Siirry suoraan sisältöön

Turun Sarjakuvakaupan ennakkotilaus-uutuuksia viikolla 2/2017

Pertti Jarla: Fingerpori 10 (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY 30.1.2017.

Kymmenen vuotta on paasattu, että Pertti Jarlan Fingerpori on aivan naurettava sarja. Nauraminen jatkuu edelleen, vaikka juhlavan Fingerpori 10 -kirjan kantta koristaakin suorastaan kieron virkamies Jorma Suoron naama.

Jarla on jälleen valikoinut parhaat puujalat vuoden Fingerpori-stripeistä.

Ryan K. Lindsay & Sami Kivelä: Chum (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY TAMMIKUUSSA 2017.

Chum is a surf noir story about betrayal, murder, and a bag full of cash and drugs.

Summer Stanwyck desperately wants to leave Kingsford Island to start a new life, and might have found her way, but if any of the men around her get in her way they’ll be chum in the water.

René Goscinny & Albert Uderzo: Asterix 13 – Asterix ja rahapata (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY 8.2.2017.

Caesar kiristää veroja Rooman kassan ammottaessa tyhjyyttään.

Eräs gallialainen kylä on sattuneista syistä vapautettu verojen maksamisesta, ja erään naapuriheimon päällikkö tuokin rahapatansa Asterixin vahdittavaksi.

Padan mystisesti kadottua käynnistyy takuulaadukas Asterix-seikkailu täynnä historiallisia viitteitä ja aina ajankohtaisena säilyvää huumoria.

Juho Maurinen: Rontticomics – Ihmismeri (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY 14.2.2017.

Juho Maurinen on nuori ja onnellinen mies, jonka huumorintajuun vetoavat erityisesti sosiaalisten tilanteiden hankaluus ja ihmisluonnon loputon typeryys. Näistä ehtymättömistä ilonlähteistä kohoaa uusi, tummanhilpeä suomalaissarjakuva Rontticomics.

Ronskin rujolla otteella suomalaiseen elämän- ja kuolemanmuotoon suhtautuva Rontticomics on absurdin sarjakuvakomiikan juhlaa. Stripeissä käytävä dialogi vääntää kliseet ja latteat, tyhjät fraasit poliisiotteella nurin.

NEN: Kuuluisuuksien kissat (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY 14.2.2017.

Kissapitoisista sanaleikityskirjoistaan tuttu NEN jatkaa Felis domesticus -aiheen jalostamista. Uutuuskirja esittelee kuvin sekä sanoin miten lemmikit muuttuvat tunnettujen omistajiensa eli ylläpitäjiensä kaltaiseksi. Tai päinvastoin.

Kuuluisien filosofien, valtiomiesten, julkkisten kuten John Lennonin, James Bondin ja jopa Mikki Hiiren kissat esittäytyvät omintakeisilla sekä omalakisilla tavoillaan NENin kompaktissa lahjakirjassa. Sen kissa ostaisi!

P.A. Manninen & Aura Ijäs: Pottakylän lapset (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY 14.2.2017.

Sarjakuva pystyy viihdyttämään sekä lapsi- että aikuislukijaa, sen sanoma vain avautuu lukijan ikä- ja kokemuspohjan perusteella eri tavoin. Pottakylän lapset viittaa nimensä puolesta Astrid Lindgrenin Melukylän lapsiin, mutta on sisällöltään päivitetty versio perinteisistä lasten tarinoista nykypäivään. Se on uusi mutaatio suomalaisen huumorin evoluutiossa.

Tämän päivän lasten satumaailmat löytyvät internetistä, ja älypuhelimia naksutellaan jo päiväkoti-iässä. Pottakylän lapsissa huumori on tummasävyistä, perustuen arkisiin tilanteisiin fantasialla väritettynä. Lasten suusta kuullaan kaunistelematon totuus, kun piltit nakkelevat vanhemmilleen takaisin näiden lausumia latteuksia ja tulkitsevat muutenkin aikuisten maailmaa oman perspektiivinsä kautta.

Pikkuvanhoja lapsihahmoja on nähty sarjakuvissa paljon, mutta Pottakylän lapsien radikaalit tenavat ovat toista maata. Hirviöt eivät heitä pelota, naurun aihetta löytyy ikävämmistäkin asioista. Lapsien ja lastenmielisten ikuisesti suosimaa pissa- ja kakkahuumoria unohtamatta.

Pottakylän lapset -sarja pyrkii jäsentämään vallitsevaa kulttuurikaaosta, jossa todellisuus ja kuvitelmat ovat sekoittuneet keskenään pysyvästi, eikä mikään ole niin epätotta kuin tosi-tv. Sarjan kerrontakeinot on lainattu ikivanhoista sarjakuvista ja esimoderneista pala-animaatioista.

F. Valentinen Hooven III: Tom of Finland – Marginaalista maailmanmaineeseen (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. KIRJA ILMESTYY HELMIKUUSSA 2017.

Runsaasti kuvitettu Tom of Finland kertoo Tom of Finlandina tunnetun Touko Laaksosen matkasta kansainvälisen homoyhteisön kulttiikoniksi ja lopulta maailman tunnetuimmaksi suomalaiseksi kuvataiteilijaksi.

Teos esittelee laajasti Tom of Finlandin töitä tämän koko uran ajalta, ja kirjaan on koottu paljon piirustuksia ja harvinaisia valokuvia, jotka kuvittavat taiteilijan elämää ja herättävät legendan jälleen henkiin.

Kirjan uuteen suomennokseen on koottu runsaasti lisämateriaalia viime vuosilta, ajalta jolloin Tom of Finland nousi lopullisesti marginaalista maailmanmaineeseen.

Valérie Mangin & Steven Dupré: Saalistajien klubi 1 – Bogeyman (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY HELMIKUUSSA 2017.

Lontoo, 1865. Jack, nuori varas, näkee muiden köyhälistön lasten lailla jatkuvasti nälkää, kun rikkaat mässäilevät.

Puuvillatehtaalla raatavat lapset kammoavat tuntematonta murhaajaa Bogeymania, ja toivovat saavansa apua Elizabethilta, rikkaan kodin tyttäreltä.

He vaarantavat henkensä kielletyn ystävyyden takia, ja Bogeymanin hirvittävä salaisuus paljastuu…

Saalistajien klubi on uusi ranskalainen kaksiosainen kauhusarja.

Marko Turunen: ADHD-Sheikki 3 (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. KIRJA ILMESTYY HELMIKUUSSA 2017.

ADHD-Sheikin villit seikkailut jatkuvat. Neliosaisen sarjan kolmannessa kirjassa meno käy synkemmäksi ja mielipuolisemmaksi. ADHD-Sheikin elämästä paljastuu uutta tietoa mikä asettaa monet sattumukset kokonaan uuteen valoon.

ADHD-Sheikki on muotokuva tavallisesta suomalaisesta miehestä joka on sairauden vuoksi jäänyt yhteiskunnan ulkopuolelle.

Pohjimmiltaan älykäs ja hyväsydäminen mutta päihderiippuvainen mies ajautuu usein moraalittomiin tekoihin. Hankalat tilanteet seuraavat toisiaan eikä aina ilman epäkorrektin miehen omaa syytä. ADHD-Sheikin maailma näyttäytyy sivusta seuraavalle raadollisena ja absurdina. Tarinoille on helppo nauraa mutta oikea elämä ADHD-Sheikin todellisuudessa on kaukana hauskasta.

Pasquale Ruju & Ugolino Cossu: Tex Willer – Maxi-Tex 33: Taistelujen silta (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY 8.3.2017.

Blackbull Bridge toimi traagisen taistelun näyttämönä jo Yhdysvaltain sisällissodassa. Nyt taistelua käydään maanomistuksesta.

Tex Willer ja Kit Carson sattuvat paikalle ja asettuvat oikeuden puolelle. Alkuperäisteos Maxi Tex 20 Il ponte della battaglia on ilmestynyt Italiassa syksyllä 2016.

René Goscinny & Albert Uderzo: Asterix 19 – Asterix ja ennustaja (kovak.) (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY 15.3.2017.

Gallialaiskylään saapuu matkailija Propellix, joka väittää olevansa ennustaja.

Kyläläiset uskovat hänen väittämiinsä ennustuksiin ja tarjoavat hänelle vastineeksi ruokaa ja lahjoja.

Asterix, joka ei suostu uskomaan ennustuksia, kehittää suunnitelman, jonka avulla paljastaa Propellix ihmisten hyväntahtoisuutta hyväkseen käyttäväksi huijariksi. Myös roomalaiset kiinnostuvat Propellixista…

Jul & Achdé: Lucky Luke – Luvattu maa (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY 15.3.2017.

70-vuotias sarjakuvasankari Lucky Luke sai juhlavuotensa kunniaksi tekijätiimiinsä uutta verta, sillä tuoreimman pitkän seikkailun käsikirjoituksesta vastaa nimimerkillä Jul operoiva Julien Berjeaut. Kuvittajana jatkaa vanha tuttu Achdé.

Luvattu maa vie sankarinsa seikkailulle halki Yhdysvaltojen, kun Luke saa tehtäväkseen johdattaa juutalaisen perheen St. Louisista Villiin länteen. Matka on pitkä, eikä lystikkäiltä kommelluksilta vältytä. Perinteiseen tapaan mukana on mainio kavalkadi historiallisia merkkihenkilöitä lukijan bongattavaksi.

Yann & Olivier Schwartz: Pikon ja Fantasion uudet seikkailut 13 – Mustien uhrien herra (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY 15.3.2017.

Pikon ja Fantasion uudet seikkailut jatkuvat!

Mustien uhrien herra päättää vuonna 2014 ilmestyneessä Leopardinainen-albumissa alkaneen tarinan, mutta toimii itsenäisenä seikkailunakin.

Nostalginen tunnelmointi ja villi viidakkotoiminta vuorottelevat, kun sankariparivaljakkomme ja Spip seuraavat leopardiheimoon kuuluvaa Aniotaa Kongoon, jossa he saavat vastaansa villieläimiä, robottigorilloja, taikavoimia ja vanhan tutun kenraali Von Knochenin.

Gianluigi Bonelli & Galep: Tex Willer Kirjasto 38 – Mefiston kapina (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS.

ALBUMI ILMESTYY 22.3.2017.

Texin seikkailut jatkuvat.

.

.

P.A. Manninen: Kapteeni Kuolio ja Hervannan hiisi (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY MAALISKUUSSA 2017.

Hervanta, kuuluisa Tamperelainen kaupunginosa on rakennettu myyttiseen metsään, josta alkaa ilmaantua karvaisia jättiläisiä ihmisten ilmoille. Muualla maailmassa nämä otukset olisivat isojalkoja tai lumimiehiä, mutta Suomessa ei sellaisia ole koskaan tavattu – paitsi että on. Meillä niiden perinnenimi on hiisi.

Tampereen oma supersankari Kapteeni Kuolio joutuu hyvän ystävänsä Kapteeni Kökön kanssa sankarilliselle matkalle Hikivuorelle ja Hervantaan. Mukana on myös hiidenmetsästäjä, joka pukeutuu sangen huolestuttavalla tavalla.

Sarjakuva on kuvattu aidoilla tapahtumapaikoilla ja perustuu tositapahtumiin.

Petteri Tikkanen: Eka kerta (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY MAALISKUUSSA 2017.

Millainen mahtaa olla Eeron eka kerta? Löytyykö tosirakkaus rakettien paukkeessa? Pääseekö Eero opiskelemaan? Olisiko hänen aika muuttaa omaan tupaan, kun isän juopottelu alkaa karata käsistä?

Petteri Tikkanen jatkaa sympaattisen Eeron elämänvaiheista kertovaa sarjaa viidennellä osalla, jossa miehen ikään ehtineen päähenkilön elämä kääntyy monin tavoin uuteen suuntaan. Albumin vahva grafiikka, levollinen kerronta ja elämänmakuinen asenne hurmaavat lukijan.

Brian Azzarello & Richard Corben: Cage (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY MAALISKUUSSA 2017.

Luke Cage on New Yorkin laitakaupungin kovanaamainen supersankari, joka hoitaa hankaluudet kuin hankaluudet, jos vain palkkio on sopiva. Kun huumediilerien välienselvittelyssä lapsensa menettänyt äiti palkkaa hänet kostamaan syyttömän tytön kuolemaa, Cage sotkeutuu kolmen eri liigan veriseen sotaan.

70-luvulla luotu Luke Cage on Marvelin ensimmäisiä mustaihoisia supersankareita. Hahmosta kertova suuren budjetin Netflix-sarja sai ensi-iltansa syksyllä 2016.

Juba: Viivi ja Wagner – Sian vuodet 2004-2005 (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. KIRJA ILMESTYY MAALISKUUSSA 2017.

Uusin “Sian vuodet” sisältää aikajärjestyksessä kaikki vuosien 2004 ja 2005 aikana ilmestyneet Viivi ja Wagner -stripit.

Näissä tarinoissa Wagnerista tulee muotiguru, Viivi palkkaa siankouluttajan ja pariskunta lähtee saareen viettämään kesälomaa.

Peter O’Donnell: Modesty Blaise – Hidas kuolema (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY MAALISKUUSSA 2017.

Hidas kuolema sisältää neljä Modesty Blaise ­seikkailua vuosilta 1982–1990.

Albumin nimitarinassa suurrikollisen leski jättää hänen miehensä vankilaan toimittaneen poliisin ja tämän tyttären Saharan autiomaan armoille. Ainoa, joka haistaa palaneen käryä, on poliisin vanha ystävä Modesty.

Kohtalokkaassa ennustuksessa sokea bangladeshilainen eukko ennustaa viidakkosairaalan lääkärille, että Modesty Blaise pelastaa tämän huumekauppiaiden kynsistä. Ennustuksen synkkä puoli on, että Modesty saa surmansa, ellei joku uhraa henkeään…

Salametsästäjien jahdissa Modestyn vanha tuttava joutuu vastakkain vaarallisten norsunluunhimoisten salametsästäjien kanssa. Onneksi eläimetkin ovat Modestyn puolella, ja paha saa palkkansa.

Ilmapallolla sotaan ­tarinassa italialainen lehtimies houkuttelee Modestyn mukaansa ilmapalloretkelle. Ilmasta käsin he näkevät vanhan linnan pihalla kaksintaistelun, jonka häviäjä kuolee oikeasti.

Jarkko Vehniäinen: Kamala luonto – Kamalasultra (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. KIRJA ILMESTYY 4.4.2017.

Klassinen Kamasutra unohtuu ilveksen ja kumppaneiden osoittaessa, että mikään hinduklassikko ei tätä porukkaa auta. Kamalassa luonnossa kun ei tule parittelusta eikä niin ollen hienoista seksiasennoistakaan yhtään mitään.

Yhä useammat jo tuntevatkin porukan: ilves ja kärppä, jotka ilahtuvat jokakeväisistä paritteluajatuksista, vaikka itse touhusta ei ole kokemusta. Epäonninen hirvi, joka on valmis seurustelemaan vaikka hippiäisen kanssa, kunhan saisi vain jakaa ylitsevuotavaa rakkauttaan. Ja niin edelleen, tässä metsässä ainoa taatusti lisääntyvä laji ovat jänikset, joista suurin osa kuitenkin päätyy parempiin suihin. Ei ole helppoa, mutta hauskaa kyllä – ainakin sarjan uskollisella ja kasvavalla ystäväjoukolla.

Kamalasutra liittyy Jarkko Vehniäisen Kamala luonto -sarjan teemakirjojen asiaviihteelliseen joukkoon. Seksuaaliset ilot ja harmit ovat luomakunnan keskeisiä puheenaiheita kaikkina aikakausina ja kaikissa kulttuureissa, suhtauduttiinpa asioihin avoimesti tai peitellymmin.

Läheisten suhteiden puute ei ole hyvästä, joten asiaan on paneuduttu kaikella vakavuudella, rakkaudella ja tietenkin huumorilla. Jarkko Vehniäisen oivallisten strippien oheen on pääosin asiallista tekstiä vuodattanut vanhaan tapaan Vesa Anttonen.

René Goscinny & Albert Uderzo: Asterix 2 – Kultainen sirppi (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY 5.4.2017.

Kun tietäjä Akvavitix rikkoo kultaisen sirppinsä, Asterix ja Obelix lähtevät Parisiumiin ostamaan uutta tilalle.

Mutta matka on täynnä vaaroja ja kommelluksia.

.

Anne Muhonen: Universumin avain (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY 25.4.2017.

Lasten ja varhaisnuorten sarjakuvaa ei ole liiaksi ollut tarjolla, mutta onneksi ajoittain löytyy tekijöitä siihenkin suureen tarpeeseen. Universumin avain kertoo uteliaisuutta kutittelevan tarinan kummallisesta avaimesta ja houkuttelee lukijaa salapoliisipuuhiin.

Tarina saa alkunsa kun Kalle löytää kotoaan avaimen, joka ei kuitenkaan sovi mihinkään kotoa löytyvään lukkoon. Äiti esittää hurjan arvelun, että se voisi olla Universumin avain! Tästä alkaa Universumin oven hillitön etsintä. Etsintäpartioon liittyvät Kallen paras ystävä, lätäkön toisella puolella asustava Hirppa sekä uusi tuttavuus, Aino. Etsijät löytävät vihjeen toisensa jälkeen, mutta löytyykö ovi, ja mitä kaikkea Universumi pitääkään sisällään?

Tarinan todistusaineistot luovutetaan myös lukijan pohdittaviksi. Piirrosten lisäksi näytteillä on valokuvia vihjeistä. Näin lukija kutsutaan mukaan Universumin avainkaartijoukkoon keräämään ja tallentamaan uusia vihjeitä.

Pertti Jarla: Fingerporin koko kuva 5 (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. KIRJA ILMESTYY 25.4.2017.

Kaikki Fingerpori-stripit ilmestymisjärjestyksessä ja väreissä julkaiseva Fingerporin koko kuva -sarja etenee viidenteen kokoelmaansa, joka sisältää sarjoja vuosilta 2011–2012.

Kaupunginjohtaja Homeliuksen kuva kannessa lupaa, että teoksessa on runsaasti rohkeita paljastuksia Fingerporin kuntauudistuksen tiimoilta. Jos oma suosikkistrippisi ei aikoinaan päässyt kokoelmaan asti, se löytyy varmasti Fingerporin koko kuva -kirjasarjasta!

Lars Jansson: Muumit – Sarjakuvaklassikot X (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. KIRJA ILMESTYY HUHTIKUUSSA 2017.

Muumit. Sarjakuvaklassikot X -albumin avaustarinassa muumiperheen elämän sekoittaa kiltinpuoleinen vampyyri, jonka Muumimamma vahingossa adoptoi.

Kertomuksessa Muumit ja televisio Muumilaaksoon saapuu laiteuutuus, joka lumoaa täysin Muumipapan ja Niiskuneidin, ja sarjassa Alikehittyneet muumipeikot Muumipappa valitaan Muumilaakson presidentiksi.

Kirjan päättää Muumipeikko ja täti, jossa perhe lavastaa tuhkarokon välttyäkseen rasittavan Jane-tädin kyläilyltä – mutta täti kyllä saapuu, pitäähän jonkun hoitaa perheparka terveeksi!

Timo Mäkelä: Lapsen kengissä (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY 3.5.2017.

Mestaripiirtäjän lapsuudenkuvaus vie elämän varhaisiin onnellisiin ja jännittäviin vaiheisiin. Muistikuvat ja nykyisyys elävät hivelevän kauniissa sarjakuvakirjassa, joka tarjoaa hienoja hetkiä kaiken ikäisille, vaikkapa yhdessä luettuna.

Timo Mäkelä on pitkän piirtäjänuransa aikana käsitellyt jokseenkin kaikkia ihmisen ikäkausia. Töissä on ollut huumoria ja tragiikkaa, arkitodellisuutta ja mielikuvitusta. Lapsen kengissä on monipuolisen Mäkelän ensimmäinen lapsuuteen keskittyvä sarja ja se sisältää kaikkia edellä mainittuja. Jännitystäkin löytyy, varsinkin äidille ja ajoittain liiankin kanssa, kun pikkuveli valjastetaan yhä uusiin tehtäviin.

Jo klassisessa vanhemman herran ajatuksia kuvanneessa Minun elämäni -sarjassa muisteltiin hetkittäin päähenkilön varhaisia vuosia, mutta nyt Timppa heittäytyy täysin rinnoin pienen ihmisen elämään tulkiten omia muistikuviaan karttuneen elämänkokemuksen läpi. Vaikka Lapsen kengissä sisältää paljon henkilökohtaista, esimerkiksi katoavan ja uudelleen tekijän elämään palaavan puunukke Paulin, tarinan lähtökohta ei ole ollut vain oman taustan kuvaus, vaan lapsuuteen liittyvät tunnelmat ja seikkailut yleisemminkin.

Boselli & Stano & Manfredi & De Vita: Tex Willer suuralbumi 35 (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS.

ALBUMI ILMESTYY 24.5.2017.

Suuralbumi 35 kokoaa yhteen kaksi vuonna 2016 ilmestynyttä uutta, värillistä Tex-seikkailua: Painted Desert ja Sfida nel Montana.

.

René Goscinny & Albert Uderzo: Asterix – Asterixin 12 urotyötä (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY 31.5.2017.

Teos pohjautuu Asterix valloittaa Rooman -elokuvaan, jonka käsikirjoituksen ja kuvituksen on tehnyt Goscinny ja Uderzo.

Alkuperäinen teos (Les XII travaux d’Asterix) on julkaistu vuonna 1976. Uudistettu laitos.

Buster 2 (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS.

ALBUMI ILMESTYY 31.5.2017.

Valikoima sarjakuvia näköispainoksena suositusta urheilulehdestä.

.

.

Mustanaamio 1974 (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS.

KIRJA ILMESTYY 31.5.2017.

Mustanaamion seikkailuja vuodelta 1974.

Teos nostalgiaa arvostaville seikkailusarjakuvien ystäville.

.

Hergé: Lehtimies Tintti seikkailee – Ottokarin valtikka (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. KIRJA ILMESTYY TOUKOKUUSSA 2017.

Tämä näköispainos alkuperäisestä Tintti-albumista vie toimeliaan lehtimiehen itäeurooppalaiseen Syldaviaan, jossa Tintti pyrkii estämään katalan vallankaappausyrityksen.

Klassinen sarjakuva sellaisena kuin tekijä sen alun perin piirsi!

Mézières & Christin: Valerian – Tuhannen planeetan valtakunta (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY TOUKOKUUSSA 2017.

Kaukaisessa galaksissa on suurenmoinen Syrte, Tuhannen planeetan valtakunnan keskus ja kukoistava kauppakaupunki, jossa myydään ihmeellisiä tuotteita kaikkialta aurinkokunnasta.

Syrtellä ei ole keksitty aikamatkustamisen taitoa, joten avaruusagentit Valerian ja Laureline ovat ensimmäiset, jotka ovat saaneet Maasta yhteyden tähän korkeaan kulttuuriin ja matkustavat tutkimaan sitä.

Ennen niin loistelias kaupunki on kuitenkin rappeutumassa, ja todellista valtaa näyttävät käyttävän metallinaamion taakse kätkeytyvät tietäjät, jotka sanovat olevansa ruumiin ja sielun tuntijoita. Keitä tietäjät oikeastaan ovat, ja onko Syrte uhka Galaxitylle?

Juhani Tolvanen (toim.): Suosi suomalaista sarjakuvaa (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. KIRJA ILMESTYY TOUKOKUUSSA 2017.

Ilta-Sanomien Kuukauden kotimainen -strippisarja on esitellyt uusia (ja väliin vanhojakin) suomalaisia sarjakuvantekijöitä jo 30 vuotta.

Kuukausittain vaihtuvassa strippisarjassa ovat töitään esitelleet mm. Milla Paloniemi, Kati Kovacs, Pauli Kallio ja monet muut.

Gianluigi Bonelli & Galep: Tex Willer Kirjasto 39 – Buffalo Bill (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS.

ALBUMI ILMESTYY 7.6.2017.

Texin seikkailut jatkuvat.

.

.

Lise Myhre: Nemi 34 – Tuulten viemää (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY 21.6.2017.

Räväkkä Nemi on sopivaa seuraa kaikille niille, jotka arvostavat suoraa puhetta ja luovan omaperäisesti perusteltuja mielipiteitä. Nemi on valmis jakamaan mielipiteesi – kunhan se vain on sama kuin hänen omansa!

Hänen kanssaan saa myös olla eri mieltä, mikäli arvelee kestävänsä seuraukset…

Riad Sattouf: Tulevaisuuden arabi 3 – Lapsuus Lähi-idässä (1985-1987) (ENNAKKOTILAUS)

ENNAKKOTILAUS. ALBUMI ILMESTYY KESÄKUUSSA 2017.

Ilmiömäiseen suosioon Ranskassa nousseen omaelämäkerrallisen Tulevaisuuden arabi -sarjan kolmannessa osassa nuoren Riadin ranskalainen äiti on saanut tarpeekseen elämästä alkeellisessa kyläpahasessa Syyriassa.

Tulevaisuuden arabi 3 kertoo Riad Sattoufin nuoruudesta 6–9-vuotiaana, joka alkaa vähitellen ymmärtää, millaisessa yhteiskunnassa hän varttuu 1980-luvun Syyriassa.

Voiko Tirma’lassa viettää joulua? Millaisia videoita myydään Homsissa pikkupojille? Oliko Conan Barbaari ympärileikattu? Entä kohdellaanko eläimiä paremmin Bretagnessa kuin syyrialaiskylässä? Ja tuleeko Riadin isästä vielä jonain päivänä suurmies Hafez al-Assadin diktatuurissa?

Avainsanat: