Siirry suoraan sisältöön

Toni Tirrin näyttelyn avajaiset Turun Sarjakuvakaupalla 5.1.2011 klo 17:00–19:00.

Toni Tirri on raumalaislähtöinen, nykyisin Turussa asuva sarjakuvataiteilija. Tirrin tuotantoa on nähty niin paikallislehdissä kuin valtakunnallisissa julkaisuissakin. Kulttuuripääkaupunkivuoden ensimmäinen näyttely Underground Ullakolla koostuu Tirrin ajankohtaisimmista sarjakuvaoriginaaleista.

Toni Tirrin (s. 1980) sarjakuvaura alkaa olla suomalaisittain jo pitkä, sillä Tirrin ensimmäinen omakustanne, Leppiz-kalenteri 2001, näki päivänvalon kymmenen vuotta sitten. Parhaiten Tirri tunnetaankin kalentereissa seikkailevasta, seksuaalisesti yliaktiivisesta leppäkerttuhahmostaan. Nyt jo kymmenessä kalenterissa ilmestyneen ruohonjuuritason casanovan seikkailuista on ilmestynyt myös kaksi sarjakuvakokoelmaa. Leppikzen uusin aluevaltaus on aikuisviihdelehti Hustler, jossa Leppiz on seikkaillut noin puolen vuoden ajan.

Tirri tunnetaan myös omaelämäkerrallisista sarjakuvistaan, jossa päähenkilönä on Tirrin alter ego sekä tämän perheenjäsenet. Sarjakuvablogissaan Tirri kuvaa elämää kahden pienen lapsen isän näkökulmasta. Blogista tutut sarjakuvat ovat päätyneet myös varsinaissuomalaisten paikallislehtien sivuille. Raumalla ilmestyvä Uusi Rauma on julkaissut Pystykaffe-nimistä sarjaa ja turkulaisessa Aamuset-lehdessä on joulukuusta alkaen ilmestynyt perhe-eloa kuvaava sarja Arjen Askareita.

Sanomalehtisarjojen lisäksi Tirri on tehnyt omakustanteita ja ollut mukana useissa sarjakuva-antologioissa, viimeisimpänä Milla Paloniemen toimittamassa Sarjakuvakeittokirjassa.

Toni Tirri on tavattavissa näyttelyn avajaisissa. Avajaisissa on tarjoiluja.

Blogi: http://tonitirrin.vuodatus.net/

Kuvaa klikkaamalla pääset tuotetietoihin