicholas plus many others and of course the truly remarkable one man creative genius Steve Ditko.

Serving us with a never-ending concoction of fantastic fantasy-supernatural and horror tales and mind blowing science fiction stories, they really did keep the comic buying youth of the world well and truly satisfied-no mean achievement and well worth celebrating!

Collects Mysteries of Unexplored Worlds #21-25 (November 1960-July 1961).

Neil Gaiman & P. Craig Russel: Norse Mythology 3

In this third volume, Gaiman and Russell once more team with a legendary collection of artists to bring more Norse myths to life, including a wild quest where Thor and Tyr face a multiheaded giantess, fire-breathing sea serpents, and more bizarre mythological creatures; the journey of Odin to the end of the world, and finally we reach the end of the world Ragnarok: the final destiny of the gods.

Collects Norse Mythology III #1­-6, featuring art by P. Craig Russell, David Rubín, Colleen Doran, and Galen Showman.

Spook 1

Just take a look at those covers! You better get your money ready, they’ll be going fast!

Star Comics was run by L.B. Cole, a man who was particularly known for his bold covers featuring bright “poster colors” as he referred to them and striking designs, a typical Star issue would have an eye-catching surreal cover in swirling black and orange and green!

Including work from Jay Disbrow, who is especially remembered for his pre-Code horror comic work and has become a cult favorite for his stories filled with demons, ghostly apparitions and other monsters.

Collects Spook #22-26 (January-October 1953).

Alejandro Jodorowsky: The Jodorowsky Library 5

The fifth installation of The Jodorowsky Library: a collection of deluxe matching volumes showcasing the iconic works of the legendary Alejandro Jodorowsky.

Included in this volume are two of Jodorowsky’s collaborations with the esteemed and incomparable Georges Bess: the Tibetan-set mystical adventure of treachery, martial arts, and spiritual redemption, THE WHITE LAMA; and THE MAGICAL TWINS, the epic quest of a young prince and princess to rescue their father and save the kingdom.

Lewis Trondheim & Nicolas Keramidas: Donald’s Happiest Adventures

Acclaimed French cartoonists Lewis Trondheim and Nicolas Kéramidas present a mind-bending Duckburg graphic novel!

When Donald grouses that money will never buy Uncle Scrooge happiness, Scrooge snaps ― and sets Donald on a treasure hunt for happiness itself.

A terrible task for an unlucky Duck… or is it? With help from Professor Ludwig Von Drake, deep in the cranky kingdom of Brutopia ― the impossible may be possible!

Presented as a “lost” 1960s Disney story ― complete with retro-style color ― Donald’s Happiest Adventures bristles with wit in the Carl Barks tradition… and bustles with the whole Disney comics cast, including friends and rivals Gladstone Gander, Mickey Mouse, and Pegleg Pete!

Marvels Snapshots

Celebrate the history of the House of Ideas!

Curator Kurt Busiek and an awesome assemblage of talent present a series of tales featuring some of Marvel’s greatest heroes — as seen through the wide eyes of ordinary residents of the Marvel Universe!

From the Sub-Mariner fighting in World War II to the dawn of the Marvel Age to the very different conflict of the superhuman Civil War, witness the lives, loves and losses of the everyday people caught up in the adventures of Spider-Man, Captain America, the Avengers, Captain Marvel and more! These unique perspectives include those of henchmen, first responders, old flames…and even a teenage pre-Cyclops Scott Summers!

COLLECTING: Sub-Mariner: Marvels Snapshots (2020) #1, Fantastic Four: Marvels Snapshots (2020) #1, Captain America: Marvels Snapshots (2020) #1, X-Men: Marvels Snapshots (2020) #1, Avengers: Marvels Snapshots (2020) #1, Spider-Man: Marvels Snapshots (2020) #1, Civil War: Marvels Snapshots (2020) #1, Captain Marvel: Marvels Snapshots (2020) #1.

Teenage Mutant Ninja Turtles – The Armageddon Game: Opening Moves

The TMNT have faced enemy ninjas, government agents, fellow mutants, and alien armies, but now they must confront the machinations of an actual demi-god!

Untangle the maze of secrets and treachery on the road to The Armageddon Game! One of the Turtles’ most enigmatic foes, the Rat King, is finally bringing his long-simmering plan to fruition, after years of quiet preparations.

Soon, Leonardo, Michelangelo, Donatello, and Raphael—under the leadership of the Shredder—will embark on a dangerous quest to find allies against Rat King’s trio of terror: LeatherKrang, Baxter Stockman, and Madame Null.

But, before the game can truly begin, discover the histories of the Rat King, Kitsune, and the rest of the Pantheon, witness their previous encounters with the TMNT, and understand their connection to the recently resurrected Shredder.

Collects TMNT: The Armageddon Game Pre-Game stories “Kingdom of Rats Prelude,” Teenage Mutant Ninja Turtles #84, and the 2020 and 2021 TMNT Annuals, as well as TMNT: The Armageddon Game—Opening Moves #1 and 2.

Now 12

The first new NOW of 2023 features all-new work from several contributors familiar to NOW readers as well as new artists from around the globe.

Newcomers to this issue include Cynthia Alfonso (Spain) and Bhanu Pratap (India), while past contributors Noah Van Sciver (U.S.), Cecelia Varhed (Sweden), and Kayla E. (U.S.) all return with new work.
As a special feature of this issue, legendary cartoonist Peter Bagge (Hate) collaborates with Brooklyn Nine-Nine writer Matt Lawton on “The Cartoonist,” a satire of the now near-obsolete profession of newspaper gag cartooning.

NOW The New Comics Anthology is still the best value in comics: every issue is a self-contained cross-section of the best short comics stories the globe has to offer and it has established itself as the preeminent anthology of first-rate international comics talent.

With all-new, never-before-seen material from a mix of emerging and established talent, NOW is the perfect answer to the question, “Why Comics?”

Tom King & Elsa Charretier: Love Everlasting 1

From superstar creators Tom King and Elsa Charretier comes he first volume of a thrilling epic in the tradition of SANDMAN and SAGA.

Joan Peterson discovers that she is trapped in an endless, terrifying cycle of “romance”–a problem to be solved, a man to marry―and every time she falls in love she’s torn from her world and thrust into another tear-soaked tale.

Her bloody journey to freedom and revelation starts in this breathtaking, groundbreaking collected edition.

Collects LOVE EVERLASTING #1-5.

Marieke Nijkamp & Enid Balám: Hawkeye – Kate Bishop

Kate Bishop has her sights set on the Big Apple!

But a lot has changed since she was last in New York. So before she completes her journey back, she’s taken on a pit-stop case first.

A confidence-booster, to prove to herself that she’s making the right decision and not going to backslide into her old ways just by changing time zones. Besides, the case is perfect: Swanky resort? Check. Jewel heist? Check. Almost definitely 100% a trap? Check!

But when Kate learns who invited her to Resort Chapiteau in the first place, she has a triple mystery on her hands: Can she find a missing girl, discover what the resort is hiding…and work out what all of it has to do with her family?

Get ready for your favorite Hawkeye in a high-octane thriller!

COLLECTING: Hawkeye: Kate Bishop (2021) #1-5.

Eric Powell & Brett Parson: The Goon 2 – The Deceit of a Cro-Magnon Dandy

The second volume in the all new Albatross Funnybooks series!

One by one, the Goon has taken down the gangs who have sprung up in the Nameless Town in his absence.
But he has yet to face the mysterious crime figure know as Dapper… until now.

After Goon is framed for the kidnapping of the Limburger Baby, it’s not just the brute force of the Neanderthal in the pinstriped suit Goon has to worry about, but the wrath of the furious town out for vengeance.

But is Dapper really the one pulling the strings?

Jeff Lemire & Phil Hester: Family Tree 2 – Seeds

The supernatural family drama continues!

Grandpa Judd refuses to give up the fight with the Arborists, even as his young granddaughter Meg begins what could be her final transformation into a tree….or is it the world that will be transformed forever?

Collects FAMILY TREE #5-8.

.

Ricky Mammone & Max Bertolini: Second Chances

Second Chances Hotline—call now and get a new identity!

All you need is some cash, a proper referral, and a very good reason to start over.

When Leblanc, the man behind the hotline, is approached by a shady figure from his past, he’s forced to accept a new client who doesn’t meet any of the requirements—a client with chemically induced amnesia in desperate need of protection.

Up-and-coming writer RICKY MAMMONE and artist MAX BERTOLINI (The Witcher, Nathan Never) explode onto the scene with this psychedelic, action-packed, bizarre noir that feels like John Wick punching through an existential French New Wave fever dream.

Collects SECOND CHANCES #1-4.

Jeff Lemire & Phil Hester: Family Tree 3 – Forest

The supernatural family drama continues!

Grandpa Judd refuses to give up the fight with the Arborists, even as his young granddaughter Meg begins what could be her final transformation into a tree….or is it the world that will be transformed forever?

Collects FAMILY TREE #9-12.

.

Jeremy Holt & George Schall: Made in Korea

A Korean nine-year-old named Jesse is adopted and sent to live with a lovely couple in America.

Equipped with a seemingly encyclopedic brain but socially awkward, the young girl’s journey through the complexities of race, gender, and identity hits a fork in the road when she discovers she’s not entirely human…yet.

Adolescence just got a lot more emotional for the world’s first true A.I. system.

Collects MADE IN KOREA #1-6.

Mickey and Donald – For Whom the Doorbell Tolls and Other Tales Inspired by Hemingway

Ernest Hemingway: Nobel and Pulitzer Prize winner, war hero, famed novelist, journalist, adventurer ― and inspiration to Mickey Mouse, Donald Duck, Scrooge McDuck, and Goofy!

The year: 1999.
The place: Italy.
Fan-favorite Venetian Disney cartoonist Giorgio Cavazzano dared a creative team to take its cues from Ernest Hemingway for a striking, cinematic, and occasionally silly new series of Duckburg tales!

In this original Disney collection, Hemingway’s “The Battler” and “The Killers” inspire new Mickey and Peg Leg Pete parodies while our title adventure features Mickey meeting “Ernest” in person!

From Donald’s bid for knighthood as “The Duck Who Would Be King” to Peg Leg Pete’s invasion of a diner in “Bad Boys” and Uncle Scrooge’s shark-wrangling in “The Older Man and the Sea,” these epics range from direct pastiches to shorts loosely based on “Papa” Hemingway’s work ― each paired with its authors’ “liner notes,” telling the fascinating tale of how and why they were inspired.

Hunt Emerson: Phenomenomix

Vampires, Ghosts, Faeries, UFOs, Werewolves, Folk Beliefs, Miracles, Mystery Smells, Unknown Animals, Megaliths, Saints, Weird Cults, Weird Deaths, Weird Feet, Rains of Blood, Fishes and Stones…

The mysterious and bizarre world that exists around us, whether we believe in it or not.

Hunt Emerson’s pages about these phenomena have been a regular feature in Fortean Times magazine for many years.

Hallucinatory and hilarious, digressive and daft, many of these stories have some sort of documentary evidence. Equally as many are made up by Emerson himself.

Grant Morrison & Frank Quitely: All-Star Superman – The Deluxe Edition

With heartfelt nods and winks to legendary tales, writer Grant Morrison and artist Frank Quitely remind us why Superman is the most renowned character in comic book mythology in this deluxe edition.

ADVENTURES OF SUPERMAN!
Topsy-turvy madness on the backwards Bizarro planet.
A bottled city that proves you can never go home again.
A living sun hell-bent on destroying humanity.
A world without the Man of Steel.
Twelve impossible labors and mere moments to save the Earth.

The multiple-award winning ALL-STAR SUPERMAN is an eternal story true to the greatest character from the golden age of comics. Witness the timeless icon–the Man of Steel–in action in this deluxe collection of excitement and acclaim.

