Siirry suoraan sisältöön

Taiteiden yö 15.8.2019 Turun Sarjakuvakaupalla Helsingissä

Tervetuloa viettämään Taiteiden yötä 15.8.2019 Turun Sarjakuvakaupan Helsingin myymälään ajankohtaisten sarjakuvantekijöiden kanssa.

Muutokset ovat mahdollisia. Myymälä on poikkeuksellisesti avoinna klo 21 asti tai niin kauan kuin asiakkaita riittää. Tervetuloa!

Kirjojaan tapahtumassa signeeraavat:

sahti1Klo 15-16 Miissa Rantanen: Kirjeitä, Juhannussahti

Miissa Rantanen on Helsingissä asuva sarjakuvien tekijä, jonka työt ovat yleensä omaan elämään sekä aikaan perustuvia.

Hänen teoksensä saavat muotonsa ilman ennakkoonkirjoitettua käsikirjoitusta, sillä elämässäkään ei ole valmista juonta.

lemmikki12_1_Klo 16-17 Pertti Jarla: Fingerpori, Jäätävä Spede

Maanviljelijäperheen poikana Nastolassa kasvanut Jarla havaitsi jo kouluaikana olevansa kiinnostunut vain piirtämisestä.

Suurimpina esikuvinaan hän piti underground-sarjakuvapiirtäjiä Juho Juntusta ja Gilbert Sheltonia. Juntusen ja Sheltonin innoittamana Jarla tarjosi jo lukiolaisena sarjakuviaan huumorilehti Pahkasialle.

Loppu on Fingerporilaista historiaa.

mustatieKlo 17-18 Petri Hiltunen: Praedor, Kalkkaro, Väinämöinen ym.

Petri Hiltunen on suomalainen sarjakuvapiirtäjä ja -käsikirjoittaja sekä kuvittaja. Hiltunen on saanut Suomen sarjakuvaseuran myöntämän Puupäähattu-palkinnon vuonna 2002.

Hiltunen tunnetaan useissa sanomalehdissä ilmestyvästä Väinämöisen paluu -huumoristripistä, strippimuotoisesta Kalkkaro-lännensarjakuvasta sekä albumimuotoisista seikkailukertomuksista. Jälkimmäiset sijoittuvat yleensä fantasia- tai scifi-maailmaan tai historialliseen ympäristöön, kuten Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen keskuuteen.

aaaariviivojaKlo 18-19 Heikki Paakkanen: Ääääriviivoja, Suomi sata vuotta ja risat ym.

Heikki Paakkasen pilapiirrokset eli mielipidekuvat tarjoavat avokämmentä lukijoiden silmille heti kättelyssä.
Paakkasen kuvat on täytetty sadoilla ”ääri”-viivoilla, jotka yhdessä näyttävät miten maa makaa ja petaa. Hän hallitsee suvereenisti kaikki kuvilla sekä muodoilla ilmaisemisen keinot.

Niinpä Paakkasen piirrokset eivät päästä ketään helpolla. Ne haastavat katsojansa osallistumaan kaikin keinoin, irvistämällä vakiintuneille uskomuksille ja totuutena pidetyille käsityksille. Pilakuva raastaa päivän tapahtumien pinnalta kuoren ja heittää perkuujätteet katsojan silmille.

9789511335696Klo 18-19 Sami Makkonen: Kalevala

Väinämöinen, Joukahainen, Lemminkäinen ja muut tarunomaiset hahmot heräävät uuteen eloon modernissa sarjakuvatulkinnassa.
Jylhät piirrokset ja ainutlaatuinen kerronta vievät lukijan aikaan ennen maailman luomisdta, muinaiseen maisemaan, jossa sankarit ottavat toisiaan mittaa ja Sampo taotaan.

Sami Makkonen on piirtänyt sarjakuvia amerikkalaisille kustantajille vuodesta 2008 lähtien. Kalevalan sarjakuvasovitus on hänen suurtyönsä, ja se julkaistaan suomeksi kahtena albumina.

9789527160305Klo 19-20 Juliana Hyrri: Satakieli joka ei laulanut

Sammakonkutua ja salamajoja, paljaita varpaita, ehdotonta ystävyyttä ja äärimmäistä huolenpitoa, jolla on myös äärimmäiset seuraukset.

Mitä tapahtuu, kun pieni tyttö kohtaa jotain sellaista, mitä hän ei vielä osaa kohdata? Juliana Hyrri raottaa esikoisteoksessaan verhoa kuuden tosielämän salaisuuden edessä.
Tarinoita kuljettavat lapsen logiikka ja paikoin kyseenalainen viattomuus, eikä toden ja tarun rajan erottaminen ole aina helppoa.
Juliana Hyrri asuu Helsingissä ja työskentelee sarjakuvaan, maalaukseen ja kuvittamiseen erikoistuneena kuvataiteilijana. Taide on Hyrrille tutkimusmatka: hän inspiroituu salaisuuksista, päiväkirjoista, kartoista ja vanhoista valokuvista.

9789527160312Klo 19-20 Aino Louhi: Mielikuvitustyttö

Mielikuvitustyttö kertoo lapsuuden, teini-iän ja aikuisuuden ihmissuhteista: katkeransuloisesta ystävyydestä, halvaannuttavasta ihastumisesta, näkymättömänä olemisesta ja nähdyksi tulemisesta.

Pienet, merkityksettömiltä vaikuttavat tilanteet ja hetket porautuvat Mielikuvitustytön mieleen ja langettavat tulevaisuuteen varjoja ja toiveita.
Kirjassa on mukana englanninkieliset käännökset.

Aino Louhi (s. 1981) on tamperelainen kuvataiteilija, kuvittaja ja sarjakuvaduo Kaino-Kustanteen toinen puolikas. Louhen laaja tuotanto käsittää lastenkirjoja, maalaus- ja installaatiotaidetta sekä mittavan sarjakuvapäiväkirjojen kimaran. Mielikuvitustyttö on hänen ensimäinen fiktiivinen sarjakuvaromaaninsa.

spidergwen_2Klo 20-21 Rosi Kämpe: Spider-Gwen

Helsinkiläinen sarjakuvapiirtäjä Rosi Kämpe pääsi kiinni unelmaansa, kun hänet palkattiin piirtämään Spider-Gwen -sarjaa Marvel-yhtiölle.

Lontoossa järjestetyssä Super Comic Conissa itseoppinut Kämpe sai otteen Ihmetalosta sisukkuutensa ja huolella tehdyn portfolion avulla.
Marvel on jo pitkään rekrytoinut tekijöitä Amerikan ulkopuolelta.
Kämpe läpäisi Hämähäkkiversumin verkon ensimmäisenä suomalaisena.