Siirry suoraan sisältöön

Turun Sarjakuvakaupan Aku Ankka-uutuuksia viikolla 50

Carl Barks: Carl Barksin joulu 1-2 kotelossa

Carl Barksin joulu 1+2 kotelossa!

Legendaarisen Carl Barksin kaikki jouluaiheiset sarjakuvat – nyt kahdessa 200-sivuisessa kirjassa, jotka voi myös hankkia yhtenä muhkeana lahjapakettina Barksin jouluaiheisilla öljyväritöillä koristetussa tyylikkäässä kotelossa.

Aitoa joulutunnelmaa tiukkuvat tarinat on koottu kronologiseen järjestykseen upeisiin, jouluisiin kansiin. Barks piirsi uransa aikana useita unohtumattomia jouluklassikoita, kuten esimerkiksi Ankkalinnan joulu, Kohtalokas loru, Aku Ankka pelastaa Tyhjälän joulun ja Koettakaa arvata.

Nostalgisten pitkien joulutarinoiden ja verrattomien 10-sivuisten sarjojen lisäksi tämä kaksiosainen kirjapaketti sisältää Barksin yksisivuisia joulusarjakuvia sekä mestarin jouluisia öljyväritöitä. Virittäydy oikeaan vanhan ajan joulun tunnelmaan!

Aku Ankka joulutarinat 1-2 kotelossa

Joulun tunnelmaa ja juhlaillallisia, lahjahankintoja ja joululauluja, valkeita nietoksia ja vanha valkoparta – niistä on Ankkalinnan joulu tehty. Näissä kahdessa upeassa joulukirjassa tonttuilee koko joukko tuttuja ankkalinnalaisia.

Kokoelman ensimmäinen osa tihkuu nostalgiaa: se on pullollaan jouluisia tarinoita Akkarin ensimmäisiltä vuosikymmeniltä. Tekijöinä loistavat muun muassa Jack Bradbury, Gil Turner, Tony Strobl ja Paul Murry.

Kokoelman toisessa osassa tutustutaan Ankkalinnan viime vuosikymmenien jouluihin. Tekijöistä parastaan panevat esimerkiksi Vicar, Daniel Branca, Kari Korhonen, Wanda Gattino, Cèsar Ferioli ja Marco Rota.

Carl Barks: Carl Barksin parhaat sarjat: Punainen postimerkki

Uuden Barks-sarjan aloittava tuhti hupipaketti kokoaa suomalaisten rakastaman sarjakuvalegendan ikimuistoisimpia tarinoita. Muistatko vielä, minkä arvoinen on vuoden 1856 yhden sentin magenta? Entä minkä soinnun mestaripurkaja Ankka heläyttää teräskuulallaan vanhasta harmonikkatehtaasta?

Punainen postimerkki sisältää tarinat:

Punainen postimerkki, Pistämätön muuttomies, Villikoirien kuningatar, Voimamies, Midaan kosketus, Murskaaja, Lyömätön lajissaan, Betonikolossi ja monia muita unohtumattomia Ankka-klassikoita

Carl Barks: Barksin parhaat sarjat 2 – Aku Ankka – Merikäärme

Aku Ankka ja merikäärme on toinen osa sarjasta, joka kokoaa Carl Barksin klassikoita yksiin kansiin.

Tämä toinen osa pitää sisällään 10-sivuisia hupailuja sekä huimia pitkiä seikkailuja, joissa Akun monipuolisia taitoja tarvitaan muun muassa merikäärmeen lumoamiseen ja ihanan avaruusprinsessa Miniannan pelastamiseen. Mainio hupipaketti sisältää myös tarinoita, joita ei kuunaan ole julkaistu Aku Ankka -lehdessä, kuten Barksin varhaistuotantoon kuuluva Rautamantteli.

Tämä kirja sisältää tarinat: Aku Ankka ja merikäärme, Musiikin lumoissa, Roope-setä ja avaruusankat, Aku Ankka ulosottomiehenä, Viisasten kivi, Entisaikojen Kaliforniassa, Rankka rankkuri, Roope-setä joutuu maksamaan vanhan velan, Tsingis-kaanin kruunu, Kuun kultaa ja muita unohtumattomia Ankka-klassikoita!

Carl Barks: Carl Barksin parhaat sarjat: Marco Polon aarre

Ankkamestari Carl Barksin huiman suosion keränneen sarjan kolmas osa tarjoilee melkoisen harvinaisuuden! Nimiseikkailu Marco Polon aarre joutui sensuurin saksiin 1970-luvulla, ja sen ruutuja ja tekstejä siloteltiin liki 25 vuoden ajan. Tähän kirjaan tarina on tietysti painettu alkuperäisessä loistossaan.