Featuring all the classic characters Lex Luthor, Jimmy Olsen, Lois Lane, and Bizarro, this deluxe edition collects All-Star Superman #1-12 and Absolute All-Star Superman..

Zach Weinersmith & Boulet: Bea Wolf

A modern middle-grade graphic novel retelling of Beowulf, featuring a gang of troublemaking kids who must defend their tree house from a fun-hating adult who can instantly turn children into grown-ups.

Listen! Hear a tale of mallow-munchers and warriors who answer candy’s clarion call!

Somewhere in a generic suburb stands Treeheart, a kid-forged sanctuary where generations of tireless tykes have spent their youths making merry, spilling soda, and staving off the shadow of adulthood.

One day, these brave warriors find their fun cut short by their nefarious neighbor Grindle, who can no longer tolerate the sounds of mirth seeping into his joyless adult life.
As the guardian of gloom lays siege to Treeheart, scores of kids suddenly find themselves transformed into pimply teenagers and sullen adults!

The survivors of the onslaught cry out for a savior–a warrior whose will is unbreakable and whose appetite for mischief is unbounded.

They call for Bea Wolf.

Tits & Clits 1972-1987

In 1972, underground cartoonists Joyce Farmer and Lyn Chevli produced Tits & Clits — a funny, rowdy, raucous underground comix series about female sexuality that one reviewer described as “the ultimate in vaginal politics” — and became the first American women ever credited with writing, drawing, and publishing their own comic books.

A feminist answer to Zap, Tits & Clits quickly became an anthology showcase for other women cartoonists, featuring the work of Mary Fleener, Roberta Gregory, Krystine Kryttre, Lee Marrs, Carel Moiseiwitsch, Trina Robbins, Dori Seda, among others.

Like other underground comix, Tits & Clits leaned into being lewd in order to satirize women’s experiences with so-called sexual liberation.
Featuring stories about birth control, abortion, menstruation, masturbation, and more, Tits & Clits featured intimate politics which occasionally clashed with contemporaneous feminist concepts about sex and sexuality.
As Chevli put it: their work had something to offend everyone. (In 1973, conservative legal authorities in Orange County deemed their work pornographic and even threatened the two editors with arrest on obscenity charges.)

Now, for the first time in half a century, a new generation of readers will be shocked, entertained, enlightened, and scandalized by the bold satirical cartoonists that comprised the band of sisters in Tits & Clits.

In addition to reprinting the seven-issue run of the Tits & Clits series, this collection also includes in their entirety two classic solo comics from 1972 written and drawn by Farmer and Chevli — Abortion Eve and Pandora’s Box.
Also included is an introductory essay providing context to Tits & Clits’ place in the history of women’s cartooning by the book’s editor, Samantha Meier.

Héctor Germán Oesterheld & Alberto Breccia: Evita – The Life and Work of Eva Perón

In a sequel to their spellbinding, experimental graphic biography of Che Guevara, Hector Germán Oesterheld and the Breccias chronicle the eventful life of Eva Perón.

In 1952, the death of Evita, “The Spiritual Leader of the Nation,” at the age of 33, devastated the Argentine people ― children, the poor, and women― that she had tirelessly advocated for as the First Lady. She has since become an international icon, inspiring many works such as Andrew Lloyd Webber’s and Tim Rice’s 1976 Broadway musical, Evita.

Published in 1970, writer Hector Germán Oesterheld and the father and son illustration team of Alberto and Enrique Breccia intended Evita: The Life and Work of Eva Perón to be the follow-up to the successful and controversial 1969 graphic biography Life of Che.

But the script was taken away from him and depoliticized by another writer.
In 2002, a restored, revised, and updated version of Evita, featuring Oesterheld’s original script, which takes a uniquely symbolic approach to her life and career, was finally published in Argentina.

Here, it is in English for the first time.

Mike Mignola & Troy Nixey: Batman – The Doom That Came to Gotham

A Lovecraftian tale of horror set in Gotham City co-written by Hellboy creator Mike Mignola.

In this tale of horror in Gotham City, Bruce Wayne unintentionally brings a dark evil back from a rescue mission.

