Siirry suoraan sisältöön

Taiteiden yö Turun Sarjakuvakaupassa 18.8.2011

Turun Sarjakuvakaupassa vietetään taiteiden yötä 18.8. Kaupan normaalia aukioloaikaa pidennetään iltakuudesta klo 22:00 asti. Kaupalla on sarjakuva-aiheista ohjelmaa ja vierailijoita koko illan.

Klo 16:00–17:00 Tuuli Hypén: Nanna 2

Turun Sanomien arkisarjoista ja Helsingin Sanomien sunnuntaista tutuksi tulleesta Nanna-sarjakuvasta on ilmestynyt nyt toinen albumi. Nannan piirtäjä Tuuli Hypén on tavattavissa kaupalla neljästä eteenpäin.

Klo 17:00–18:00 Pertti Jarla: Fingerpori ja Maijastiina Vilenius: Minä sinulle homonyymit näytän – Kielellinen leikittely Pertti Jarlan Fingerpori-sarjakuvassa

Pertti Jarlan Fingerpori tuskin esittelyitä kaipaa. Jarla signeeraa albumeitaan kaupalla. Samalla vietetään ensimmäisen Fingerpori-aiheisen tutkielman julkistustilaisuutta. FM Maijastiina Vilenius teki pro gradu -työnsä Fingerporin kielileikeistä ja nyt julkaistu kirja pohjautuu tähän tutkielmaan.

Klo 18:00–19:00 Pauli Hirtolahti: Kakka-Ukko

Kakka-Ukko, tuo mainio ulosteen ystävä on nyt realisoitunut ensimmäisen albumin muodossa. Albumi on täynnä kommelluksia, joissa Kakka-Ukko mm. selvittää lantakasan arvoituksen, käy teatterissa, saa tylyn naapurin ja rakastuu. Pauli Hirtolahti on Kustannusosakeyhtiö Sammakon nuori turkulainen lupaus.

Klo 19:00–20:00 Turun Sarjakuvakerho ry:n antologian Sorsittujen esitaistelija ja muita kertomuksia julkistustilaisuus

Turun Sarjakuvakerho julisti viidennen Necrocomicon-sarjakuvapäivän 20.11.2010 yhteydessä traktaattikilpailun suurta sarjakuvavaikuttajaa Jack T. Chickia kunnioittaakseen. Necrocomiconin vierailla oli viisi tuntia aikaa tuomita haluamansa asia sarjakuvallisesti. Tulokset ovat nähtävillä nyt julkaistavassa antologiassa.