Siirry suoraan sisältöön

Taiteiden yö 15.8.2019 Turun Sarjakuvakaupalla

Tervetuloa viettämään Taiteiden yötä 15.8.2019 Turun Sarjakuvakauppaan ajankohtaisten sarjakuvantekijöiden kanssa.

Lisäksi koko päivän on videoyhteys Oulun sarjakuvakeskuksen Taiteiden yöhön ja mahdollisesti myös Helsinkiin, mikäli tekniikka toimii.

Muutokset ovat mahdollisia.

Kauppa on avoinna klo 22 asti tai niin kauan kuin asiakkaita riittää. Tervetuloa!

Kirjojaan tapahtumassa signeeraavat:

voro_1Klo 17-18 Janne Kukkonen –  Voro 1 & 2

Kukkosen kuvittama ja kertoma Voro on ainutlaatuinen suomalainen sarjakuvaromaani, kansainväliset mittapuut täyttävä taianomainen fantasiaseikkailu kaikenikäisille lukijoille.
Upea piirrosjälki yhdistää elementtejä eurooppalaisesta ja japanilaisesta sarjakuvasta, mutta lopputulos huokuu pohjoista mytologiaa.

Janne Kukkonen (s. 1983) on Turun taideakatemiassa valmistunut animaatio-ohjaaja, joka on työskennellyt lukuisten lyhytelokuvien ja musiikkivideoiden parissa niin ohjaajana kuin animaattorina.
Voro on hänen ensimmäinen sarjakuva-albuminsa.

roadrunner_kansi_jpgKlo 18-19 Lappi & Lappi: Mistä toi on (kirjanjulkaisu!)

Teräsrautelan kirjastossa lainataan kirjoja ja – biisejä? Tämän kirjaston työntekijöiden puheessa vilahtelee lainauksia suomalaisista pop-, rock-, rap- ja iskelmälyriikoista. Onneksi kukaan ei pidä tätä kummallisena, sillä kaikki muutkin vakiasiakkaista videotaiteilijoihin ja baarimikoista pikkulapsiin juttelevat tismalleen samoin.

Viimeisestä ruudusta löytyvä biisilainaus kruunaa jokaisen stripin, mutta muutkin kuin musadiggarit voivat tutustua sarjakuvan henkilöihin ja heidän elämäänsä. Mistä toi on? – valitse sarjakuva, joka jää päähän soimaan.

Tekijäpariskunta Katariina ja Ilkka Lapin Mistä toi on? -sarjakuvaa on julkaistu turkulaisessa Aamuset-kaupunkimediassa vuodesta 2017 alkaen.
Katariina hoitaa piirtämisen, käsikirjoitukset tehdään yhdessä, tiskaamisesta sovitaan tapauskohtaisesti.

Nanna2_kansi-1_copy_1Klo 19-20 Tuuli Hypén: Nanna, Veikka

Kettutyttö vai tyttökettu?
Vastaus jää lukijan päätettäväksi, kun ”Ihmisystävän yhteiskuntakelpoisuus” -kurssin suorittanut Nanna-kettu lähtee metsän siimeksestä opiskelemaan sivistyksen kummallisuuksia, kuten byrokratiaa ja sisävessojen tarkoitusta.

Ihmisolioiden lisäksi viehättävä kettuneiti tapaa muitakin, nykyisin kovin yleisiä cityeläimiä särmikkäistä siileistä ja sioista kujakolleihin ja kovaonnisiin karhuihin. Kettu tai ihminen, houkuttelevinta nuorelle neidolle olisi uppoutua kokonaan rooli- ja videopelien maailmoihin, mutta ajoittain on pakko kohdata myös todellisuus.

Tuuli Hypén  on itseoppinut mestaripiirtäjä ja taidokas värien käyttäjä. Nannan elämän sarjakuvittaminen käy häneltä kuin luonnostaan.

giantdays4Klo 20-21 Max Sarin: Giant Days (vuoden 2019 kaksinkertainen Eisner-palkittu sarjakuva!)

Max Sarin on Suomessa asuva sarjakuvapiirtäjä. Sarin on kuvittanut John Allisonin Giant Days -julkaisua vuodesta 2015.
Giant Days on komediasarjakuva, joka saanut alkunsa Scary Go Around -nettisarjakuvan spin-offina.

Sarjakuva on saaanut kaksi Eisner-voittoa (2019) sekä neljä Harvey-ehdokkuutta. Eisner-voitot tulivat parhaan jatkuvan sarjakuvan sekä parhaan huumorisarjakuvan kategorioissa.

Sarin on tehnyt myös kuvituksia, kansitaidetta ja omakustanteita.

metsalaisetKlo 21-22 Tomi Rantala: Metsäläiset

Taidokkaasti piirretty humoristisen minimalistinen strippisarjakuva kertoo elämästä metsässä.
Näkökulma on ensinäkemältä varsin pysähtynyt. Kivi ja kuusi. Lampi ja koivu. Kanto ja melkein pystyynkuollut puu. Nyt on annettu puheenvuoro metsän harvemmin kuulluille jäsenille. Luonto nähdään ja kuullaan eri tavalla kuin ennen. Kivi saa ilmeitä, kun hänet oppii tuntemaan hänet ja hänen kivikovan luonteensa. Sivuhahmoina vierailee eläimiä, jotka kuusi ja kivi kokevat lähinnä rasittavina. Tosin kuusi nauttii lokeista, jotka käyttävät herra Kiveä lähinnä maalitauluna.

Tomi Rantalan Metsäläiset antaa puheenvuoron sille osalle luontoa, jonka me yleensä koemme mykäksi. Rantalan työhistorissan kuuluu myös lauta- ja mobiilipelien tekemisiä sekä grafiikkaa.
Tällä hetkellä hän luo tietokonepelejä Singaporelaiselle Active Interactions yritykselle messutapahtumiin yms. käyttöön. Metsäläisiä luettuamme emme enää näe edes pihalla olevaa kiveä aivan samoin silmin kuin aiemmin.