.

.

Daniel Warren Johnson: Do a Powerbomb

From the creator of MURDER-FALCON and WONDER WOMAN: DEAD EARTH comes the wrestling adventure of the decade!

Lona Steelrose wants to be a pro-wrestler, but she’s living under the shadow of her mother, the best to ever do it. Everything changes when a wrestling obsessed necromancer asks her to join the grandest pro-wrestling tournament of all time, which is also the most dangerous! It’s THE WRESTLER meets DRAGONBALL Z, in a tale where the competitors get more than they ever bargained for!

Collects DO A POWERBOMB! #1-7.

Chip Zdarsky & Jorge Jiménez: Batman 1 – Failsafe

Bruce Wayne is having nightmares of a future he can’t stop.

Superstar writer Chip Zdarsky joins legendary artist Jorge Jimenez to define a new era in Batman!

Bruce Wayne is at a turning point, haunted by dreams of a dark future, while Gotham City billionaires are being gruesomely murdered.
With the discovery of an archenemy’s involvement and a tragedy unfolding, the Dark Knight’s nightmares are just beginning.

And when Batman is framed for murder, a deadly protocol activates… and Failsafe begins!

This volume collects Batman #125-130.

Terry Moore: Parker Girls 1 – Dead Quiet

An accountant for billionaire Zackary May embezzles $10 million dollars and loses it to a Parker Girl, setting off a chain of events that have Tambi and her team investigating murder and international espionage.

To get really close to May though, Tambi will need the help of the only girl he ever loved… Katchoo.

Will she come out of retirement to help stop a power-hungry billionaire?

Find out in this exciting new series from creator Terry Moore!

Collecting Parker Girls #1-5.

Cullen Bunn & Rodrigo Zayas: A Foulness in the Walls

A Horror Prestige Format One-Shock from the mind of Cullen Bunn!

After a tragic loss, George hopes to rebuild his life.

He moves to a new house.
He gets a new job.
He starts dating the girl of his dreams.

Sometimes, though, guilt can be as malevolent as an evil spirit.
Sometimes, ghosts follow you.
Something is rotting in the walls of George’s new house.

Something hungry.

Written by Cullen Bunn (DARK ARK, UNHOLY GRAIL, Basilisk, Bone Parish) and illustrated by Rodrigo Zayas (Cyber Force: Rebirth), comes a story of loss, rot and hunger.

Cover: Sami Kivelä.

Julie Delporte: This Woman’s Work

A profound and personal exploration of the intersections of womanhood, femininity, and creativity

This Woman’s Work is a powerfully raw autobiographical work that asks vital questions about femininity and the assumptions we make about gender.
Julie Delporte examines cultural artifacts and sometimes traumatic memories through the lens of the woman she is today―a feminist who understands the reality of the women around her, how experiencing rape culture and sexual abuse is almost synonymous with being a woman, and the struggle of reconciling one’s feminist beliefs with the desire to be loved.
She sometimes resents being a woman and would rather be anything but.

Told through beautifully evocative colored pencil drawings and sparse but compelling prose, This Woman’s Work documents Delporte’s memories and cultural consumption through journal-like entries that represent her struggles with femininity and womanhood.

She structures these moments in a nonlinear fashion, presenting each one as a snapshot of a place and time―trips abroad, the moment you realize a relationship is over, and a traumatizing childhood event of sexual abuse that haunts her to this day.
While This Woman’s Work is deeply personal, it is also a reflection of the conversations that women have with themselves when trying to carve out their feminist identity.

Delporte’s search for answers in the turmoil created by gender assumptions is profoundly resonant in the era of #MeToo.

Al Ewing & Javier Rodriguez: Defenders – Beyond

Acclaimed creators Al Ewing and Javier Rodríguez follow up their mind-bending first DEFENDERS arc with a brand-new saga — and an all-new lineup, including everyone’s favorite trickster: Loki, God of Stories!

When the dearly departed Doctor Strange sends a dire warning from beyond the grave, America Chavez, the Blue Marvel, Tigra and Loki assemble alongside Taaia — mother of Galactus — to defend reality itself!

Their incredible journey takes them all the way back to the Second Cosmos, where their lives lie in the hands of its almighty overseers — unless Loki can figure out the right trick to save them all!
But not everybody will make it out unscathed…

Featuring the long-awaited return of the Beyonder — and he’s not the only cosmic powerhouse the Defenders will need to contend with.

Enter…the Phoenix!

COLLECTING: Defenders: Beyond (2022) #1-5.

Wyatt Kennedy & Luana Vecchio: Bolero

It’s Christmas in snowy Los Angeles, and Devyn “Dagger” Dagny is heartbroken. Her twelve-year relationship with her ex Natasha has just come to a tragic end, she’s an aimless college dropout floundering at her job, and now her best friend is getting married to the wrong guy.

But what if she could start all over again?

A mysterious stranger.
Something called an “anti-door” and a “mother-key.”
Only 53 chances.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind meets Locke and Key as writer WYATT KENNEDY and artist LUANA VECCHIO take you on an emotional journey across the multiverse.

Collects BOLERO #1-5.

Alkuun

LEHDET JA KIRJAT

Sarjainfo #198 (1/2023)

Sisältää mm.

• Kansijuttu: Kati Rapia
• Parhaat sarjakuvat 2022
• Sarjakuvien markkinointi
• Heikki-Pekka “Heinari” Miettinen
• Miguel Vila
• Islannin sarjakuvaseura
• 23 arviota, mm.: Petri Hiltunen: Praedor; Tessa Astre, Aapo Kukko ja Niko-Petteri Niva: Uhma on Jumalasta

Mikael J. Mäkinen: Päiväkirjani #1 – Kuinka kaikki alkoi

Sarjakuva Mikael Mäkisen uskomattomasta taistelusta ADHD:ta, masennusta ja ninjoja vastaan.

.

.

.

Kaltsu Kallio: Viima #1

Sarjakuvalehti täynnä timanttista toimintaa ja jännittäviä juonenkäänteitä!

Mukana menossa muiden muassa Ettekö-tiedä-kuka-minä-olen-mies, Suruvaippamies ja Ilvesnainen.

Hyppää kyytiin!

.

Pertti Jarla & Jarkko Lehtopelto: Säästäväisen elämän Fingerpori

Fingerpori ja Martat yhdistivät voimansa!

Kun kansa on väsynyt säästämiseen, se kaipaa lohtua, iloa ja kanssakulkemista.
Säästäväisen elämän Fingerpori on Marttojen ja Fingerporin yhteinen löytölaari aiheen pariin.

Marttojen runsaassa vinkkikattauksessa ei lisätä kriisitunnelmaa vaan annetaan simppeleitä ohjeita siihen, miten turhia kuluja saa karsittua elämänlaadusta tinkimättä.

Lisäksi pohdiskellaan, mikä ylipäätään riittää hyvään elämään.

Albumista löytyy yli 70 ennen julkaisematonta Fingerpori-strippiä sekä muuta Pertti Jarlan kuvitusta.

Kevyt Metalli 12

Teemana avaruus ja robotit.

Tekijöinä Tuomas Myllylä, Olaf Brill, Michael Vogt, Reima Mäkinen, Mikael Mäkinen, Ilpo Koskela, Sippo Mentunen, Vesa Vitikainen, Samuli Lahtinen, Tuomas Koivurinne, Aleksi Kuutio ja Tuuli Hypén.

.

.

Esa Mikkonen: Oravan odysseia

Tarina taiteesta ja luonnonsuojelusta.

.

.

.

Amazing Fantasy #1000

The comic that brought you SPIDER-MAN hits issue #1000!
We’re going big to celebrate in this, our thousandth issue of AMAZING FANTASY!

An ALL-STAR roster of creators – Anthony Falcone, Dan Slott, Ho Che Anderson, Jonathan Hickman, Kurt Busiek, Michael Cho, Neil Gaiman, Rainbow Rowell, Giuseppe Camuncoli, Jim Cheung, Marco Checchetto, Olivier Coipel, Ryan Stegman, Steve McNiven, Terry Dodson, Todd Nauck, and more – are coming together to celebrate Peter Parker and Spider-Man’s birthdays!

Second printing.

G. Willow Wilson & Jamies McKelvie: Batman – One Bad Day: Catwoman #1

Selina Kyle, a.k.a. Catwoman, is the greatest thief that Gotham City has ever seen.

She’s effortlessly stolen countless items of immense value over the years and successfully evaded the GCPD and Batman.
But when Catwoman finds out an item from her past is being sold for way more than it used to be worth, it sends Catwoman into a spiral, and she’ll do everything in her power to steal it back.

Batman tries to stop her before she goes too far, and a mysterious figure known as the Forger will change Catwoman’s life forever.

The all-star creative team of G. WILLOW WILSON (Poison Ivy, Ms. Marvel) and JAMIE McKELVIE (The Wicked & The Divine, Young Avengers) unite for this epic story!

Torunn Gronbekk & Djibril Morissette-Phan: Punisher War Journal: Base #1

Before he was the Punisher, Frank Castle was a husband, a father and a Marine.
Not necessarily in that order.

In this story from between the pages of PUNISHER, Frank tries to come home – but finds it impossible to leave the war behind him.

One-Shot.

.

Erik Larsen: Savage Dragon #264

Paul Dragon’s secrets revealed!

Malcolm’s father from another dimension has been something of a mystery man – but at long last – we’ll see how his story diverges from his Image Universe counterpart’s.

It’s a fascinating glimpse into the past of this hallowed hero!

.

Kieron Gillen & Francesco Mobili: AXE: X-Men #1

It wasn’t her.
It wasn’t her.
It wasn’t her.
It wasn’t her.
It wasn’t her.

Yet: “I am fire and life incarnate! Now and forever.”

Which part of “Now and forever” is confusing to you? As one world burns, can Jean justify her existence after burning another?

AXE One-Shot.

Dave Sim & David Birdsong: Cancel America #1

Introducing Captain Antifa, the champion of every Equity-Seeking Group!

Striking a blow on behalf of the Extreme! Hard! Left! with an Extreme! Hard! Right!

He believes in Free Speech so much (how much?) so much that he’s willing to knock out anyone who disagrees with him!

He may not agree with what you say, but he’ll defend to the death his right to stop you from saying it!

Also! Meet Captain Antifa’s Platonic Non-Binary Companion, Lucille, dropping truth bombs on every page!

Get with the program… or else!

Judge Dredd Megazine #446

Megazine + bonus graphic novel.
In biodegradable polybag, citizens – dispense in your compost bin by order of Justice Department.

More action and adventure in the future-shocked world of Judge Dredd!

It’s the Red Queen’s last stand in “Regicide”; organized crime and politics mix in Lawless: “Ballots Over Badrock”; Goya tries to get her revenge in the final episode of Death Cap; there’s a complete Tale From the Black Museum as greedy burglars get their just desserts in “Little Weed”; and Psi-Division is about to get a new head in “Dissolution.”

Plus there’s the usual interviews, features, and in the bagged graphic novel the killer shark Hook-Jaw is reinvented by Alec Worley and Leigh Gallagher!

Vampiress Carmilla 2024 Annual

The Vampiress Carmilla 2024 Annual recreates the iconic Warren horror annuals popular in the 60’s and 70’s by emulating Warren’s early page layouts.

This Annual edition collects of the best stories from the first year of Vampiress Carmilla in a perfect bound collector’s edition.

Each issue of Vampiress Carmilla is a highly collectible instant classic!

Mark Russell & Michael Allred: Superman – Space Age #1-3

KOKO SARJA.

Meet Clark Kent, a young reporter who just learned that the world will soon come to an end (Crisis on Infinite Earths) and there is nothing he can do to save it.

Sounds like a job for his alter ego…Superman!

After years of standing idle, the young man from Krypton defies the wishes of his fathers to come out to the world as the first superhero of the Space Age.
As each decade passes and each new danger emerges, he wonders if this is the one that will kill him and everyone he loves.

Superman realizes that even good intentions are not without their backlash as the world around him transforms into a place as determined to destroy itself as he is to save it.

Uniting the critically acclaimed writer Mark Russell (One-Star Squadron, The Flintstones) and Eisner-winner Mike Allred (Silver Surfer, Bowie: Stardust, Rayguns & Moonage Daydreams) for the first time, this series promises fans an unforgettable journey through U.S. history and culture starring our beloved characters.

Vampiress Carmilla #14

Vampiress Carmilla revives the iconic Warren illustrated horror magazines by replicating Warren’s early page layouts and publishing new, classic styled work by original Warren artists, writers and editors.

Each issue is a highly collectible instant classic.

.

.

John Zuur Platten & Christian Dibari: Revolvers #1-4

KOKO SARJA.

Hampton Wales, a Detroit homicide detective, finds himself trapped in a mysterious and violent reality, only to find himself dead while attempting to solve a seemingly average and routine homicide.

Confronted by an immortal tormenter known as La Piton (the Python), Hampton begins a dark and twisted quest to find out why and how he died.
To do so, he must face off against a legion of gun-toting, deceased Revolvers within the Moratorium, a hellish version of Puragatory.

Hampton will need to “kill of be killed” to have enough time to unravel his demise and discover it was by his own hand, someone else, or something more sinister.

B. Earl & Taboo & Juan Ferreyra: Deadly Neighborhood Spider-Man #1-5

KOKO SARJA.
Ensimmäinen numero on Variant Edition.

A REVOLUTIONARY DARK TAKE ON SPIDER-MAN BEGINS HERE!

What is reality and what is dream?
What is science and what is magic?

At the intersection of all of this stands the Deadly Neighborhood Spider-Man.

Peter Parker goes to Los Angeles and what he finds there are definitely not angels.

The demons waiting for Peter are going to test him like never before. One demon in particular, a very famous one for Marvel and X fans in particular, might just eat Spider-Man alive.

Alkuun

OHEISTAVARAT

Kamala Luonto -heijastin – Ilves ja kärppä (oranssi)

Heijastin on kovaa muovia. Pakkauksessa on kiinnitystä varten palloketju ja klipsi.

Klipsin avulla voit kiinnittää heijastimen kätevästi vaatteeseen kuin vaatteeseen eikä se riko kangasta.
Palloketjussa heijastin pääsee roikkumaan 10 cm:n pituudelta, mikä takaa riittävän heilumisliikkeen ja näkyvyyden.

Pakkauksessa on lisäksi mukana metallirengas, jolla voit kiinnittää heijastimen myös avaimeen/avaimenperään.

Voit myös halutessasi pujottaa heijastimen reiästä narun ja kiinnittää heijastimen hakaneulalla.
Huom. hakaneula ja naru eivät sisälly pakkaukseen.

Pakkauksessa on CE-merkintä ja heijastimilla on työterveyslaitoksen tyyppihyväksyntä.

Heijastimet on painettu Suomessa!

Kamala Luonto -heijastin – Majava (sininen)

Heijastin on kovaa muovia. Pakkauksessa on kiinnitystä varten palloketju ja klipsi.

Klipsin avulla voit kiinnittää heijastimen kätevästi vaatteeseen kuin vaatteeseen eikä se riko kangasta.
Palloketjussa heijastin pääsee roikkumaan 10 cm:n pituudelta, mikä takaa riittävän heilumisliikkeen ja näkyvyyden.

Pakkauksessa on lisäksi mukana metallirengas, jolla voit kiinnittää heijastimen myös avaimeen/avaimenperään.

Voit myös halutessasi pujottaa heijastimen reiästä narun ja kiinnittää heijastimen hakaneulalla.
Huom. hakaneula ja naru eivät sisälly pakkaukseen.

Pakkauksessa on CE-merkintä ja heijastimilla on työterveyslaitoksen tyyppihyväksyntä.

Heijastimet on painettu Suomessa!

Alkuun

Avainsanat: