Siirry suoraan sisältöön

Teidät sais ampua! – Ville Rannan piirroksia Turun Sarjakuvakaupalla joulukuussa, avajaiset perjantaina 7.12.2012 klo 17–19.

Turun Sarjakuvakaupan joulukuun näyttelyssä on esillä Ville Rannan pilapiirrosoriginaaleja, jotka ovat ilmestyneet Kirkko & kaupunki -lehdessä vuodesta 2009. Vastaanotto on ollut ristiriitainen: lukijat ovat sekä kiitelleet Rannan kärkeviä kannanottoja että vaatineet lehteä lopettamaan niiden julkaisun.

Ville Rannan pilapiirrokset osuvat asian ytimeen ja synnyttävät toistuvasti kiivasta keskustelua. Joulun 2011 alla perussuomalaisten puoluejohto suuttui Kirkko & kaupunki -lehdessä julkaistusta kuvasta, jossa joulupukiksi pukeutunut Timo Soini toivottaa ”hyvää joulua kaikille suomalaisille heteroseksuaaleille valkoihoisille konservatiiveille”. Lehden toimitus sensuroi saman vuoden pääsiäislehteen tarkoitetun piirroksen, jossa käsiteltiin Ranskan burkakieltoa.

Rannan pilapiirrokset ovat paitsi nostattaneet tunteita myös keränneet kiitosta ja runsaasti faneja. Piirrosten huumori ei ole pelkästään tiettyyn hetkeen sidottua vaan kohdistuu laajempaan yhteiskunnalliseen murrokseen.

Ville Ranta (s. 1978) on oululainen vuonna 2009 Puupäähatulla palkittu sarjakuvataiteilija. WSOY julkaisi Kirkko & kaupunki -lehden pilapiirroksista syksyllä 2012 kokoelman Joku raja. Lisäksi Rannan tuotantoon kuuluvat mm. sarjakuvaromaanit Sade (2003), Isi on vähän väsynyt (2005), Kajaani (2008) ja Paratiisisarja (2010). Ranta on myös taidesarjakuvakustantamo Aseman perustajajäsen.

Ville Ranta on tavattavissa näyttelynsä avajaisissa. Avajaisissa on tarjoiluja.

Lähde: WSOY

http://www.villeranta.com/

Kuvaa klikkaamalla pääset tuotetietoihin
Kuvaa klikkaamalla pääset tuotetietoihin