Barksin luomista hahmoista Milla Magia on mukana seikkailussa Kultahanhien saari, ja Mississippin Kultataala -sarjassa tavataan kavalan Karhukoplan edellinen sukupolvi sekä Pelle Pelottoman isoisä Roope-sedän nuoruudenseikkailussa!

Kolmas osa pitää sisällään Barksin paitsi pitkiä seikkailuklassikoita myös 10-sivuisia hupisarjoja ja lyhyempiäkin vitsisarjoja.

Don Rosa: Kadonneen kirjaston vartijat ja muita Don Rosan parhaita

Kentuckyn suuren pojan Suuret Ankkatarinat vihdoin yksissä kansissa!

Don Rosan parhaita sarjakuvia on nyt koottu maailman ensimmäiseen kovakantiseen Don Rosa -kirjaan.

Hienojen sarjakuvaseikkailujen lisäksi tämä Rosan suomalaisia lukijoita varten räätälöimä Ankka-paketti pitää sisällään miehen omat kommentit jokaisesta sarjasta, huippuharvinaisia Rosa-luonnoksia sekä taiteilijan omat tervehdyssanat meikäläisille ankkaharrastajille.

Lue itse, niin ymmärrät, miksi Don Rosaa on kutsuttu Carl Barksin manttelinperijäksi!

Don Rosa: Sammon salaisuus ja muita Don Rosan parhaita

Ankkasakki Suomessa!

Don Rosan kolmannen kovakantisen kokelman nimitarinassa Sammon salaisuus suosikkipiirtäjä kiidättää Akun, Roopen ja kumppanit Kalevalan maille myyttistä Sampoa etsimään.

Lisäksi kirjassa on yhdeksän muuta rivakkaa Rosa-seikkailua. Teoksen sarjakuvasivuista yli puolet on Suomessa ennen julkaisemattomia.

Ankkalinnan väki ensi kertaa Suomessa – tätä et voi jättää väliin!

Don Rosa: Kolmen caballeron paluu ja muita Don Rosan parhaita

Uuden Don Rosa -kirjan valovoimaiset pääesiintyjät ovat Kolme caballeroa -elokuvasta tutut veijarit: José Carioca Brasiliasta, Panchito Pistoles Meksikosta ja Aku Ankka Ankkalinnasta.

Vuonna 1944 ensi-iltansa saanut Disneyn seitsemäs animaatioelokuva on innoittanut Rosan tekemään peräti kaksi pitkää sarjakuvatarinaa – Kolmen caballeron paluu ja Seitsemän (miinus neljä) rohkeata caballeroa – jotka molemmat nähdään tässä teoksessa.

Nämä kaksi tarinaa ovat ainoita ankkasarjakuvia, joissa Don Rosa on astunut suuren esikuvansa Carl Barksin luoman ankkauniversumin ulkopuolelle, ja tuloksia pidetään yleisesti erittäin onnistuneina. Rosan mielikuvitus ja kertojantaidot saavat caballero-kolmikon elämään hienosti myös sarjakuvassa. Vauhdikkaiden juonenkäänteiden ja hervottoman huulenheiton yhdistelmä toimii kuin sombrerollinen meksikolaisia hyppypapuja!

Caballero-sarjojen lisäksi kirja pitää sisällään muiden muassa sellaiset ehdottomat Rosa-klassikot kuin Ankkalinnan pillipiipari, Talon kokoinen vastustaja ja Ensimmäinen keksintö.

Don Rosa: Musta ritari ja muita Don Rosan parhaita

Suomalaisten suursuosikin, ankkataiteilija Don Rosan kuudennessa kovakantisessa sarjakuvakirjassa Ankkalinnaan saapuu salaperäinen vieras, mestarilliseksi herrasmiesvarkaaksi epäilty ranskalaiskeikari Arpin Lusène alias Musta Ritari.

Tämä elegantti elostelija on kaupungissa vain yksi päämäärä mielessään: hän haluaa ryövätä Roope Ankan rahasäiliöstä itselleen voitonmerkiksi jonkin vanhalle kitupiikille korvaamattoman aarteen. Joko Roope vihdoin on saanut vertaisensa vastustajan?

Nimitarinan lisäksi kirjasta löytyy myös muutamien keskeisten Ankkalinnan sankareiden merkkipäivää juhlistavia sarjoja: Roope-sedän ja Hannu Hanhen ensiesiintymisten 50-vuotisjuhlatarinat Kaikkein mieluisin lahja ja Kolmoistikliaisen merkki sekä Tupun, Hupun ja Lupun 60-vuotista uraa juhlistava K.A.S.V.A.T.U.S.O.P.P.I.A. Mukana on toki myös Rosan klassisia pitkiä seikkailusarjoja, esimerkiksi Hollantilaisen salaisuus ja Kaksisilmäisten avaruushirviöiden hyökkäys.

Don Rosa: Pako kielletystä laaksosta ja muita Don Rosan parhaita

Uusi Don Rosa -kirja Pako kielletystä laaksosta ja muita Don Rosan parhaita vie ankat kirjaimellisesti hirmuliskojen syliin. Kirjan nimitarinassa Roope, Aku ja pojat matkustavat muskottipähkinäjahtiin Amazonin yläjuoksulle, mutta päätyvätkin vauhdikkaaseen seikkailuun Carl Barksin klassikosta Kielletty laakso tuttuun dinosauruslaaksoon.

Vauhtia piisaa myös Ankkalinnassa, kun Rosan omista hahmoista kuuluisin, elegantti ranskalainen herrasmiesvaras Arpin Lusene alias Musta Ritari alias Le Chevalier Noir palaa näyttävästi estradille tarinoissa Musta ritari slurppaa jälleen ja Hakkaa päälle! Mestarivarkaan unohtumaton ranskalainen korostus ja ylivertaiset murtomiestaidot ovat ennallaan, joten “monsieur Änkkä” on syystäkin huolissaan.

Kokoelma pitää sisällään myös sellaisia Rosa-helmiä kuin Olla kuin ei olisikaan, Kolikko karussa sekä Kirje kotoa eli Vanhan linnan toinen salaisuus. Mukana ovat myös Rosan itsensä kirjoittamat alkusanat ja tarinoiden syntyä valottavat taustakommentit.

Don Rosa: Kymmenen avataran aarre ja muita Don Rosan parhaita

Don Rosa lähettää viidennen kovakantisen kokoelmansa nimitarinassa Roopen, Akun ja ankanpojat uskaliaaseen aarrejahtiin Shambalaan, muinaisen Intian rikkaimpaan kaupunkiin. 

Hurjavauhtisessa seikkailussa ankat joutuvat selvittämään hindujen kadonneen kaupungin kymmenen toinen toistaan ovelampaa ansaa päästäkseen himoitun aarteen luo. 

Ennen julkaisemattoman nimitarina lisäksi kirjasta löytyy joukko ehdottomia Rosa-klassikoita, mm. Matka Maan keskipisteeseen, Kutistuva kitupiikki ja Paino-ongelmia.

Don Rosa: Temppeliherrojen kätketty kruunu ja muita Don Rosan parhaita

Kovakantinen Rosa-kokoelma pitää jälleen sisällään edustavan valikoiman Aku Ankka -lehden suosituimman taiteilijan sarjoja.

Nimitarinassa Temppeliherrojen kätketty kruunu suomalaiselta tutkimusmatkailijalta saatu kartta heittää Roope Ankan huimiin seikkailuihin sekä hyiselle Jäämerelle että trooppiselle Haitin saarelle.

Kirja sisältää tarinat: Temppeliherrojen kätketty kruunu, Suurin kurpitsa, Krokotiilinmetsästäjä, Tyylittä taaplaten, Andien kutsu, Hänen Majesteettinsa Roope Ankka, Hopealautasella, Kroisoksen aarre.

Don Rosa: Roope Ankan elämä ja teot 1-2 kotelossa

Don Rosan mahtavan eepoksen molemmat osat upeassa kotelossa.

Ensimmäisen osan kahdessatoista luvussa kerrotaan visukintun tie glasgow’laisesta lankkipojasta universumin varakkaimmaksi ankaksi. Kunkin luvun alkuun Don Rosa on liittänyt perusteelliset taustakommentit sekä piirtämänsä upeat alkuperäiskannet. Tämä uusintapainos alun perin vuonna 1997 ilmestyneestä kirjasta on saatavana nyt upeasti uudelleen väritettynä. Myös toimituksellisten sivujen taittoa on uusittu.

Toinen osa pitää sisällään Rosan alkuperäiseen Roope Ankan elämä ja teot -kokonaisuuteen myöhemmin tekemät jatko-osat, ns. B- ja C-osat. Yhteensä kahdeksan pitkää tarinaa, yli kaksisataa sivua. Mukana mm. Unelmoiden läpi elämän, Culebran liikenero, Cutty Sarkin cowboykapteeni ja viisi muuta legendaarista Rosa-tarinaa Roopen elämän varrelta.

Mukana upea kotelo, joka ei ole saatavissa erikseen.

Aku Ankka ja kumppanit näköispainos 1951-1952 osa 1

Tästä kaikki alkoi – näistä lehdistä lähti liikkeelle nyt jo kuusi vuosikymmentä kestänyt, kansainvälisestikin arvioiden ainutlaatuinen menestystarina.

Aku Ankan näytenumero 1/1951 ilmestyi joulukuussa 1951 ja valloitti suomalaiset kaikesta päätellen pysyvästi: vuonna 2011 lehti vietti 60-vuotisjuhliaan suositumpana kuin koskaan.

Aku Ankka ja kumppanit 1951–52 -näköispainoskirjoihin on koottu Aku Ankka -lehden kahden ensimmäisen vuosikerran kaikki numerot, keräilyharvinaisuuksia myöten.

Alkuaikojen Akkarit ovat jo vuosikausia sitten muuttuneet keräilyharvinaisuuksiksi, eikä ihme: B-numeroita lukuun ottamatta jokaisen lehden johtosarja oli ankkamestari Carl Barksin käsialaa, ja näiden tarinoiden joukossa oli sellaisia unohtumattomia klassikoita kuin Aku Ankka koulusalapoliisina, Rikas mies jos oisin, Aku iskelmänikkarina ja Aku palomiehenä.

Nyt nämäkin historialliset numerot ovat kaikessa nostalgisessa loistossaan mukana Aku Ankka ja kumppanit 1951–52 -näköispainoskirjoissa.

Osa 1 sisältää Aku Ankat 1/1951–7/1952.

Aku Ankka ja kumppanit näköispainos 1951-1952 osa 2

Tästä kaikki alkoi – näistä lehdistä lähti liikkeelle nyt jo kuusi vuosikymmentä kestänyt, kansainvälisestikin arvioiden ainutlaatuinen menestystarina.

Aku Ankan näytenumero 1/1951 ilmestyi joulukuussa 1951 ja valloitti suomalaiset kaikesta päätellen pysyvästi: vuonna 2011 lehti vietti 60-vuotisjuhliaan suositumpana kuin koskaan.

Aku Ankka ja kumppanit 1951–52 -näköispainoskirjoihin on koottu Aku Ankka -lehden kahden ensimmäisen vuosikerran kaikki numerot, keräilyharvinaisuuksia myöten.

Ja aiemmin mainitut B-numerot ovat nekin osa suomalaista sarjakuvahistoriaa: numero 11B/1952 oli Aku Ankan ensimmäinen Jouluparaati ja numero 9B/1952 vielä sitäkin kuuluisampi julkaisu, keräilijäpiireissä legendaarista mainetta nauttiva Lumikki ja seitsemän kääpiötä, jota aikanaan painettiin vain 5000 kappaletta ja josta nykyään joutuisi keräilijämarkkinoilla maksamaan jo tuhansia euroja.

Nyt nämäkin historialliset numerot ovat kaikessa nostalgisessa loistossaan mukana Aku Ankka ja kumppanit 1951–52 -näköispainoskirjoissa.

Osa 2 sisältää Aku Ankat 8/1952–12/1952.

Kari Korhonen: Ankkojen Suomi

Mitähän ne ankkalinnalaiset oikein meistä ajattelevat?

Tätä on odotettu, nimittäin ankkamaista syväanalyysia Suomesta!

Kirjaan on koottu koko Akun, Roopen ja ankanpoikien unohtumaton Suomen-kiertue eli seitsemän Aku Ankka -lehdessä julkaistua tarinaa, joissa seurue kiitää pikkubussilla halki tuhansien järvien ja mehevien murteiden maan.

Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä tarinoissa Ankoille tulevat tutuksi muun muassa eteläpohjalainen yritteliäisyys, kalakukon suutuntuma ja pääkaupungin historia sekä tietysti paikallismurteiden ponteva poljento. Ankkojen Suomi on vauhdikas pikataival Suomen syvimpään olemukseen.

Kari Korhonen on Suomen ainoa ammatikseen Ankka-tarinoita piirtävä taiteilija. Maakuntatarinoiden lisäksi nojatuolimatkaa siivittävät Korhosen tarina Kaikkien aikojen sinfonia sekä joukko muita sarjakuvallisia katsauksia suomalaiseen musiikkiin, kirjallisuuteen ja muotoiluun. Sarjakuvia täydentävät piirrokset ja luonnokset sekä artikkelit, joissa höystetään turistikierrosta faktamaistiaisilla ynnä ruoditaan muun muassa ankkasarjojen ja murteiden hykerryttävää liittoa.

Kari Korhonen: Ankan siivellä – Kari Korhonen 20 vuotta Ankkalinnassa

Tuttu Ankkalinnamme hupsuine asukkaineen on metka paikka, ja Ankka-piirtäjänä tunnettu Kari Korhonen onkin taiteillut sen tapahtumista huikeaa kotimaista sarjakuvaa jo 20 vuoden ajan!

Ankan siivellä juhlistaa taiteilijan uraa julkaisemalla kattavan valikoiman Korhosen ikimuistoisimpia sarjoja upeana juhlakirjana.

Takuuhauskojen suosikkitarinoiden lisäksi mukana on myös ennen julkaisemattomia sarjiksia, ja päästäänpä kirjassa kurkistamaan myös kiehtovan luomisprosessin taakse. Mukana on runsaasti luonnoksia, kansikuvia ja muuta kiinnostavaa ennen näkemätöntä materiaalia.

Floyd Gottfredson: Mikin oma sanomalehti – Floyd Gottfredsonin parhaita tarinoita

Mikin oma sanomalehti -jättikirja sisältää Floyd Gottfredsonin parhaita tarinoita.

Komean sarjakuvakokoelman kruunu on Mikin oma sanomalehti, jossa juhlavuottaan viettävä Aku Ankka suoritti ensiesiintymisensä sanomalehden sarjissivujen sankarina Suomessa.

Luvassa on lukuherkkuja myös harrastuneille sarjisfaneille: kirjan tarinoista kaksi on kokonaan Suomessa julkaisemattomia, ja vain yksi on julkaistu Aku Ankka -lehdessä.

Elävän kuvan taika – Giorgio Cavazzano elokuvissa

Giorgio Cavazzanon mestarillinen yhdistelmä sarjakuvaa ja elokuvaa!

Michael Curtizin ja Federico Fellinin kuuluisat klassikot Casablanca ja La Strada ovat nyt saaneet arvoisensa sarjakuvamukaelmat italialaismestari Giorgio Cavazzanon taiteilemina.

Casablancan pääparina nähdään Mikki ja Minni, ja ilkeää majuri Schwartzia esittää itseoikeutetusti Musta Pekka. La Stradassa Pekka taas rehvastelee röyhkeänä Zampanona, Minni on ihastuttava Gelsomina ja Mikki riemastuttava akrobaatti Matto.

Kirjassa nähdään lisäksi Cavazzanon sarjakuvaversio italialaisohjaaja Giuseppe Tornatoren elokuvasta Legenda nimeltään 1900, jossa Hessu esittää pianotaituria filmin nimiroolissa. Herra Hopon säestyksellä muuten seikkaillaan myös Casablancassa, jossa hän on ikimuistoinen ”Play it again” -Sam.

Tarinoita ryydittävät Cavazzanon työtä ja persoonaa luotaava pitkä haastattelu sekä sarja ”pieleen menneitä otoksia”. Luvassa on hulvattoman mestarillista menoa, jossa kaksi taidemuotoa kohtaa oivallisella tavalla – nykysarjakuvaa parhaimmillaan!

Floyd Gottfredson: Vaarallinen Mikki – Floyd Gottfredsonin hurjimmat sota-ajan tarinat

Tämä upea sarjakuvakokoelma marssittaa estradille totuttua räväkämmän Mikki Hiiren! Monet kirjan tarinat olivat aikanaan julkaisupannassa hurjien juonenkäänteidensä vuoksi. Esimerkiksi toisen maailmansodan aikana julkaistut Mikki Hiiren salainen tehtävä ja Sotaorvot esittelevät nykylukijalle melko erilaisen Mikin, mutta tarinoina ne ovat silkkaa ykkösluokkaa. Floyd Gottfredson piirsi Mikki-sanomalehtistrippiä vuosina 1930–1975 – aikana, jolloin Mikki oli vielä rautaa ja terästä!

Sisältää Suomessa aiemmin julkaisemattomia tarinoita sekä klassikoita, joita ei ole julkaistu vuosikymmeniin.

Avainsanat: