Siirry suoraan sisältöön

Tommi Musturin sarjakuvanäyttely Turun Sarjakuvakaupalla toukokuussa, avajaiset keskiviikkona 2.5.2012 klo 17–19.

Turun Sarjakuvakaupan toukokuun näyttelyssä on esillä Tommi Musturin sarjakuvaoriginaaleja ja piirroksia hänen uransa varrelta. Musturin tuotantoon kuuluu toistakymmentä sarjakuvateosta, sarjakuvanovelleja ja kuvituksia. Hänen töitään on julkaistu laajalti myös ulkomailla.

Musturin tähän asti mittavin työ on Samuelin matkassa, joka oli ehdolla Sarjakuva-Finlandia-voittajaksi vuonna 2010. Samuel on kalpea, haamunkaltainen sarjakuvahahmo, joka seikkailee värikkäässä fantasiamaailmassa. Hän on ympäristölleen lähes näkymätön arkipäivän sankari, joka kommentoi maailmaa omalaatuisilla teoillaan. Samuelin matkassa on täysin sanaton sarjakuvateos, ja se on julkaistu Suomen lisäksi Ruotsissa, Belgiassa ja Portugalissa.

Toinen mittava teos, viisiosainen Toivon kirja, sijoittuu taiteilijan lapsuudenmaisemiin Juupajoelle ja Ruovedelle.

Tommi Musturi (s. 1975) on suomalaisen sarjakuvakentän aktiivisimpia toimijoita. Omien sarjakuvateostensa lisäksi hän sekä toimittaa että julkaisee sarjakuvaa Huuda Huuda -sarjakuvakustantamossa. Lisäksi Musturi toimii aktiivina Kutikuti-kollektiivissa, joka julkaisee ilmaissarjakuvatabloidia Kuti.

Musturi on palkittu useilla palkinnoilla niin koti- kuin ulkomaillakin. Suurin kotimainen kunnianosoitus oli vuonna 2011 Suomen Sarjakuvaseuran myöntämä Puupäähattu-palkinto.

Tommi Musturi on tavattavissa näyttelynsä avajaisissa. Avajaisissa on tarjoiluja.

Kuvaa klikkaamalla pääset tuotetietoihin